Djinni Eggladin DeckGuide

Djinni Eggladin

Djinni of Zephyrs rozhodně nepatří mezi nejhranější epické karty. Nicméně právě tenhle paladinský balík je postaven právě okolo jeho pasivní schopnosti kopírovat pozitivní efekt, kterým jste očarovali své další miniony. A právě o další, menší, ale trvanlivé miniony se opírá podstata tohoto decku. Haunted Creeper či Nerubian Egg vám poskytují solidní Deathrattle schopnost, která nenechá váš board nezaplněn. Další řádka minionů pak do hry přichází se solidním Divine Shieldem, který zcela pohlcuje jakoukoliv damage, kterou nepřátelský hrdina určí právě těmto bijcům. Konstantní a trvanlivý board bude tedy předpokladem vašeho nadcházejícího vítězství. Vzhledem k poměrně levnému mana costu vašich otravných minionů bude vaše ruka brzo zet prázdnotou. Z toho důvodu vám k duhu přijde další ze sbírky paladinských kouzel, konkrétně tedy Divine Favor, která vám dolíže tolik karet, kolik je třeba k dorovnání vaší ruky s tou soupeřovou. Vyhazování tuny minionů v early game pro vás tedy bude příjemnou povinností, právě když budete na ruce držet Divine Favor. Soupeře se samozřejmě vždy snažte tlačit do neefektivních tradeů, držte si kvalitní tempo, vaše buffy rozkládejte rovnoměrně mezi větší množství minionů a Djinni eggladin, jak se tento balík jmenuje, vás nepochybně odmění.

Karty:                                                                     

 

Blessing of Might:

První z vašich buff spellů, který za pouhou jednu manu natrvalo zvedne útok vámi zvoleného miniona o 3 body. Pro "full value" hažte hlavně na miniony s Divine Shieldem.

Argent Squire:

Ideální minion do early game. Za pouhou manu na board dostanete 1/1 s Divine Shieldem, která rozhodně snese nějaký ten úder právě díky své schopnosti.

 

 

 

 

 

Nerubian Egg:

Minion přímo vybízející k následujícímu buffování. Jako 0/2 vejce s úžasnou Deathrattle schopností bude Nerubian Egg pořádným trnem v soupeřově oku. Vězte, že 4/4 Nerubian je to poslední, čemu nepřítel potřebuje čelit.

Divine Favor:

Naprosto nezbytná karta, která vám umožní tolik nutný proliz důležitých karet k udržení neustálého tlaku a tempa charakteristického pro tohoto paladina.

 

 

 

 

Seal of Champions:

Další důležitý buff, který krom 3 bodů útoku přidá vámi zvolenému minionovi i extra Divine Shield a udělá z něj tak hrozbu, které nebude žádná legrace se zbavit.

Blessing of Kings:

Soulbound karta, která za 4 many přidá velmi solidní +4/+4 staty vámi vybranému bojovníkovi. Tenhle buff dělá z vašich malých minionů solidní překážky, jejichž největším nepřítelem bude soupeřův Silence.

 

 

 

 

Keeper of Uldaman:

Keeper of Uldaman je většinou použit jako counter na soupeřovu legendární zrůdu, kterou promění v nicotnou 3/3 potvoru. Nicméně v tomto decku ho využijete spíše jako miniona, který bude zvyšovat staty vašim menším minionům.

Djinni of Zephyrs:

Klíčový minion, se kterým dávají vaše buff spelly dvojitý smysl. Díky pasivní schopnosti této karty se každý z podpůrných spellů, který pošlete na vaše miniony, zkopíruje právě na tuto 4/6 a udělá z ní šílenou hrozbu.

 

 

 

Replacementy:

Tenhle deck nejede velké množství drahých karet, tudíž místo případného replacementu zvažte spíše craftění chybějících minionů či spellů. Bez otevřeného Naxxu či Loe však nemá cenu pouštět se do stavby tohoto decku.

Strategie:

Věřte tomu, že strategie tohoto balíku je velmi přímočará a snadno pochopitelná. V první řadě vám jde o tempo a vlastní stranu hrací plochy. Vaši minioni nepatří mezi snadno odstranitelné bijce, vždy hrajte okolo AoE spellů, snažte se jistit alespoň trochu vaší tzv. Board presence díky Divine Shieldům nebo kvalitní Deathrattle schopnosti vašich minionů. Takový Haunted Creeper nebo Nerubian Egg patří mezi karty, které váš soupeř nebude chtít moc často likvidovat. Nedejte mu tedy jinou možnost. Coghammer je suprovou zbraní, která nahodí Taunt vašemu náhodnému minionovi. V midgame fázi hry pak z vašich malých potvůrek uděláte solidní hrozby díky tuně buff spellů, mezi které patří například Blessing of Kings nebo Seal of Champions. Zároveň si však alespoň některé vaše buff karty ponechejte na ruce pro následnou synergii s dvojicí Djinny of Zephyrs, kteří patří mezi velké finišery vašeho balíku. Do midrange decku určitě zařaďte i Loatheba, který dokáže skvěle zpomalit soupeře a zamezit hraní jeho AoE spellů alespoň na jeden tah. Dr. Boom je pak pomyslnou třešničkou všech midrange decků. Snažte se nevyházet všechny karty z vaší ruky zcela bezmyšlenkovitě, tedy pokud na ruce nedržíte Divine Favor - který vás dokáže vrátit zpátky do hry za pouhé tři many. Promyšlení strategie, eliminování soupeřových minionů a hraní okolo čisticích mechanik vašeho soupeře se pak podepíše na solidním winrateu tohoto decku.

Závěrem:

Pokud chcete strávit pár chvil u solidního decku, který si může dopřát i vlastník nekompletní karetní sbírky, rozhodně zvažte Djinny Eggladina - deck, který staví na doposud opomíjené mechanice epického miniona z LoE, solidním tempu a velké trvanlivosti malých minionů. Skoro by se chtělo říci, že i paladin si našel svou Zoo variantu.  

Chcete se podívat i na další DeckGuide návody? Zavítejte na náš rozcestník a vyberte si balík podle vašeho gusta:

 



Naposledy upravil/a Tetrisek 31.03.2016 v 13:54:45.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet