Češi jsou v TOP 8 Hearthstone Global Games

  HGG    Hearthstone Global Games   

Pirate Warrior patří mezi jedny z nejnenáviděnějších, ale na druhé straně také nejúspěšnějších balíků současné mety. A právě s tímto pickem Řeků se musel v první hře dnešních klání v rámci TOP 16 potýkat Pokrovac, který si vybral nestandardního Silence Priesta. Díky dobré úvodní ruce a velice přesvědčivé early game, však Pokrovac dokázal ustát nepříjemný tlak Řeků a nedovolil Pirate Warriorovi dojít si pro svůj první skalp. Klíčovým prvkem partie se ukázalo být netradiční použití Inner Fire na soupeřova miniona pro snížení jeho Attack statů, pro zachování vlastního boardu a donucení Pirate Warriora k tradeování namísto pushování face damage. Partii pak o pár kol později ukončilo sexy čarování legendární Lyry. Češi se tak mohli těšit z první výhry.

 

 

Druhou partii se v herním křesle zapotil CzechCloud, který se se svým Token Druiedem postavil řeckému Jade Malfurionovi. Nicméně explozivní první tah, ve kterém český hráč položil na Board 3 miniony, nutil Řeky k defenzivní hře, místo "rampení", ve kterém Jade Druid vyniká (během prvních 4 tahů našli Řekové dvakrát Wild Growth i obě kopie Jade Blossom). V pátém kole tak sice řecký tým disponoval 8 krystaly ve svém mana poolu, nicméně Savage Roar do 5 minionů znamenal ukončení partie opět ve prospěch českého týmu.

 

Třetí hru si pak vzal do parády StanCifka, který se svou Miracle Rogunou nedal Řekům nejmenší naději. Ti sice začali velmi dobře s podržením všech klíčových karet pro early game na ruce - ale 6/6 Edwin položený na tahu 1 vzal Řekům potřebný vítr z plachet. Řecký tým se samozřejmě ze všech sil snažil zvrátit stav série, neustále developoval otravné murlocy na vlastní straně hrací plochy, StanCifka však čistil jednu vlnu nepříjemných minionů za druhou. Určitý moment zvratu mohl představovat Finja, který se schoval za dva Taunt miniony, nicméně Avenging Wrath vytažený ze Swashburglara umožnil českému týmu bezezbytku potradeovat celý board. I přes malý misplay, kdy StanCifka neoživil spící Sherazim kvůli nepřesné sekvenci zahrání 4 karet, však český výběr nepřišel o důležité tempo a to hlavně díky ukradenému Wickerflame Burnbristleovi a Vilespine Slayerovi, kteří opět dokázali contestit soupeřící stranu hrací plochy. Řekové následně vyprázdnili vlastní ruku, aby konečně získali přesvědčující board control. Jejich all-in však nevyšel, když na konci následujícího kola museli čelit trojici Arcane Giantů, legendární Sherazin a Shakuovi s Vilespine Slayerem.

 

Český tým si tak došel pro čisté vítězství 3:0 a postoupil tak mezi TOP 8 týmů, které se poperou o přímý postup do finále HGG.

 

 

Vroubek z minulého kola:

Napomenutí českého celku ze strany Blizzardu ohledně vypuštění předchozího zápasu s Belgií je po dnešku zapomenuto. Pro připomenutí této kauzy, kdy se administrátrům turnaje nepozdával výkon českého týmu (hlavně kvůli jejich line-upu obsahujícímu 9 Quest decků) se podívejte na reddit vlákno s oficiálním pokáráním ze strany Blizzardu a následnou odpovědí kapitána českého výběru StanCifky.
 

Koneckonců ani dnešní klání v rámci TOP 16 se neobešlo bez připomenutí této kauzy, když StanCifka obhajoval výběr balíků pro dnešní kolo turnaje právě výhružkou ze strany administrátorů o možné diskvalifikaci Čechů v případě "zahození" dalších zápasů.

 

Pakliže jste dnešní přesvědčivý výkon našich borců neviděli naživo určitě neváhejte a podívejte se na záznamy zápasů na kanálu twitch.tv/PlayHearthstone


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

BarbarTsabo 13.07.2017 11:41

Jako oficialni stranky HGG a oni nemaji doplnene vysledky...ze je hanba netriska!!!

Igi 13.07.2017 13:20

zkus Show Scores vpravo nahoře na tom papíru, tak jsem na to dost čuměl jak na to dlabou, ale jen to maj nastavené tahle deb...

Igi 13.07.2017 09:34

Konečně pořádný článek o GG tu. Už i top8 je super výsledek, teď jestě ty porazit ty kluky jedny šikmooký a bude to megadobrý :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet