Dragon Paladin DeckGuide

Dragon Paladin

Dragon Paladin je midrange, potažmo late game balíkem, který vsází v každém případě na tunu dračích synergií. Pakliže přežijete soupeřovu explozivní early game, máte z poloviny vyhráno. Přece jenom polovina potvor ve vašem decku poskytuje slušné staty a velmi dobré schopnosti. Největším problémem je tedy udržení kontroly nad stolem. Consecration už paladinovi dávno nestačí, protože metě dominují rychlé balíky, schopné produkovat jednu vlnu minionů za druhou. Zde přichází na řadu Equality a tradeování, likvidování a tak podobně. Nicméně přesně to je něco, v čem dračí Paladin nikdy nevynikal. Ve své podstatě je tenhle balík velmi silným midrange balíkem, kterému jenom prospěje dobré hraní po křivce a solidní tempo, které je schopný produkovat díky všem dračím synergiím. V late game je schopný položit na board opravdové překážky a co je velmi důležité - díky malému Brannovi a páru Netherspite Historianek nějaké ty opravdu silné stvůry takříkajíc vyrobit na míru. V konceptu jde tedy o silný a zajímavý deck, největším problémem je však jeho rychlost - respektive pomalost, se kterou se dostává na board. V metě plné rychlých šamanů, hunterů a warlocků si prostě neškrtnete.
 

Karty:

 

Netherspite Historian:

Solidní 2-drop, který vám pomůže vyzkoumat tolik potřebné draky, proti aggrům budete chtít Taunt potvory, proti control deckům solidní zase silné bijce.
 

Brann:

Dvojité Battlecry se skvěle snoubí s dračími balíky, které stojí na Battlecry svých minionů. Kombinujte pro získání extra života nebo vyzkoumání extra draků.
 
 
 
 
 

 

Ivory Knight:

Spell a navíc heal, ke všemu suprový 4/4 minion na board. To se vyplatí. A považte kombinaci s Brannem.
 

Ragnaros Lightlord:

8/8 tělo a navíc jistojistý heal hned po zahrání na board. Co víc si přát? Soupeř se tohohle borce musí chtě nechtě zbavit.
 
 
 
 
 
 
 

Replacementy:

Pakliže čelíte rychlým agresivním balíkům, rozhodně budete do decku chtít přidat dva Pyromancery pro nějaké to kombení s Equality. Úpravám dle možností vaší sbírky je tenhle balík otevřen - už jen proto, že dračí paladin není rigidní kompetitivní deck.
 

Strategie:

Vaše strategie je vskutku přímočará - chcete hrát po křivce, pakliže tedy potřebné karty dorazí na vaši ruku v tu správnou chvíli. Fearie Dragon, Blackwing Technician, Twilight Guardian nebo paladinská zbraň, následováno Azure Drakem či Blackwing Corruptorem a máte z poloviny vyhráno. Problémem je, že právě tato křivka patří spíše do říše snů. Do late game máte pořád na v decku pana Lightlorda a Tiriona. Nicméně value budete chtít vytáhnout i z maličkého Branna - v ideálním případě pro silné draky z Netherspite Historian či dvojitý heal z Ivory Knighta. To vše vás dokáže postavit na nohy a skvěle doplnit vaši ruku. Na papíře to zní skvěle, jen aby ale nebylo už příliš pozdě. Consecration s Equality často prostě nestačí. Chillmaw je skvělá pojistka, ale většina meta decků se z plošného čištění poměrně rychle vzpamatuje.
 

Závěr:

Pakliže máte rádi balíky, které nepatří do šedi průměrných meta decků, s Dragon Paladinem nesáhnete vedle. Tenhle balík je otevřený všelimožným úpravám a variacím. To zní slibně, nicméně na kompetitivní hraní dračí paladin prostě nemá.
 

 

 

 

Naposledy upravil/a MrDyDuska 14.11.2016 v 18:10:01.

 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet