Egg Druid DeckGuide

Egg Druid

Egg Druid se od samotného začátku snaží zajistit silnou převahu na boardu, efektivně tredeovat se soupeřovými miniony a využívat Deathrattle schopností vašich malých potvůrek. Kvalitní tradeování by mělo vést k zaplnění vaší strany hrací plochy bandou minionů, které se následně dočkají buffu v podobě Savage Roar, což neodvratitelně vyústí v soupeřovu porážku. To je hlavní bojová strategie pro Egg Druida. Ten se jako takový opírá o nemalé množství synergií, které z vašich malých potvor dokáží udělat přeci jenom silnější bijce, popřípadě jim zajistit ideální Deathrattle schopnost díky málo využívané kartě Soul of the Forest. Správně využívat Deathrattle abilit vašich minionů je naprosto esenciální - představte si situaci, kdy je váš board plně osázen vašimi přisluhovači (mezi nimi budou i Deathrattle minioni - Nerubian Egg, Haunted Creeper, Mounted Raptor) a vy očekáváte brzké zahrání soupeřova AoE spellu. V takový moment jistě spořte Soul of the Forest na ruce - i za cenu ztráty několika málo minionů. Mnohem výhodnější je totiž dělat z vašich potvůrek Deathrattle miniony v dobách, kdy vám hrozí totální anihilace vaší strany hrací plochy. A tím se vlastně dostáváme k hernímu stylu tohoto decku. Od Egg Druida rozhodně neočekávejte přímý tah na branku, respektive bušení do nepřátelského hrdiny od tahu jedna. Postupné budování boardu, se kterým si soupeř nebude vědět rady, efektivní likvidace soupeřových příšer a zajištění slušného tempa jsou klíčové elementy, které vám v konečném důsledku vyhrají hru.

 

Karty:

 

Dragon Egg:

Karta, která dala tomuto balíku jméno. Dragon Egg je velice slušný minion vhodný pro vaše buff spelly, jako je Mark of the Wild nebo Power of the Wild. Pokaždé, když tohle vejce schytá nějaké to poškození, přičaruje na stůl pěkného 2/1 dráčka.

Sir Finley:

Suprový minion za 1 manu. Ve většině případů budete chtít využít šamananovu nebo paladinovu Hero Power, protože extra minion na boardu je přesně to, co potřebujete. V určitých situacích ovšem za zvážení stojí i hunterova Steady shot nebo warlockův Life tap.

 

 

 

Nerubian Egg:

Tohle vajíčko vám po své smrti na hrací plochu vyhodí 4/4 Nerubiana. Ideální potvoru, která vám pomůže efektivně tradeovat, likvidovat nebo rovnou dorážet. Vaším největším protivníkem proti této kartě je tedy Silence.

Echoing Ooze:

Tenhle malý 2-drop má naprosto unikátní schopnost přivolat na konci kola, kdy je zahrán, svou naprosto stejnou kopii. Představte si situaci, kdy díky InnervateMark of the Wild budete mít v tahu 2 k dispozici dva 3/4 slimáky s Tauntem.

 

 

 

Mark of the Wild:

Soulbound karta našeho milého druida. Do tohoto decku však sedí jako ulitá. Podstatný +2/+2 buff je na malých minionech rozhodně znát a Taunt vám navíc poskytuje i výhodu, kdy si můžete určit, jakého miniona musí soupeř bezpodmínečně zničit či Silencenout.

Mounted Raptor:

Krásný minion z nové adventury LoE. Při situaci, kdy vám po jeho smrti na board vyskočí Webspinner, ze kterého se následně vyklube King Crush, si budete pískat.

 

 

 

Soul of the Forest:

Tenhle spell propůjčuje vašim minionům úžasnou Deathrattle schopnost proměnit se po své smrti do 2/2 stromového Treanta. Rozhodně si tohle čarování ponechejte do situací, kdy se na vašem boardu bude vyjímat slušná řádka minionů k očarování.

Jeeves:

Naprostá nutnost tohoto decku. Ve většině případů budete kvůli nízkému mana costu vašich karet do tahu 6 zcela bez karet na vaší ruce. Jeeves vám na konci vašeho kola naplní ruku do počtu tří karet. Pozor! Stejně tak pomůže Jeeves i vašemu oponentovi.

 

 

 

Replacementy:

Egg Druid rozhodně patří mezi levnější balíky. Jeho hlavní nevýhodou je však vysoký počet minionů, které nelze vycraftit. Zakoupení několika adventurních křídel, ať už Naxxramasu nebo League of Explorers, je poté nezbytností. Mounted Raptora můžete určitě nahradit Harvest Golemem, v případě Nerubian Egg a Echoing Ooze jste však nuceni do koupě Naxxramasu, jelikož tyto dvě karty za sebe nemají obstojnou náhradu.

Strategie a mulligan:

Mějte na paměti, že board control je v úvodních fázích hry tím, na co se musíte nutně zaměřit. Spousta vašich minionů má ability, které těží ze "sebepoškozování" či případné smrti (pokud jde o Deathrattle miniony). Ideální je tedy zaplnit board malými miniony, kteří se následně dočkají krásného posílení skrze spelly, jako jsou Power of the Wild nebo Soul of the Forest. Proti agresivním deckům chcete určitě těžit z vaší schopnosti opakovaně zaplňovat vaši stranu stolu pořádnou dávkou malých minionů. Proti control deckům zvažte hraní Savage Roar pro pojištění vaší nadvlády nad hrací plochou. Proti AoE spellům se snažte pojistit slušnou bandou Deathrattle minionů. Snažte se využívat synergií, jako je Echoing Ooze společně s Defender of Argus nebo Mark of the Wild. Vězte, že hrajete midrange balík, který je schopný neustále si doplňovat ruku díky dvěma Jeevesům. Pozor na nedostatek Silence spellů či minionů. Keeper of the Grove je váš jediný triumf a prostředek jak obejít soupeřovy Taunt miniony.

Závěrem:

Hledáte levný balík, který se ale netočí pouze okolo soupeřova obličeje? Vlastníte nutná křídla adventur, jako jsou Naxxramas a League of Explorers? Pak je pro vás Egg Druid správnou volbou. Podle mnohých hráčů na evropských serverech se jedná o balík, který vás spolehlivě může posunout o pár ranků výše. Nicméně je pravdou, že pokud narážíte na velké množství control balíků či Reno decků, Egg Druidovi se nebude dařit nejlépe.



Naposledy upravil/a Tetrisek 28.12.2015 v 20:14:41.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet