Gentlemen Cup - report z druhého a třetího týdne

Máme za sebou další dva týdny Gentlemen Cupu. Co se za tu dobu všechno stalo? Dozvíte se níže!

Od prvního týdne organizátor TakeTV neposkytl žádné další informace, což nám poněkud ztížilo práci. Nicméně i tak pro vás máme alespoň výsledky zápasů českých zástupců v tomto turnaji.

eSuba ve druhém kole narazila na MYM. Poté, co svůj první střet s přehledem vyhrála bez jediné ztráty, všichni se zájmem sledovali, jestli to nebyla jen náhoda a jak si tito hoši povedou dále. Náhoda to nebyla, neboť eSuba zvítězila 3:1, potvrdila tak svůj raketový start v lize a vyvrátila veškeré pochybnosti.

eEriness, už s jednou prohrou v prvním týdnu, narazili na favority z DogeHouse. Oba týmy své první duel prohrály a to shodně 2:3 na zápasy, což samo o sobě naznačilo velmi zajímavý střet. V prvním souboji proti sobě nastoupili Esosek a Gnimsh, kde první zmíněný vyhrál čistě a rychle 2:0. Ve druhém duelu nastoupil Eliah a proti němu Artosis a eEriness se mohli radovat z vedení v sérii 2:0, protože Eliah dokázal taktéž zvítězit. Následně nastoupili Nexos a Strifecro, kde však Nexos neuspěl a Strifecro přinesl první bod svému týmu. Ve čtvrtém klání jsme mohli vidět poslední dva hráče, když se proti sobě postavili Styxon a Ekop. Bohužel, ani v tomto boji nedokázali eEriness strhnout vítězství na svou stranu a Ekop vyrovnal stav série na 2:2. Do následného Ace matche za eEriness nastoupil Eliah, za DogeHouse nakonec Strifecro. Bylo vidět, že oba dva chtějí vyhrát, ale to se mohlo podařit jen jednomu. Šťastnější ze souboje naneštěstí pro eEriness vyšel Strifecro a druhý český zástupce v tomto turnaji tak musel na své první vítězství i nadále čekat.

Ve třetím týdnu se podrobněji podíváme na zápas eSuby proti vVv a domácích favoritů DogeHouse proti Team Innovation, u kterých začneme.

O odstartování jejich vzájemného střetu se postarali Artosis a Karlis. První hru vyhrál Karlis, který zvolil Ramp Druida. Vyhecován a jistě taky potěšen svou první výhrou se dokázal svézt na vlně a vyhrál i druhou hru, i když docela náhodně, neboť  Ragnaros si ze tří cílů vybral právě Artosise. Špatný start pro DogeHouse, Team Innovation se ujímá vedení 1:0.

Duel druhý, Strifecro vs Theude. Strifecro začal s Miracle Rogue proti Theudeho Hunterovi (i s nerfnutým UTH). Po klasickém Leeroy Shadowstep combu první hra šla ve prospěch DogeHouse. Naneštěstí Theude srovnal na 1:1. Strifecro potřeboval vyhrát, aby dostal svůj tým znova do zápasu. Což se mu nakonec povedlo se svým Shamanen, když vyhrál v devátém kole. Série byla srovnána na 1:1.

Třetí duel odehráli Gnimsh a Cipher. Cipher odstartoval s Control Warriorem proti Gnimshovi a jeho Miracle Rogue. Sice těsně, ale znovu vyhrála Rogue. Cipher ve snaze překvapit svého soupeře si do dalšího zápasu vzal Jainu, která v poslední době z turnajů takřka vymizela. Pro Gnimshe to nevypadalo dobře, měl jen 12 posledních životů a navíc ještě na sobě freeze. Na druhou stranu měl na stole 10/10 Edvina a v ruce zbytek, co mu zaručoval výhru v dalším kole. Bohužel Cipher nepřibral tu správnou kartu a Gnimsh  ve stylu BM, za který by se ani Ekop nestyděl a vyhrál znovu. DogeHouse vedl 2:0.

 

 

Čtvrtý duel proti sobě nastoupili Ekop a Beherit. Beherit zvolil do prvního souboje Control Warriora, Ekop si vzal svůj Alakir Shaman deck. Vše vypadalo dobře pro Warriora, pak ale zahrál Brawl, na což Ekop čekal, okamžitě zaplnil board a převzal kontrolu nad hrou. Ani Grommash nestačil na obnovení stability a Ekop vyhrál první hru. Beherit se rozhodl bojovat ohněm proti ohni a do druhého střetu vzal také Shamana. Jelikož Beherit už věděl, co Ekop hraje, chytře si schoval svého Ooze, kterým v pozdní fázi hry zničil soupeřovi Doomhammer, což obrátilo hru v jeho prospěch. Pomalu, ale s jistotou nakonec Beherit zvítězil a srovnal na 1:1. Ekop, který chtěl udělat vše pro to, aby nedošlo na Ace match, vytáhl po vzoru svých týmových kolegů Miracle Rogue. Beherit mu to však v žádném případě nehodlal ulehčit, znova počkal s Oozem a znova se mu to vyplatilo. Vše už pak proběhlo v rychlém sledu. Beherit vyhrál druhou hru a poslal celou sérii do Ace matche!

Ace match si proti sobě zahráli Gnimsh a Karlis. První zápas byla Gnimshova Miracle Rogue proti Karlisovu Handlockovi. Gnimsh měl štěstí a provedl svůj malý "zázrak" akorát včas, aby se dostal do vedení 1:0. Chyběla už jen jedna výhra. Karlis se rozhodl do druhého zápasu vzít aggro Huntera. Měl ale smůlu s kartou Animal Companion, která si vybrala Leokka, a v podstatě zničila celý Karlisův plán. Jeho Leokk proti Earthen Ring Farseerovi a  Thalnosovi neměl velké šance. Karlis zůstal pozadua dostal strach z Leeroy comba, jeho opatrná hra ho nakonec stála život i celou sérii.

 DogeHouse poráží Team Innovation 3:2!

 

A teď už pojďme k eSubě, která tento týden čelila týmu vVv.

Sérii odstartovali Silhan se svým Zoo a Ostkaka s Ramp Druidem. Jednoznačná záležitost pro eSubu, Ostkaka už v pátém kole naprosto ztratil kontrolu nad boardem a velmi rychle svůj první střet prohrál. Ostkaka ale nehodlal být tak jednoduchým soupeřem a dát Silhanovi výhru jen tak zadarmo a rozhodl se ve druhém zápase pro Handlocka. Ze začátku znova jasně dominoval Silhan, který nechal svému soupeři v pátém kole pouhých 12 životů. Naneštěstí pro něj se Ostkaka dokázal zachránit, když použil Siphon Soul, aby Silhanovi vymazal jeho Doomguarda a získal zpátky nějaké ty životy. V sedmém kole to Ostkaka odpálil tak, jak to jen za Handlocka jde. I když měl málo životů, což mu prakticky znemožnilo používat svůj hero power, zůstalo mu štěstí na top deck a pokaždé přišla ta správná karta. Ostkaka srovnává na 1:1. V posledním souboji znovu Silhan dominoval v začátcích hry, s lehkostí nacházel odpovědi na soupeřovy hrozby. Jeho Control Warrior byl silnější a v osmém kole Grommash ukončil Handlockovo trápení. eSuba vede 1:0.

 

Do druhého klání byl za eSubu vyslán VanillaTitan, za vVv Wampire. Oba si za svého prvního hrdinu zvolili Druida. Ze začátku hra vypadala vyrovnaně, pak se ale do čela dostal Wampire, i když VanillaTitan měl na boardu Yseru. Jemu se však zadařilo, když jeho Ragnaros zničil nepřátelova Cenariuse a okamžitě otočil hru v jeho prospěch. Ve druhé hře Wampire vytáhl Handlocka, ten ale také nestačil. Ragnaros v osmém kole na čistém boardu se postaral o vítězství pro Druida v kole devátém. VanillaTitan vyhrává 2:0 a dostává eSubu do vedení rovněž 2:0.

Další na řadě byli Alesh a Kaldi. Alesh a jeho Zoo proti Shamanovi. Doomguard v sedmém kole dostal Aleshe do výhody. Kaldi sice za pomocí Lightning Storm dokázal board vyčistit, ale bylo už pozdě, Aleshův Leeroy v dalším kole rozhodl o jeho výhře.  Všechny hry však nemohly pro eSubu být tak jednoznačné, o tom jsme se přesvědčili ve druhém kole. Alesh měl ve čtvrtém kole na boardu až moc minionů, o to bolestivější Kaldiho Swipe byl. I když se Alesh snažil sebevíce, Ragnaros v osmém kole a Starfall v kole devátém srovnali sérii na 1:1. Alesh, který nechtěl překazit vítěznou šňůru svému týmu, do poslední hry vzal Shamana. Už v šestém kole zbývalo Kaldimu pouhých 12 životů a Aleshův board byl k nezastavení. Brzy poté Alesh soupeře dorazil, vyhrál svou sérii 2:1 a eSuba vedla v celé sérii již 3:0.

V posledním zápase, kde už nešlo o nic jiného než jen kosmetickou úpravu celkového výsledku, se proti sobě postavili Mirrari a Spo. Mirrari, který se svým Druidem dokázal odskočit o 3 mana crystaly. Na boardu se to však vyrázně neprojevilo, až do sedmého kola, kde Mirrari použil devastující combo Azure Drake + Swipe, které soupeřův board zcela vyčistilo. Spo se svým Shamanem už nedokázal odpovědět a Mirrari se dostal do vedení 1:0. Ve druhé hře Druid neztratil žádnou sílu, a i když se jednalo o mirror matchup (stejný hrdina na obou stranách). Mirrari, který měl na své straně Coin, nezahálel a spolu s ním v kombinaci s Innervate jsme mohli vidět ve čtvrtém kole na jeho boardu Ancient of Lore. Mirrari se dostával do stále většího tempa a nechával svého soupeře čím dál tím víc pozadu, ten sice v devátém kole dokázal vyhodit Ancient of War jako taunta a následně si ho pomocí Faceless Manipulatora zkopírovat, ale Black Knight a Silence na ruce Mirrariho  udělalo své a Mirrari si krátce poté došel pro své druhé vítězství.

To znamená, že eSuba znova dokázala vyhrát 4:0 a potvrdila svou dosavadní dominanci v turnaji.

Tabulka ke dnešnímu dni vypadá takto:

A co nás čeká dál? Duel eSuby s DogeHouse! Dokáže eSuba znova vyhrát a uskočit tak svým soupeřům? Nebo DogeHouse zvítězí a zdramatizují boj o vedení? Dozvíme se příští týden! 



Naposledy upravil/a Kinedryl 02.06.2014 v 17:07:36.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet