Dragon Shaman DeckGuide

Dragon Shaman:

Máte to dočinění se skutečně silným hybridním balíkem, který ale krom usilovného přemýšlení potřebuje krapet toho tolik proklínaného RNG. Přeci jen v ideálních případech budete v několika málo prvních tazích schopni etablovat šíleně agresivní a odolný board, který vašeho soupeře udolá k smrti. Ve většině případů však budete spoléhat na vaše nemalé dračí synergie, které vám poskytnou dostatek času k likvidaci soupeřových minionů a k následným přípravám vašich finišovacích mechanik, mezi které bude po většinu času patřit Ysera, dárkyně super silných dream karet, nebo Malygos, zřídlo 5 bodíků spell damage navíc, takže potenciál vašich burst spellů bude přímo ukrutný.

Karty:

 

Tunnel Trogg:

Za jednu manu vskutku užitečná potvora, která bude čerpat z vašich Overload karet, a že jich v balíku máte pěknou řádku. Možná největší value tohoto miniona je fakt, že v tahu jedna po zahrání malého uličníka bude váš soupeř očekávat naprosto odlišný deck - Face Shamana.

Sir Finley:

Říkáte si, proč tenhle malý murloc zamířil i do tohoto decku? Potenciál nahrazení vaší Hero Power výhodnější schopností jiného z hrdinů je velký. V případě agresivního nasazení vašich bijců rozhodně nepohrdnete Steady Shot, na druhou stranu v tuhých control match-upech zužitkujete takový Armor Up.

 

 

 

 

Ancestral Knowledge:

Proliz je velmi žádaná věc. To bez debat. Za dvě many dostat na ruku další dvě karty jednoznačně potěší. Overload není vaším problémem (čerpá z něj třeba maličký Tunnel Trogg). Ideální v kombinaci s dračí legendárkou.

Twilight Guardian:

Stálice dračích balíků. Za 4 many na board vyšlete nádherného 3/6 Taunt miniona, pokud na ruce držíte dalšího draka. Asi není třeba zdůvodňovat důležitost a nedocenitelnost této karty.

 

 

 

 

 

Azure Drake:

A jsme opět u jednoho z nejužitečnějších draků vůbec, krom Battlecry ve formě líznutí jedné karty do ruky vám tenhle krasavec ještě nabíjí spell damage, a to se vzhledem k počtu vašich burst spellů vyplatí.

Chromaggus:

Chromaggus nepatří mezi nejhranější legendy. V balíku však nemáte tunu různých mechanik prolizu. Krom Azure Drakeů a Ancestral Knowledge jste právě odkázání na tohoto draka, který vám každou z líznutých karet nakopíruje do ruky jako maličký bonus ke svým solidním statům.

 

 

 

 

Ysera:

Ysery se velmi těžko zbavuje, to je jeden z mnoha kladů, které vám tato dračice poskytuje. Krom svého 4/12 těla vám na konci každého tahu přičaruje do ruky tzv. Dream Card, která vám s trochou RNG pomůže vyhrát hru.

Malygos:

Selhaly všechny vaše pokusy o likvidaci protivníka? Nezoufejte, snažte se ze soupeře vylákat všechny removaly, podržte Malygose na ruce společně s několika burst spelly a rázem může být i prohraná hra vaše.

 

 

 

Replacementy:

Věřte tomu, že nahrazovat zde nechcete snad jen dračí miniony. Ostatní karty si své zastoupení určitě najdou. Do balíku by bylo skvělé propašovat Emperoroa Thaurissana, obzvlášť pokud často čelíte control deckům, které nemáte jak efektivně usmažit a podržet na boardu Malygose na víc než jedno kolo je pro vás neřešitelný problém.

Strategie:

Do prvních tahů hry budete chtít jednoznačně budouvat svůj board. S pomocí Tunnel Trogga a pár Overload karet, mezi které patří Totem Golem nebo Feral Spirit, budete moci v pohodě likvidovat soupeřovy bijce nebo pushovat hrdinu samotného. V případě nezvládnutí soupeřovy agrese přijde vhod Lightning Storma. V mid game chcete jednoznačně hru stavět okolo vašich draků a jejich synergií, ať už jde o pouhé "zatauntění" díky Twilight Drakeovi, užitečný proliz skrze Azure Drakea nebo extra damage díky Blackwing Corruptorovi, který může být v dalším tahu následován stejně kvalitním Fire Elementalem. Vaše legendární dračí trojka přijde ke slovu v late game. Z Chromagguse budete chtít dostat co možná nejvíce kopií vašich nalízaných karet. Ysera vám ruku naplní Dream záležitostí a Malygos se postará o velmi silný burst, který se soupeřovi rozhodně nebude líbit. Věřte, že identifikace soupeřova balíku je klíčová a že správné counter-playe musíte ovládat na jedničku. Pouhé vyhazování zeleně svítících minionů a neuvážené overloadování vás může velmi rychle stát hru. S kapkou cviku a přemýšlení však budete odměněni velmi kvalitními combo hrami.

Závěrem:

Pokud hledáte zajímavý balík, který nabízí spoustu možností jeho správného hraní, skládá se ze slušné řádky rozdílných mechanik a je schopný vás odměnit za minuty usilovného přemýšlení, právě jste našli svého favorita. Tenhle šamaní deck rozhodně není žádný no-brainer jako jeho Face bratříček.

Chcete se podívat i na další DeckGuide návody? Zavítejte na náš rozcestník a vyberte si balík podle vašeho gusta:



Naposledy upravil/a Tetrisek 08.03.2016 v 15:36:57.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet