Entomb Priest DeckGuide

Entomb Priest

Control Priest je tu s námi už od počátků Hearthstone, přesto se s každým rozšířením, každou novou expanzí, zjeví pár slušných karet, které Anduinovi v jeho boji proti agresivním a tempo balíkům rozhodně pomáhají. Nové rozšíření však pro Priesta přineslo i jednu libůstku, která si dovede poradit s Anduinovým největším protivníkem - Control Warriorem. Entomb je mocným spellem za 6 mana krystalů, který v sobě kombinuje to nejlepší z Shadow Word: Death a Shadow Word: Pain a k tomu přihazuje trochu value navíc. Trápí vás nepřátelská legendárka? Není lepší pocit, než ji soupeři zabavit a z boardu poslat rovnou do útrob vašeho balíku. A i do early game dostal Priest slušného pomocníka. Museum Curator je sice maličký a od pohledu neškodný minion, nicméně jeho Discover mechanika vám do ruky přihraje jednoho ze tří náhodných minionů disponujících Deathrattle schopností. Potřebujete na začátku karetního souboje slušný 3-drop? Deathlord nebo Dark Cultist jsou to pravé pro vás. Pokud vám Museum Curator do ruky naskočí až v pozdních fázích hry, nezoufejte. Sylvanas nebo Sneed's Old Shredder vás určitě potěší a rozhodně pomůžou vašemu tažení.

Karty:

 

Flash Heal:

Ten pravý priestovský spell, který mrknutím oka uzdraví 5 životů vám nebo vašemu polomrtvému služebníkovi. V kombinaci s Auchenai Soulpriest však za jednu manu získáte luxusní burst spell (co takhle navíc Spell damage bonus od Velen's Chosen).

Museum Curator:

O tomhle 1/2 minionovi již byla řeč. Do konceptu Control Priesta zapadne a rozhodně se neztratí. Je to pomocník téměř do každé situace.

 

 

 

 

Wild Pyromancer:

Maniak, který po zahrání spellu z vašich rukou pokaždé upálí jeden život všem minionům na boardu. Nepostradatelný pomocník proti aggro deckům, navíc díky Priestově Hero Power a pomocným spellům jako Power Word: Shield se Pyromancer dočká dlouhého působení na boardu.

Deathlord:

O tohohle borce se můžete jednoznačně opřít v počátečních fázích hry. Jde o velice slušnou hráz proti dotěrným agresivním minionům. Spelly jako Power Word: Shield nebo Velen's Chosen navíc 2/8 tělu dodávají nezanedbatelný počet životů a neuvěřitelný tradeovací potenciál.

 

 

 

 

Injured Blademaster:

Velice kvalitní 3-drop, který budete hrát společně s Northshire Cleričkou a Circle of Healing - v takovém případě se vám na stole zjeví neuvěřitelně silná 4/7, která vám zajistí i nějaký ten proliz.

Auchenai Soulpriest:

Alfa a omega Control Priesta. Tahle krasavice vám dovoluje likvidovat nepřátelské miniony či hrdinu za pomoci healících abilit vašeho hrdiny, Deathrattle minionů, jako je Zombie Chow, nebo spellů - Flash HealCircle of Healing.

 

 

 

 

 

Entomb:

Entomb je pojistkou proti nepřátelským midrange nebo control deckům. Pokaždé, když soupeři ukradnete jeho TyrionaSylvanas, Booma nebo Gromma, se vašeho nepřítele zmocní nepopsatelný hněv.

Justicar Truehart:

Jediná legendárka v balíku. Justicar Truehart nahradí vaši Hero Power mocným Healem, který rázem léčí nebo poškozuje (Auchenai Soulpriest) vše, co si jen usmyslíte za 4 životy. A to se vyplatí.

 

 

 

Replacementy:

Ideálním replacement v případě postrádání či neoblíbenosti Flash Healu je Light of the Naaru, které vám po svém zahrání na boardu určitě zanechá i malou, ale růstu schopnou Lightwarden, která rozhodně může být příjemným společníkem. Deck by rozhodně uvítal i Thoughtsteal či Shrinkmeistera.

Strategie:

Od začátku se snažíte na ruku dostat vaše levné miniony, které však díky vaší Hero Power a několika podporujícím spellům ve hře rozhodně nějaký ten čas vydrží. Ideálně do ruky chcete Zombie ChowNorthshire CleričkuMuseum Curatora či Deathlord. Ze spellů nepohrdejte Power Word: Shield či Velen's Chosen. Vaší hlavní předností je nekonečný počet možností jak čistit board - Holy Nova, LightbombAuchenai Soulpriest společně s Circle of HealingWild Pyromancer s jakýmkoliv spellem - to je přehlídka vašich mechanik, které soupeři nedovolí etablovat na boardu silnou minioní převahu. Proti agresivním balíkům vám jde především o counterování nepřátelského tlaku. Při úspěšném likvidování druhé či třetí vlny soupeřových přisluhovačů vás nepřítel nejspíše odmění rychlým Concedem. Proti Control balíků je vaším esem v rukávu Entomb a Shadow Word: Death. Tyhle spelly vám pomohou zbavit se soupeřových velkých bijců. Control decky tak už nikdy nebudou Anduinovou noční můrou.

Závěrem:

Pokud máte rádi control decky a neoplýváte šílenou sbírkou legendárek nutných k postavení solidního Control Warriora, Entomb Priest je pro vás tou správnou volbou. Nabízí spoustu rozličných způsobů zahrání. Přesto jde o velice konzistentní a hlavně balík schopný nemalého šplhu na ladderu. 



Naposledy upravil/a MrDyDuska 13.12.2015 v 18:57:55.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet