Čtveřice Tower Defense her, které si zamilujete

Tento článek je placenou reklamou. Žánru TD strategií se daří na mnoha frontách – mnohé z nejpropracovanějších kousků nalezneme možná trochu překvapivě i v našich internetových prohlížečích. Čtyři ty úplně nejoblíbenější z portálu http://jogo.cz si teď trochu blíže představíme.

Kingdom Rush

Kingdom Rush je pomalu synonymem celého žánru. Hratelností zaujme, ale množstvím obsahu doslova nadchne. Čeká na vás obrovská spousta budov, jednotek, nepřátel, map i schopností, které si můžete při postupu hrou odemykat. Mezi budovami stavitelnými na předem daných místech najdete kasárna, lučištnickou střelnici, věž mágů, nebo artilerii trpaslíků. Budovy lze vylepšovat, a pokud z nich na mapě přibydou i nějaké jednotky (jako u kasáren), ty můžete v určeném rádiusu přemisťovat podle potřeby. Jestli Kingdom Rush něco výjimečným způsobem zdobí, tak je to obtížnost, která je opravdu šílená. Když neprojdete úrovní na 100 %, tak nedostanete 3 hvězdičky a neodemknete si bonusové výzvy, což vás zdržuje v získávání nových upgradů, což dále hru činí ještě těžší. Dalo by se tedy říct, že čím hůř hrajete, tím víc vám hra nakládá. Technicky není co vytknout, vše je krásně malované, plynulé a efektní.
Zahrajte si Kingdom Rush ZDE
Kingdom Rush

Incursion 2

Incursion 2 se snaží trochu vymanit ze škatulky „kopie Kingdom Rush“, kterou si první díl zasloužil. Dvojka se odlišuje hlavně prezentací, která je mnohem komixovější. Může za to už vyprávění příběhu, které se v tomto duchu nese. V samotné hře, která se zas tak od Kingdom Rush neliší, hojně využijete hrdiny. Ať už svého vlastního, kterému odemykáte nové schopnosti, jak leveluje, tak i těch „cizích“, kteří mají dopředu nastaveno, v čem vynikají, ale jen na vás je, jak je použijete. Hrdinové totiž mohou chodit po celé mapě, takže vás často zachrání od nečekaně silného útoku ze směru, který nemáte dostatečně zabezpečen.
Zahrajte si Incursion 2 ZDE
Kingdom Rush

The Last Shelter

Z fantasy říší skočíme rovnou na cizí planetu, kde se zbytky lidské rasy snaží přežít a prosperovat. Jenže planeta je zamořena velmi agresivními broučky, kteří se pokusí vás sežrat. Ne moc originální, ale samotná hra už je na tom mnohem lépe. Rozmístěním různých druhů věžiček na předem určených pozicích musíte zastavit příval brouků, kteří jinak zničí vaši základnu. Jak už to tak bývá, přístupových cest je hodně, nepřátel ještě víc a míst na stavění věžiček naopak zatraceně málo. Nenechte se zmást screenshotem, grafika je opravdu výborná a sci-fi hře hodně sluší. Za získané expy si můžete nakupovat různá vylepšení (větší odolnost věžiček, větší dosah, kratší cooldown speciálních útoků,…) a věžičky lze v boji i opravovat.
Zahrajte si The Last Shelter ZDE
Kingdom Rush

Bloons Tower Defense 5

Po snadno zařaditelných hrách přichází jedna menší šílenost. Nebudete bojovat proti skřetům, ani emzáckým broukům, ale proti…balónkům. Ve své pitomosti je to skvělý nápad. Balónky se pohybují po vytyčené cestě a na vás je, abyste si koupili nástroje a pomocníky, se kterými je všechny propícháte. Výhodou je dokonalá přehlednost celého systému, protože balónky vydrží podle své barvy různý počet ran. Přitom hra neztrácí na atraktivitě, třeba i díky speciálním agentům, které si můžete koupit a vylepšovat. I běžné „věže“ jsou nápadité a zahrnují třeba opičku s ostřelovačkou, nebo bumerangem. Nejoblíbenější TD? Nikoliv. Nejlepší? To už si musíte rozhodnout sami.
Zahrajte si Bloons TD 5 ZDE
Kingdom Rush

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mesis 17.09.2013 15:32

Kingdom Rush jsem hrál,jen škoda že 2 je jen na tablety

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet