C'Thun Druid DeckGuide

C'Thun Druid

C'Thun Druid je deck, který je silně závislý na solidním board controlu - útroby tohoto balíku obsahují velmi silné karty, které těží ze synergií okolo legendárního starého boha - C'Thuna, který roste se zahráním jakéhokoliv jeho uctívače. Solidní tempo, tlupa vzývačů této legendy a samotný C'Thun zahraný v tahu 10 pro vás bude znamenat téměř jednoznačné vítězství. Hlavní slabinou tohoto decku je Malfurionova neschopnost postavit se znovu na nohy, pakliže v průběhu souboje se soupeřem schytal spoustu ran. Schovávejte tedy svého paroháče za pěknou řádku vašich Taunt minionů, kteří oplývají silnými těly, malé přisluhovače C'Thuna obětujte v průběhu boje s rozmyslem tak, abyste získali potřebný čas pro nalezení této monstrózní legendy, která je vaší vstupenkou do vyšších ranků na ladderu.

 

Karty:

 

Beckoner of Evil:

Malý, ale velmi užitečný minion. Nejen, že nabíjí vaší skvostnou legendu, ale poskytuje i solidní 2/3 tělo, se kterým můžete vytradeovat párek soupeřových bijců.

Disciple of C'Thun:

Tenhle blesky metající Pandaren s jeho dvojitým Battlecry je skvostná karta. Nejen, že boostí vašeho starého boha, ale zároveň posílá 2 body poškození směrem, který vám přijde nejvhodnější.

 

 

 

 

Brann Bronzebeard:

Do balíků plných Battlecry minionů se Brann prostě hodí. Váš C'Thun dostane ještě mocnější buffy a minioni, kteří naopak z C'Thunovi síly čerpají, se stanou neskutečnou hrozbou.

Twilight Elder:

Solidní 3-drop, kterého na boardu budete chtít díky jeho pasivní schopnosti podržet co nejdéle. Ideální karta do prvního tahu, pakliže na ruce držíte Innervate.

 

 

 

 

Klaxxi Amber-Weaver:

První z druidích minionů, který čerpá ze síly vašeho legendárního boha. Za 4 many vyslat na board zničující 4/10 potvoru bude pro nejednoho soupeře naprosto devastující.

Twin Emperor Vek'lor:

Neutrální legendárka, která čerpá z C'Thunovi síly. Pakliže vám Twin Emperor Vek'lor svítí žlutě, užijte si ten okamžik, kdyz za 7 many dostanete na board dva slibné 4/6 miniony s Tauntem.

 

 

 

 

Doomcaller:

Doomcaller vám možná přijde jen jako minion, který za 8 many nabízí standarní buff vašeho starého boha. Důležitá je ovšem informace za závorkou - pakliže je váš C'Thun po smrti, Doomcaller vám ho opět v plné síle přičaruje zpátky do balíku.

C'Thun:

Tuhle legendu budete po většinu času hledat v útrobách vašeho decku. Do tahu 10 je nabušený C'Thun tím nejlepším, co můžete zahrát. Jeho úžasná Battlecry schopnost a silné tělo jsou to, čeho se soupeř bude obávat ze všeho nejvíce.

 

 

Replacementy:

Pakliže postrádáte nějakou z uvedených karet, snažte se ji nahradit tak, aby vám tato náhrada poskytovala některý z následujících faktorů - silné statistiky schopné vyřizovat si účty s nepřátelskými miniony, Battlecry schopnost nabíjející vašeho starého boha, okolo kterého se točí větší část balíku, či kartu poskytující dodatečný proliz, který vám doplní ruku do žádoucího stavu.

Strategie:

Už od samotného mulliganu budete požadovat karty, které budete na board moci vyhodit co možná nejdříve. Rozhodně nepohrdejte Innervatem, který vám poslouží jako skvělý prostředek k zahrání vašich silných bestií o pár kol dopředu. Jinak však hledejte posluhovače C'Thuna - Beckoner of Evil, Disciple of C'Thun a Twilight Elder. Tito pomocníci, krom své schopnosti buffovat vašeho legendárního starého boha, vám pomohou i v udržení kontroly nad celou hrací plochou. Zároveň z jejich Battlecry schopnosti budou čerpat i minioni, jako je Klaxxi Amber-Weaver či Twin Emperor Vek'lor (nádherná legendárka, která jednoznačně stojí za dodatečné vycraftění - v C'Thun decích se totiž rozhodně neztratí). Slušná těla, solidní staty a pár tahů k dobru vám pak poskytnou Taunt minioni - Druid of the Claw a Dark Arakkoa. Sylvanas s Ragnarosem patří k velmi nepříjemných legendárkám, kterých se soupeř bude muset chtě nechtě zbavit. C'Thun by k tahu 10 měl vyrůst do solidních proporcí, které jeho Battlecry schopnosti propůjčí solidní sílu a dovolí vám, alespoň ve většině případů, vytvořit enormní tlak na vašeho protivníka. Doomcaller je pak v decku jako pojistka pro případy, kdy se nepřátelskému hrdinovi povedlo eliminovat vašeho starého boha. Solidní tempo a hráz silných minionů kupující vám dostatek času k nalezení vaší nabušené legendárky bude vaší primární strategií k úspěšnému hraní tohoto balíku.

Závěrem:

C'Thun Druid naplno ukazuje potenciál starých bohů a decků, které se okolo jejich schopností orientují. V současné formující se metě šlape jak hodinky a nabízí chvíle, které budete chtít zažívat znova a znova.  Zároveň však berte v potaz, že tato verze C'Thun Druida je produktem úvah a testování autora těchto řádek, v průběhu bezesné noci prvního dne po vydání nového rozšíření. Výsledky tohoto balíku jsou pak více než slušné - 14/4 v poměru vyhraných k prohraným hrám snad hovoří samy za sebe.



Naposledy upravil/a Tetrisek 03.05.2016 v 20:29:31.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet