Findan hodnotí nové karty!

Před pár hodinami byla zveřejněna nová adventura, která nás zavede na největší párty, kterou pořádá samotný Medivh! Mohli jsme vidět hned sedm nových karet, které na první pohled vypadají dost zajímavě, ale jaká je realita? To nám přiblíží mladý hráč z týmu Inside Games - Václav "Findan" Prosser! Hráč, který momentálně dominuje téměř na všech turnajích a ukáže se 13.8. v pražském herním klubu Re-Load na Summer Preliminaries! Minulou sobotu skončil na skvělém druhém místě Tavern Hero Kvalifikace, drží se na 9. místě ve Fujitsu Lize a je 135. nejlepší hráč Evropy podle Gosu rankingu

Ivory Knight

"Myslím, že tuto kartu moc v rankedech potkávat nebudeme, protože má velmi špatné staty v porovnání s mana costem, a také protože paladin má lepší způsoby healingu (např.: Ragnaros: Lightlord a Forbidden Healing). Další nevýhoda karty je ta, že váš oponent uvidí za kolik se oživíte, takže podle toho může vydedukovat, jaký spell jste si vybrali a zařídít se podle toho (např.: 8 -> Lay on Hands). Ještě bych měl zmínit, že paladin má hned 11 spellů za 1 manu (většina z toho jsou secrety, které jsou v kontrolním paladinovi k ničemu), takže šance najít nějaký dobrý spell se rapidně snižují."
 


Kindly Grandmother

"Myslím si, že tato drsná babička je přesně to, co hunter potřeboval, protože největší problém huntera je early game a tahle karta zesílí pozici 2-dropů a zároveň zajištuje synergii s Houndmasterem, jelikož obě "formy" karty jsou označeny jako "Beast". Tahle karta bude nový Haunted Creeper, kterou bude každý nenávidět."
 


Barnes

"U této karty je těžké dopředu předpovědět, jak moc bude dobrá. Snad nedopadne jako Herald Volazj, který má podobný efekt a viděl jsem ho zahraného tak pětkrát za celé 3 měsíce. Barnese si představuji v nějakém combo decku s Malygosem/Antonidasem, ve kterém hrajete jen card draw, burst a vaším cílem je zabít oponenta v jednom kole. Otázkou je, jestli to bude dostatečně konzistentní a silné. Další aplikací pro kartu by mohly být karty s Deathrattle efekty (např.: Sylvanas Windrunner, Cairne Bloodhoof). Největší problém karty je ten random efekt, že si nemůžete vybrat, co chcete, a ve většině případů to bude jen slabší Chillwind Yeti."
 


The Curator

"Hodně lidí si myslí, že tato karta není dobrá z toho důvodu, že musíte hrát Draka, Murloca a Beastu, aby se vyplatila. Já si stojím za jiným názorem. Podle mě stačí hrát jen dvě ze tří a už je kurátor víc než dobrý. Když ho porovnáte s Ancient of Lorem před nerfem (lízal dvě karty místo jedné), který se hrál víceméně v každém druid decku, tak je kurátor mnohem lepší (4/6 taunt je silnější jak 5/5 bez tauntu a navíc víte, jaké karty si líznete, což může být výhoda i nevýhoda). Určitě si říkáte, jaké Beasty/Murlocy/Draky hrát, abyste nezeslabili svůj deck a zároveň získali value z kurátora. Z kategorie draků se nejvíce nabízí Azure Drake, z beastů Stampeding Kodo (u druida se nabízí Savage Combatant nebo Mounted Raptor, a u huntera samožřejmě Savannah Highmane). U Murloců je výběr trošku slabší a za zmínku stojí jen Corrupted Seer, Sir Finley a u paladina Murloc Knight."
 


Enchanted Raven

"K této kartě není moc co říct, vzhledem k její obyčejnosti. Za 1 manu 2/2 Beast jsou hodně solidní staty a v kombinaci s Mark of Y'shaarj dokážete vytvořit na oponenta tak neskutečný tlak, že si ani neškrtne. Karta je hodně agresivní a doufám že se druid nepřidá na temnou stranu společně se Zoolockem, Face Shamanem a Dragon Warriorem."
 


Ethereal Peddler

"Máme tu dalšího peddlera, tentokrát ale na rogue. Karta je velmi zvláštní, protože nepasuje do žádného existujícího archetypu roguny, ale možná dokáže nějaký nový vytvořit. Staty jsou velmi solidní a myslím, že Ethereal Peddlera budeme moci lépe posoudit až vyjdou všechny zbylé karty, protože jiný než tempo-based rogue archetyp si momentálně nedokáži představit. Karta má synergii s kartami, jako je Undercity Huckster, Burgle, a dokonce i s Nefarianem a Grand Crusaderem. Problém s kartou není karta sama o sobě, ale to, že se podle mě nehodí do rogue classy, a karty, se kterými synergizuje, jsou z většiny slabé."
 


Firelands Portal

"Podle mého odhadu jsou průměrné staty za 5 many něco kolem 5/5. A 5/5 za 7 many, co dává 5 damage má hodně velké value (hlavně v aréně). Karta má však stejný problém jako Ethereal Peddler, a to, že nepasuje do žádného existujícího mage archetypu. Do Tempo Mága je to podle mě moc pomalé a do Freeze Mága moc drahé. Možná vznikne nějaký nový control/value mage anebo karta bude natolik siná a uvidíme ji v Tempo Mágovi. Nejlepší 5-dropy, co můžete dostat, jsou Doomguard a Earth Elemental. Hodně špatný tam je víceméně jen Faceless Manipulator. O rankedech si nejsem jistý, ale na 99 % můžu říct, že Firelands Portal vrátí mága na trůn v aréně."


Takto vypadá předběžný pohled na nové karty! Souhlasíte s tímto pohledem nebo máte vlastní nápady? Podělte se s námi o ně v komentářích!



Naposledy upravil/a Tetrisek 31.07.2016 v 11:21:19.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet