Battleground strategie - Mechové

  hearthstone    battleground    mechs   

Po týdnu vám přínáším další článek série věnované strategiím pro herní mód Battleground – BG. Pod pojmem strategie si představte různé druhy karet - minionů, které kupujete a snažíte se docílit co nejlepší synergie (interakce) mezi nimi.

 

Na začátku bych rád podotkl, že není nejlepší strategie hrát hru s předem vybranou strategií. Až na některé výjimky se prvních několik kol snažíte kupovat hlavně silné karty a zaplnit stůl. Mezi nejsilnější dvě karty na začátku bezesporu patří Spawn of N´Zoth nebo Kaboom Bot– tyhle karty chcete koupit téměř vždy, bez ohledu na to, co budete později hrát. Pokud tedy hrajete např. Patches the Pirate a nechodí vám piráti, nesnažte se je za každou cenu získat na úkor ztracených životů. Je klidně možné vyhrát hru za tuto postavu a stavět přitom draky.

 

yhvqj8nprx_0e6b01f6299b6a7d4d5a753b8b5a95cf5fecd4e0_1598986676_8407.jpg

Mechové

Mechové patří spolu s murloky a beasty k tradičním synergiím, které máme v battlegroundu od počátku. Za tu dobu se nijak zásadně nezměnili. K jejich největšímu nerfu patří bezesporu vyřazení karty Cobalt Guardian. Cobalt byl však vzápětí nahrazen svým mladším bráškou Deflect-o-Bot.

Hraní mechů je dost možná nejjednodušší strategií v BG – mechové jsou silní od začátku, jdou poměrně snadno buffovat a proměnná štěstí nehraje tak velkou roli, jako u jiných strategií. Pojďme si představit karty s typem Mech, které můžeme dnes ve hře najít.

 

Tavern 1:

Mecharoo – nepatří k nejsilnějším, jeho deathrattle efekt lze však příležitostně dobře využít

Micro Machine – staré čínské přísloví praví „nepodceňuj sílu Micro Machiny“. Tahle nenápadná kartička má velký potenciál a díky jejímu efektu, kdy se neustále buffuje každé kolo, je klidně možné si ji ponechat až do konce hry

 

Tavern 2:

Kaboom Bot – již zmíněn v úvodním odstavci, boom bot patří k nejsilnějším kartám na tomto Tavern Tieru

Harvest Golem – stejně tak golem zde patří mezi top karty

Metaltooth Leaper – leaper je nejefektivnější buffovací kartou pro mechy

Pogo-Hopper – Pogo nebude obvykle patřit do vaší mech bandy. Tahle karta je však natolik unikátní, že si o ní povíme víc v samostatné strategii

 

Tavern 3:

Piloted Shredder – dosti situační karta

Screwjank Clunker – po Leaperovi další buffovací mech karta. Kvůli single-target efektu však obvykle není vaší primární koupí

Replicating Menace – ač nemá efekt battlecry, lze ji považovat za buffovací kartu. Obzvláště v early-game hrají microboti významnou roli, ale i později ve hře mohou rozhodnout o vaší výhře či prohře

Deflect-o-Bot – tahoun celé jedné mech strategie. Jeho hlavním efektem je obnovitelný divine shield

 

Tavern 4:

Iron Sensei – ať se chystáte hrát mechy nebo ne, pokud na stole jednoho máte, Iron Sensei vám může zajistit vstupenku do late-game

Mechano-Egg – velmi silná karta, obzvláště pak v kombinaci s dalšími buffovacími mechy. Dále jen vejco

Security Rover – rover je opět situační karta. Skvělá pro obnovení divine shieldu Deflectovi, ale dostateně brzy ve hře je silná i sama o sobě

Annoy-o-Module – jeden z nejdůležitějších mechů, protože dává vašim mechům taunt a divine shield pomocí efektu magnetic

 

Tip!

U karty Iron Sensei je v efektu důležité slovíčko another – není tedy schopný buffovat sám sebe, ani když na něj připnete Annoy-o-Module.

 

Tavern 5:

Sneed´s Old Shredder – opět situační mech, kterého využijete jen příležitostně

Junkbot – v počátcích BG velmi silná karta, dnes ji popravdě příliš nevidíte, protože je nahrazena silnějšími

Baron Rivendare – Baron sice není mech, ale neodmyslitelně patří do mech strategie

 

Tavern 6:

Foe Reaper 4000 – jedna ze dvou karet ve hře, která má efekt cleave, tzn. že po úderu poškodí i karty vedle karty, na kterou zaútočila. Sám o sobě nic extra, nabuffovaný bude vaše pro soupeře noční můrou

Kangor´s Apprentice – další ne-mech karta, která je pro strategii s Baronem klíčová

Deflect-o-bot strategie

Tato strategie je opravdu jednoduchá. Cílem je získat jednoho, ideálně dva Deflect-o-boty, ty buffovat do obřích rozměrů a pomocí dalších mechů jim umožnit reset, neboli obnovení divine shieldu. O reset divine shieldu se vám postará mnoho mech karet – vejco, Rover, Golem, Mecharoo nebo Menace.

Deflect-o-boty většinou otevíráte = necháte je útočit jako první, poté probíhá reset po zabití vašeho mech tauntu. Bot dostane +1 útok za každého zrozeného mecha, nicméně je stále vaší primární kartou pro buffování. Nejefektivněji se stůl plný mechů buffuje kartou Leaper, extrémně efektivně pak spolu s Brannem. Případ, kdy Deflect-o-Boty neotevíráte je, když máte velkého Reapera. Lze jej umístit až za ně, nicméně hrozí mu, že to schytá a pak se nevyužije jeho efekt.

Zpravidla si u této strategie nechcete kupovat trojičku Deflect-o-bota, protože je pro vás mnohem výhodnější mít dvě karty s 30 útoky, které si neustále obnovují štít, než jednu kartu s 60 útoky. Oba si navíc zajistíte kartou Menace, tzn., že pokud jeden z nich zemře, v posledním výkřiku obnoví štít svému kámošovi. Tauntů lze mít v mech bandě několik, nikdy však nepřipojujete Annoy-o-Module k Deflect-o-botům! Klidně ho však hoďte i na Reapera a nechejte ho útočit jako prvního. Pokud máte tauntů víc, je pak klidně možné, že Reaper díky štítu přežije první útok a zaútočí ještě jednou.

Deathrattle strategie

Mnohem zábavnější a pro mě osobně druhá nejoblíbenější je pak strategie zaměřená na deathrattle efekty. Těch mají totiž mechové spousty. Deathrattle efekty samotné jsou celkem o ničem, zásadní je umocnit je kartou Baron Rivendare, případně ještě papouchem.

Ideální karty, které chcete aktivovat, jsou pak Kaboom Bot a vejco. Všechno samozřejmě ve zlatě. Papouch-zlatá bomba-Baron a váš soupeř se rázem ocitne v Bagdádu. V late game chcete Barona doplnit ještě Kangorem, který oživí vaše první 2, resp. 4 mrtvé mechy.

 

ygyy18xisg_8dd0b160a447be3c7009d0417441e82404f9e84f_1598989771_6973.png

Obě zmíněné strategie lze jako vždy libovolně kombinovat, všechno záleží na vaší fantazii a umění vytvářet efektivní synergie.

Za koho Mechy hrát

Mechy lze hrát opravdu za kohokoliv. Jeden hrdina má však oproti ostatním výhodu - tím hrdinou je Millificent Manastorm, jejíž hero power dává všem mechům, které vám Bob nabízí +1/+1. Pozor, po aktivaci deathrattlu a vyvolání mecha v souboji již tento efekt nefunguje.

Pogo-Hopper

Kapitolou samu pro sebe je pak strategie kolem mechanického zajíčka Pogo-Hoppera. Není to sice build se kterým budete zdolávat první místa, nicméně se správným hrdinou a trochou (čti hodně) štěstí není problém dostat se na bednu. A kdo je ten správný hrdina? Dlouhou dobu byli zajíci hratelní (=s větší šancí na úspěch) se Shudderwockem. Nyní se dají dobře zahrát i s Dinotamer Brann.

 

Abyste maximalizovali šanci na objevení Pogga, dlouho setrváváte na Tavern Tier 2. Prvního Pogga většinou po zahrání hned prodáváte zpět do banku. S Shudderwockem je objevení zajíců hodně o štěstí, nicméně díky jeho hero power jich nemusíte objevit tolik, abyste jim zvýšili staty. S Brannem jich potřebujete naopak objevit co nejvíc, k tomu vám ale zase dopomáhá jeho hero power.

Pogga je ideální kombinovat se Selfless Hero a papouchem, kterého lze objevit pomocí trojičky. Obvykle čekáte na 2-3 zlaté zajíce a pak můžete klidně začít levelovat. Na Tavern Tier 4 je pak dobrá koupě Annoy-o-Tron. Ve většině her se pak na vyšší Tavern Tier jak 4 stejně nedostanete.

Závěrem

Mechové byli, jsou a snad i budou stabilní strategií. Ve hře je mnoho způsobů, jak je vzájemně kombinovat a vytvářet tak velmi silné sestavy. Nebojte se experimentovat anebo zkusit štěstí s plechovým zajícem.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet