Battleborn Shaman DeckGuide

Battlecry Shaman:

Battlecry mechanika je v Hearthstone už od samého počátku. Přesto si troufám tvrdit, že decků, které by se točily právě okolo téhle schopnosti nejrůznějších minionů, příliš nebylo. Karty z League of Explorers v čele s Brannem Bronzebeardem to však dost dobře mohou změnit. Pojďme si tedy představit přinejmenším koncept Battlecry Shamana.

Battleborn Shaman se spoléhá v první řadě na zástupy minionů, kteří jsou přínosem obzvlášť kvůli své Battlecry mechanice. Cílem tohoto decku je převálcovat soupeře za pomoci plného boardu potvor, které jsou řádně nabuffované, ať už přes miniony jako je Abusive SergeantDefender of Argus, Flametongue Totem nebo třeba přes legendárního Mistcallera. K legiím Battlecry minionů přidejte ještě borce, jako je Rumbling Elemental nebo právě Branna Bronzebearda, a o srandu a hlavně smrtící komba máte postaráno. A jaké karty že dělají tenhle deck až návykově zábavným?

 

Karty:

 

Totem Golem:

Ačkoliv tenhle 2-drop postrádá Battlecry schopnost, která je pro tenhle balík typická, pořád se jedná o velice slušné 3/4 tělo, které se bez problému vypořádá se soupeřovými early game miniony.

Tuskarr Totemic:

Za 3 many pouhá 3/2 záležitost s velice náhodným Battlecry, zdálo by se. Opak je pravdou. Shaman spoléhá na vysoké počty svých nohsledů a totemů. Zahrajte k Tuskarr Totemicovi Flametongue Totem a rázem máte na stole pořádně nebezpečnou chásku.

 

 

Brann Bronzebeard:

Brann je alfou a omegou Battlecry shamana. Dovoluje vám provádět nádherná komba a neuvěřitelně posilovat už tak kvalitní Battlecry schopnosti vašich minionů. Co třeba Tuskarr Totemica, který na board vyplivne rovnou dva totemy, Defender of Argus, který krom tauntu nabuffuje sousedící miniony o +2/+2, Azure Drake, co líže rázem dvě karty, či Mistcaller, který zbytek vašeho balíku posílí o nezanedbatelné +2/+2?

Fireguard Destroyer:

Mnozí upřednostňují jako kvalitní 4-drop Piloted Shredder, jak ale přijde na Battlecry schopnost, nic se nevyrovná Fireguard Destroyerovi. Za 4 many (a 1 manu Overloadu) na board dostanete minimálně 4/6 miniona, ze kterého se ovšem může vyklubat i silná 7/6. Považte Branna po boku tohohle borce a rázem za 4 many můžete na hrací plochu dostat až 11/6.

 

Azure Drake:

Tenhle drak se hodí z několika důvodů. Poskytuje tolik důležitý proliz, navíc nabíjí důležitý AoE spell - Lightning Storm, která vám pomůže usmažit hejna nepřátelských potvor a udržet soupeřovu stranu boardu pod kontrolou.

Loatheb:

Za 5 man velice slušný 5/5 minion, který do příštího kola zdraží soupeři všechna kouzla o 5 many. Připočítejte si k tomu Branna Bronzebearda na boardu, který skrze druhé spuštění Loathebovy Battlecry schopnosti zdraží nepřátelské spelly o 10 many. V ten moment si nepřátelský hrdina ani neškrtne.

 

 

 

Justicar Truehart:

Jste rádi pány svého osudu? Přijde vám, že RNG není nikdy na vaší straně? Že totemy, které dostanete skrz Hero Power, jsou vám vždy k ničemu? Pořiďte si Justicar Trueheart a nikdy víc se nebude muset modlit, aby vám padnul vysněný taunt totem. Chcete jich mít více? Není problém, Justicar Trueheart vám umožní opakovaně si vybírat požadovaný totem, i když jeho dvojče okupuje vaší stranu hrací plochy.

Mistcaller:

Mistcaller mezi nejhranější legendárky rozhodně nepatří. Pokud pro něj ale hledáte rozumné využití, věřte, že právě k Battlecry Shamanovi je to skvělá volba. Samotný buff +1/+1 pro všechny miniony, co máte na ruce a v balíku, je velice příjemný a hlavně užitečný boost. Ve spolupráci s Brannem Bronzebeardem se ale vaši minioni dočkají dalšího +1/+1 buffu. A to už se vyplatí.

Replacementy:

Přijde vám, že se velice často dostáváte na pokraj smrti? Nestačí vám jedna Healing Wave? Zkuste ji nahradit Antique Healbotem, který vám s Brannovou pomocí přičaruje zpátky 16 životů. V úvahu přichází i Reno Jackson, který vás může ve správný moment vytáhnout z kterékoliv šlamastyky.

Strategie a Mulligan:

Vítězství s tímhle deckem dosáhnete tehdy, pokud budete mít jasnou převahu na boardu. Zdrcující úder zasadíte vašemu soupeři skrze paže, zbraně nebo chapadla vašich minionů. Smrtící burst vám v tomhle decku poskytuje pouze Bloodlust, na další Thrallovy burst spelly už v tomhle balíku nezbylo místo. Proto od early game poctivě budujte vaši armádu. Ve startovní ruce si téměř vždy budete přát Totem Golemy, Tuskarr Totemica, Fireguard Destroyera a ostatní levnější příšery. Ze spellů rozhodně nepohrdejte Lightning Stormou, pokud budete čelit agresivnímu decku, či Hexem, pokud se díváte do tváře Ramp druidovi.

V mid-game si připravujte vše pro to, aby se na vašeho soupeře snesla tíha Battlecry vašich minionů. Ideálně si připravte Branna Bronzebearda nebo Rumbling Elementala a pak přejděte do zdrcujícího útoku. Mistcaller, Fire Elemental, Loatheb nebo Dr. Boom vám poskytnou tolik důležité tempo a hlavně přibrzdí vašeho soupeře, který se s těmito velkými hrozbami bude muset chtě nechtě vypořádat. Pak už stačí jeden správně cílený Bloodlust a hra je vaše.

Závěrem:

Pokud máte rádi originální a nové decky, tak je tenhle Battleborn Shaman právě pro vás. Spousta tradeování, promýšlení smrtících komb a pumpování vašich minionů vás jistojistě nemine.  Odměnou za hraní Thrallova balíku vám pak bude nespočet zajímavých situací, které budete chtít určitě poslat Troldenovi. Tak na co ještě čekáte?



Naposledy upravil/a Tetrisek 24.11.2015 v 19:27:06.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet