Gentlemen Cup - o co vlastně jde?

Není tomu tak dávno, co se uskutečnil v Německu turnaj s názvem TakeTV Hearthstone Invitational, kde jsme měli i domácí zastoupení z eSuby, konkrétně jím byl Aleš "Alesh" Hemer. Byť nepostoupil do finálových zápasů, které s přehledem ovládl domácí hráč Jan "Ekop" Pallys, nebyla to pro české zástupce poslední zastávka. TakeTV totiž nelenilo a nedávno oznámilo začátek vlastní Hearthstone ligy pro osm mužstev. Šest z nich dostalo pozvánku, zbylé dva celky se musely probojovat přes kvalifikaci. Mezi pozvané patří právě díky Alešovi i eSuba, dále zahraniční týmy jako vVv, Meet Your Makers, MiA, Planet Dynamics a v neposlední řadě fanoušky silně podporovaný tým DogeHouse, ve kterém se nám představí známí hráči jako již zmíněný Jan "Ekop" Pallys, Cong "Strifecro" Shu, nebo i Marcin "Gnimsh" Filipowicz. V kvalifikaci se utkalo dalších osm týmů, ale postoupily jen dva. Jedním z nich se nakonec stala organizace eEriness s kapitánem Romanem "TanakhT" Pivcem, kterého jsme mohli vidět na jarním DreamHacku v Bukurešti. Druhým postupujícím se stal tým Innovation.
Na obrázku níže můžete vidět všech osm týmů.
A jaká jsou vlastně pravidla? Systém turnaje je jednoduchý. Všech osm týmů odehraje jeden zápas (každý s každým) a tým s největším počtem bodů vyhrává. Celkový prize pool je 7 000$, na vítěze čekají rovnou 4 000$. Za každý tým nastoupí čtveřice hráčů, kterým jsou vzájemné duely náhodně rozlosovány. Zápas vždy začíná první hráč prvního týmu proti druhému hráči druhého týmu. Zápasy mezi hráči jsou BO3, mezi týmy je to BO5. Pokud by skóre po čtyřech zápasech bylo 2:2, každý tým si vybere svého zástupce z vítězů do souboje o celkové vítězství. Každé týmové klání bude v prvním týdnu předtočeno a ve druhém týdnu vysíláno s živým komentářem, který má na starost německá dvojice P4wnyhof a Noonia. A co sestavy našich domácích celků pro tuto ligu?

eSuba.INTEL

Aleš "Alesh" Hemer Martin "Silhan" Plachý Tomáš "VanillaTitan" Richter Jan "Mirrari" Jestříbek Michael "SuperFrankie" Durčák (náhradník)

eEriness

Roman "TanakhT" Pivec Aleš "Esosek" Zima Michal "Eliah" Hebký Tomáš "Nibbler" Gottwald David "Nexos" Kuželka Michal "Styxon" Hájek

Naposledy upravil/a Kinedryl 24.05.2014 v 15:23:43.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

@ndy 27.05.2014 11:22

to je sice pravda, ale karty které ti přijdou do ruky řídí počítač. jsou náhodné, takže když ti místo spellu přijde minion a nemůžeš hned zničit nepřátelského miniona a dáš tam svého už to mění hned hru podle náhody, hráč se jen musí přizbůsobovat kartám, které mu náhodně přijdou do ruky, takže náhoda hraje velkou roli v téhle hře

Blam 25.05.2014 13:23

Jak říká Jerry, existují hranice mezi obyčejnými a dobrými hráči, které ten rozdíl udělají. A ano, náhoda hraje roli, ale maličkosti, které ovládá pouze dobrý hráč, zařídí, že souboj se slabším hráčem zvládne. Například i tím, že si umí správně poskládat jednotlivé triggery, ve správném pořadí hraje karty atd. Zdá se to jako maličkosti, ale dělá to hodně, a náhoda ti zas tolik nepomůže.

Jerryky 24.05.2014 21:58

V podstatě musím nesouhlasit. Ačkoliv hraje velkou roli náhoda, tak i přesto ti dobří hráči umí předpokládat, co soupeř zahraje za kartu nebo co by mohl zahrát a dokáže se tak vyvarovat různým problémům.

@ndy 23.05.2014 22:22

moc nechápu jak se může v takové hře, kde hraje náhoda velkou roli hrát progaming,nejlepší hráči tady nemůžou být nejlepší

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet