Bez peněz k legendám přilez - Aggro Mage

Balíček

Minioni
2x Mana Wyrm
2x Water Elemental
1x Abusive Sergeant
2x Argent Squire
1x Knife Juggler
2x Acolyte of Pain
2x Harvest Golem
1x Chillwind Yeti
2x Defender of Argus
1x Sen'jin Shieldmasta
1x Stampeding Kodo
1x Azure Drake
1x Argent Commander
1x Sunwalker

Ability
2x Arcane Missiles
1x Mirror Image
2x Frostbolt
1x Counterspell
2x Fireball
1x Polymorph
1x Flamestrike

Myšlenka

Dlouho jsme o něm neslyšeli díky podpásovce Blizzardu, která zdražila cenu všech užitečných abilit jako Pyroblast, Blizzard nebo Cone of Cold. Zdálo se, že dokud nevyjde nové rozšíření a Mage nedostane nové karty, zůstane pohřben po boku ostatních nerflých hrdinů. To by se ale nemohl zrodit tento aggro Mage. V nynější metagame je totiž docela běžně hraný a co hůř, je opravdu dobrý! Existuje mnoho variací s freeze schopnostmi zkombinovaných s Ice Lance nebo čistě agresivní decky, jakým je například tento. Hlavním pohonem právě tohoto mága jsou levní a agresivní minioni a specifické ability typu Flamestrike, Frostbolt či Arcane Missiles. Za zmínku stojí také hrozivá kombinace Mana Wyrm + The Coin + Mirror Image, která prohání tlačítko concede již několik týdnů. Tak abych to shrnul, myšlenkou decku je mlátit do soupeře, co to dá, a v případě, že se odváží vyhodit na stůl nějakého miniona, zakročíte rázně vašimi kouzly.

Strategie

Deck se hraje stejně jako ostatní aggro decky, takže na ruce si přichystejte miniony za jednu nebo dvě many, popřípadě nějaký ten Frostbolt  a  Arcane Missiles. Dál už je to stejná pohádka, na stůl sázíte jednoho miniona za druhým a druhou stranu stolu čistíte jako správný "magič" kouzly. V decku naleznete nejenom kvalitní card draw za pomocí Acolyte of Pain, ale i vcelku netradiční kousek Stampeding Kodo a Counterspell. Postupem času si tedy vybudujte solidní board control a umlátíte soupeře, že ho vlastní bratr nepozná. I když je balíček velice agresivní, najdete zde i pomocníky pro případ, že se situace vymkne kontrole. Pro případy, jako jsou tyto, přichází na pomoc mocný Flamestrike a Sunwalker. V těchto těžkých časech se vyskytuje obrovské množství Mage decků a tak se nebojte zaexperimentovat se složením. Můžete si balíček trochu naklonit k Secret kartám nebo se zaměřit na OTK s freezem.

Tipy

-ability jsou s Mana Wyrm velice dobrá kombinace, a proto není na škodu na tyto comba vyčkat.
-Water Elemental nemusí sloužit pouze k Damage, ale i ke zdržení velkých minionů za pomoci Freeze ability
-Abusive Sergeant by měl primárně sloužit k nabuffování minionů a ne jako 1 drop

Závěrem

 Pro vytvoření balíčku si přichystejte 1160 Arcane Dustu, Takže si ho může dovolit opravdu valná věčná hráčů. Já osobně balíček zkoušel jen krátkou dobu, ale na hearthstonetopdeck.com se na jistém Swizz limited turnaji umístnil v top 5, čímž dokázal svoji kvalitu a hratelnost.
 



Navigace:

[Warrior] --- [Druid] --- [Shaman]
[Hunter] --- [Zoo Warlock] --- [Rogue]
[Paladin] --- [Mage] 



Naposledy upravil/a Glea'ar 04.06.2014 v 22:34:46.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

laznovskyCZ 28.01.2015 12:37

Tenhle deck určitě doporučuji. Mám ho chvíli a vyhrál jsem s ním tak 90% her. Kvalita zaručená.

Grangik 04.06.2014 14:23

Adulla
No já měla vždy pod pojmem Aggro zafixované karty stojící 4 a méně many.. No uvidíme
5 a méně many je přesnější, Aggrolockové jedou Doomguardy, viděl jsem i aggrowarra s Aracnitem atd. ale i tak jen karty které jsou tak levné nejsou přesnou podmínkou aggro decků. (konec koneců tenhle deck to víc než dokazuje =D)

Adulla 04.06.2014 12:50

No já měla vždy pod pojmem Aggro zafixované karty stojící 4 a méně many.. No uvidíme

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet