Expanze bude mít téma Old Gods

 
Expanze se blíží a my k ní máme konečně nějaké informace, které určují její téma. Tématem následující expanze budou Staří bohové, velmi mocná chapadlovitá stvoření, která ohrožují Azeroth již takřka celou věčnost.
V tomto článku si projdeme veškerá vodítka, která jsou nám k dispozici, a vysvětlíme si, proč ukazují právě na to, že se budeme potýkat se Starými bohy.
 
VAROVÁNÍ: Toto jsou zatím nepotvrzené informace a vše může být jinak!!
 
A jaká že jsou ona vodítka, co máme k dispozici?
 

Oficiální od Blizzardu


Year of the Kraken

Toto je nám známo již delší dobu (od oznámení Standard módu). A proč vlastně toto ukazuje na Staré bohy? Kraken je dle pověstí obří chapadlovitá příšera, která žila v moři a napadala lodě. Tím základním propojením jsou samozřejmě chapadla, ale máme tu ještě další znaky. Podle mnoha předpokladů je jeden ze Starých bohů, konkrétně N'Zoth, ukryt pod vodou ve městě Ny'alotha (více v článku od Bellatrix).
 

Změna karet na oficiálních stránkách Hearthstone

Když měla v minulosti vyjít nová adventure (nyní víme, že to byl Blackrock Mountain), tak Blizzard změnil karty na úvodní stránce o Hearthstone. Místo původních Fireball, Gadgetzan Auctioneer, Grimscale Oracle a Bloodlust tam najednou byly Magma Rager, Leeroy Jenkins, Twilight Drake, Dark Iron Dwarf a Core Hound. Tito všichni se dali nalézt v instanci Blackrock Mountain, či s ní byli nějak přímo spojeni (to je případ Leeroye).
A nyní se stalo to samé. Karty se změnily na něco, co nám má ukazovat téma další expanze. Jmenovitě to jsou tyto karty: Dark Wispers, Cult Master, Mind Blast, Void Terror a Faceless Manipulator. Pojďme si probrat jednu pod druhé.

Wisper znamená v překladu šeptání. A to je přesně to, co Starým bohům jde velmi, ale opravdu velmi dobře. Vzpomeňme si třeba na Deathwinga, dříve Nelthariona, a jeho šílenství. Ano, za tím stojí právě oni.

Čím horší a zvrácenější zlo, tím větší je pravděpodobnost, že bude mít svůj vlastní kult. A takový mají i Staří bohové. Jmenuje se Twilight Cult (Twilight Hammer) a je to organizace fanaticky sloužící tomuto prastarému zlu. Snaží se je přivést na svět, aby mohl nastat konec světa.

Zde asi jediné ukazovátko, a tím je šílenství. Když se vám hrabou v mysli právě tito milí pánové, tak vás obvykle nečeká nic jiného než šílenství.

Když se podíváme na vydaný obrázek z chystané Warcraft Chronicles (která mimochodem bude dostupná v češtině), který ukazuje rozložení jednotlivých sil v celém univerzu, tak vidíme, že Staří bohové pochází z Voidu. A odtud pochází také Void Terror.

Tento krásný chlapík je jedním z Faceless ones, což jsou tajemná monstra, která sídlí v Azjol-Nerub a Icecrown v Northrendu. Slouží Yogg-Saronovi, což je i jeden z bossů v Ulduaru. Je to jeho hlavní část armády. Dokonce přímo anotace karty ve hře nám říká, že jsou jeho služebníky.


Neoficiální informace

Již 2 týdny zpátky se na stránce powned.it objevil článek, který odhaloval nadcházející expanzi. Tehdy se to zdálo jen jako spekulace, ale nynější informace tomu velmi nahrávají.
 
Přímo se v článku říkalo:
Do naší centrály se donesly fámy - dvě důležité novinky ohledně budoucnosti Hearthstone. První je, že datum zveřejnění bude 24. dubna.
Druhá říká, o čem expanze bude - Starých Bozích a může nést jméno "Whispers of Old Gods". Všechno perfektně zapadá do pojmenování "HS roku" the Kraken.
Pamatujte si, že to jsou fámy a nic není Blizzardem oficiálně potvrzeno! Co si o tom myslíte?


Shrnutí

Do Hearthstone přichází obří chapadlovitá zlá monstra, která otřásají samotnými základy světa. Nyní můžeme pouze spekulovat, zda přijde expanze opravdu až za měsíc a půl od oznámení, nebo dříve.


Video

Disguised Toast udělal video, které vše krásně shrnuje, a proto, pokud vládnete angličtinou, doporučuji se na něj rozhodně podívat.
 


Naposledy upravil/a Bellatrix 06.03.2016 v 18:03:49.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet