Dojmy z IEM

Ve dnech 4. - 6. 3. se uskutečnil IEM v Katowicích, a pokud bych měl do jednoho slova shrnout všechny zážitky, tak použiji něco jako: nádhera, paráda, neuvěřitelné. Já jsem se této akce zúčastnil již podruhé. Minulý rok jsme se s Ondrou rozhodli asi týden před akcí, že by to možná cenu mělo a i přes několik školáckých chyb, například pozdní vstávání do fronty, to byl super zážitek. Letošní ročník, který byl zároveň desátý výroční, jsme nakonec mohli prožít i z pohledu novinářů. Cestu jsme plánovali dlouho dopředu, což nám nejenom zajistilo Press akreditaci, ale i krásný hotel a možnost pozorovat všechny hry z první řady.

První den započala naše cesta kolem osmé ráno. Hráli se totiž první play-off hry CS:GO a u toho nebylo možné chybět. Po vstupu a počátečním opojení, že nás všude pouští jako pravé VIP, jsme si sedli do první řady na zápas v CS:GO. Ani ne po dvou minutách k nám přišel moderátor s kameramanem a začal se nás vyptávat komu fandíme, jak si myslíme že turnaj dopadne, nebo kdo bude úspěšnější v nadcházející hře. Já osobně beru Counter Strike jako VELICE rekreační hru a jediné co jsem před turnajem udělal, byl výběr mého “favorita”. Po pár otázkách si moderátor asi uvědomil odkud vítr vane a pustil se do Ondry, který si interview náležitě užil. Hra jako taková mě hodně bavila, a i když nejsem skalní fanoušek, vydržel jsem až do konce.

Hned po poslední hře jsem se vydal prozkoumat celý areál, ale jakmile jsem uviděl halu, kde se odehrával Starcraft 2: Legacy of the Void, všechny plány šly stranou a já se uvelebil do pohodlné židle u sledování Hydry s Neebem. Zápas byl opravdu úžasný, ovšem hodně mě překvapil malý počet diváků. Nakonec se totiž ukázalo, že do místnosti měli vstup povolený jen VIP vstupenky a novináři, což je podle mě hrozná škoda (Stejně tomu tak bylo u Hearthstone).

Takto vypadala letošní stage pro Hearthstone

Po Vítězství Hydry jsem zamířil do Expo haly, kde byly k vidění stánky velkých firem ať už herního, nebo hardwarového průmyslu. Mohli jste si vyzkoušet virtuální realitu, hry na “Ultra” počítačích nebo zkusit své štěstí v kvízech pořádaných například Blizzardem. Na konci celé haly pak stála obrovská MOBA stage. Tam se odehrávali zápasy League of Legends a Heroes of the storm.

Celý den tak uběhl opravdu rychle a my se s Ondrou přesunuli na hotel, abychom mohli odeslat všechen nasbíraný materiál.

Druhý den pro nás začal v devět hodin ráno vydatnou snídaní a klidným přesunem na Spodek (Hala kde se IEM odehrávalo). Po natočení celé fronty, kdy na nás mnozí mávali a jiní řvali Polské nadávky, jsem se dostal až do kino sálu, kde se hrál Hearthstone. Tam jsem proseděl celý den a podrobnosti všech zápasů naleznete v dalším článku. Za zmínku určitě stojí i fantastická atmosféra na finále Starcraftu a Counter Striku. Plná hala, skandování jmen hlavních aktérů a následná ceremonie předávání poháru pro vítěze byla naprosto dech beroucí.

Vítěz Starcraft turnaje: Polt

Třetí den už byl spíše odpočinkový a po pár zápasech v Heroes of the Storm jsme usoudili, že cesta domů bude daleko jednodušší odpoledne než pozdě v noci.

Celou akci bych shrnul jako velice povedenou. Organizátoři vychytali mouchy z minulého roku, a tak si IEM užili snad všichni zúčastnění. Na závěr bych určitě dal tip všem, co se na IEM chystají. Kupte si lístky a zařiďte si hotel co nejdříve. Pokud se rozhodnete na poslední chvíli, počítejte se vstáváním v 5 - 6 hodin ráno a pětihodinovou frontu.

Za část poskytnutých fotek děkujeme Yume Ookami, kterou můžete najít i na Facebooku: https://www.facebook.com/Ookami-consequat-946996028669572/?fref=ts



Naposledy upravil/a Tetrisek 09.03.2016 v 18:01:07.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet