Dragon Druid DeckGuide

Dragon Druid:

Dragon Druid je suprový balík, který se opírá o spoustu karet z adventur Blackrock Mountain a League of Explorers, takže pokud nevlastníte alespoň větší část BRM do stavby tohoto druidího decku se raději nepouštějte. Věřte ale tomu, že s dračím Malfurionem je spousta zábavy, že je to ideální balík na counterování aggro decků, dokáže odolat i velmi nepříjemným combo balíkům a i na control decky umí vyzrát. Za všechno snad hovoří moje malá statistika, kdy na ladderu okolo ranku 5 činí moje skóre 9-2 ve prospěch vyhraných her, 82 % winrate hovoří snad za vše. Věřte, že s draky a miniony, kteří mají slušnou Battlecry schopnost vázanou na přítomnost okřídlených potvor na vaší ruce v kombinaci s Brannem Bronzebeardem, naděláte neuvěřitelnou paseku v řadách soupeřových poskoků. Za finišery vám poslouží skupina legendárních okřídlenců. Nefarian, který vám na ruku přičaruje dva náhodné spelly soupeřova hrdiny, Chromaggus, který vám každou z líznutých karet vloží do ruky ještě jednou. Ysera jako trvanlivá dračice ideální hlavně díky její schopnosti zásobit vás Dream kartami a v neposlední řadě Alexstrasza, která vás může buď postavit na nohy nebo srazit nepřátelského reka na 15 "hápéček".

 

Karty:

Wild Growth:

Tato zajímavá karta je téměř povinnou výbavou každého midrange nebo control druida. Ve většině případů ji bude chtít hrát velmi brzo pro boost vašeho mana poolu. Je váš manapool plný? Wild Growth vám v  takovém případě lízne kartu, šetřete ji proto do kombinace s Chromaggusem, který vám dopřeje kopii prolíznuté karty.

Faerie Dragon:

Malé pohádkové dráče, které v prvé řadě startuje nejrůznější dračí synergie s miniony na vaší ruce. Na druhou stranu jde o super miniona, který není cílitelný spelly ani Hero Power. To z něj dělá borce, který umí před svou smrtí uštědřit pár ran.

 

 

Brann Bronzebeard:

Brann je jediná posila z nové adventury v tomto decku. Nabízí však nepostradatelnou schopnost, díky které vaše dračí synergie naberou neskutečně na síle. Šetřete ho proto často do tahu 8 pro hraní Blackwing Corruptora, který rázem vybranému cíli uštědří 6 bodů dmg.

Twilight Guardian:

Je pravda, že Taunt se hodí téměř do každé situace. Za 4 many mít na boardu slušné 3/6 tělo, které vydrží úder téměř všech 4-dropů, je naprosto k nezaplacení.

 

 

 

Azure Drake:

Spell damage navíc s Battlecry schopností líznout kartu dělá z tohoto krasavce nepostradatelnou kartu pro dračího druida. Vaše spelly se stanou skutečnou hrozbou pro soupeřův board a karta na ruce navíc je něco, čím rozhodně nepohrdnete.

Blackwing Corruptor:

O Blackwing Corruptorovi již byla řeč. Tento borec funguje jako shamanův Fire Elemetal, s tím rozdílem, že k aktivaci jeho Battlecry potřebujete na ruce držet dračího miniona. Stojí však "jenom" 5 many a je slušným 5/4 útočníkem.

 

 

 

Nefarian:

Jeden z velkých urostlých finišerů tohoto decku. 8/8 tělo, které vám poskytne dva náhodné spelly soupeřovy classy, je velkou hrozbou. Je pravda, že se budete modlit za přízeň RNGesuse, na druhou stranu - 8/8 na boardu za to stojí tak jako tak.

Alextrasza:

Bez téhle holky si častokrát neškrtnete. Možnost jak defenzivního, tak ofenzivního zahrání činí z Alexstraszy nepostradatelnou dračici, která bude rozhodovat o výhře či prohře tohohle balíku víc než často.

 

 

 

 

Replacementy:

Pokud nevlastníte alespoň Blackrock Mountain adventuru, raději o stavení tohohle balíku neuvažujte. Je pravda, že právě dračí synergie a silné Battlecry schopnosti budou to, čeho tenhle deck využívá jako svůj stěžejní prvek. Z LoE potřebujete snad jen Branna Bronzebearda, který ještě více umocňuje Battlecry schopnosti vašich minionů. Z neadventurních legendárek pak téměř nutně potřebujete jen Alexstraszu. Jak Booma, tak Yseru můžete nahradit jinou legendou, jako je Sylvanas nebo druidí Cenarius.

Strategie:

Dragon Druida hrajte jako midrange - control balík. Co to znamená? Od začátku hry se snažte pěstovat převahu na boardu, popřípadě alespoň likvidujte soupeřovy potvory. Využívejte dračích synergií vašich minionů. Téměř pokaždé na startovní ruce ponechejte alespoň jednoho okřídlence. K němu samozřejmě zkuste prolíznout Zombie Chow, Wrath nebo Wild Growth. I takový Innervate vám nahodí potřebné tempo a hlavně dovolí zahrát nějakou z dražších karet o pár kol dříve. Do midgame si na ruce držte Azure Drakey, Twilight Guardiany či Blackwing Corruptory - považte, že každá z těchto karet se dá velice dobře použít ve spolupráci s Brannem. Do late-game na board cpěte Dr. Booma a všechny vaše legendární draky. Alexstraszu budete chtít na ruce často podržet jako případnou pojistku, pokud se Malfurionovy životy budou nebezpečně blížit nule. Ve velké spoustě případů však tuhle dračici využijete spíše ofenzivně, tak aby vaši draci a urostlí minioni v jednom velkém tahu skoncovali se soupeřovým rekem.

Závěrem:

Máte rádi draky? Omrzel se vám konzistentní Dragon Priest a na ladder za něj hledáte solidní náhradu? Dračí Malfurion je něco, co vás rozhodně zabaví a hlavně, pomůže uhrát pár zajímavých ranků k vaší spokojenosti. 



Naposledy upravil/a Tetrisek 31.01.2016 v 20:16:25.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet