Armor Grinder Mage DeckGuide

Armor Grinder Mage:

Vaším hlavním cílem je zůstat naživu, a když to nepůjde jinak - zlikvidovat všeho soupeře přes fatigue. Smělá to strategie, ale s tímhle balíkem to prostě funguje. V jeho střevech až na Ragnarose nenajdete žádného velkého tahouna a bijce, ale spíše hromadu menších minionů, kteří se hodí pro své clearovací schopnosti. Doomsayer a Explosive Sheep vám budou pomáhat likvidovat vlny soupeřových minionů. Deathlord a Sludge Belcherové vám poskytnou dostatek času pro nalízání dalších karet, které vám následně pomohou s důležitým board-controlem. Mad Scientist vám na tělo zase nahodí potřebný secret. V balíku najdete i slušný zástup minionů z poslední adventury League of Explorers, kteří vám budou v první řadě nabízet solidní líznutí karty v podobě Discover mechaniky. Ethereal Conjurer stejně jako Jeweled Scarab jsou schopni obdarovat vás kartou, která dokáže změnit nepříznivý průběh hry ve váš prospěch. Nakombinujte je s Brannem Bronzebeardem a zvyšte šance na líznutí vaší vysněné karty na dvojnásobek. Mějte na paměti, že hlavním plánem tohoto balíku je jednoduše řečeno přežít - na druhou stranu musíte brát v úvahu typ soupeřova balíku. Proti aggro deckům rozhodně můžete plýtvat vašimi Antique Healboty tak, aby vašemu soupeři brzy došlo tempo a concede pro něj byl nevyhnutelným následkem. Proti control deckům budete na druhou stranu muset hrát mnohem pomaleji a uvážlivěji. Jednoznačně koukněte na video, které ukazuje, jak silným a přizpůsobivým deckem umí Armor Grinder Mage být.

 

Karty:

 

Mad Scientist:

Nepostradatelná součást většiny secret decků. Tenle 2/2 minion vám v případě své smrti na tělo nahodí jeden z vašich secretů, který se válí někde v balíku. Užívejte Mad Scientistu rozvážně, Ice Block i Duplicate se hodí pro rozdílné situace.

Jeweled Scarab:

Za 2 many 1/1 minion nepatří zrovna k nejsilnějším. V případě malého Scaraba však dostanete důležitý 3-drop, který vám může pomoci vyhrát hru. Často dostanete na výběr z Jaininých secretů, které rozhodně stojí za zvážení. Nepohrdejte Deathlordem, a když na to přijde, vezměte i Forgotten Torch.

 

 

 

Deathlord:

V balíku máte velký zástup různých removalů, ať už v podobě spellů, nebo všelijakých minionů. Proto se nebojte Deathlordovy záporné Deathrattle schopnosti. Přece jen jde o borce, který je proti zoo a aggro deckům k nezaplacení.

Duplicate:

Tenhle secret hrajte velmi opatrně. Ve většině případů budete chtít "zálohovat" vaše Sludge Belchery, Antique Healboty či Animated Armory, protože právě tyto karty vám umožnují přežít neskutečně silný tlak nepřátelského hrdiny.

 

 

 

Animated Armor:

Animated Armor je velmi zajímavým minionem. Za 4 many dostanete slušnou 4/4 s jedinečnou schopností - pokaždé, když váš hrdina dostane jakkoliv vysokou damage, Animated Armor ji promění ve ztrátu pouhého 1 života vaší Jainy. Gromm nebo Dr. Boom pro vás nikdy nebudou problém.

Ethereal Conjurer:

Podobný případ jako u Jeweled Scaraba. Považte, že Discover mechanika tohoto borce vám přinese spell dle vašeho výběru. Kombinujte s Brannem Bronzebeardem a rázem máte na ruce dva spelly, které vás mohou vytáhnout i z pořádné bryndy.

 

 

Sludge Belcher:

Belcher je velice nepříjemný Taunt minion, který si poradí s většinou malých potvor a ty velké neskutečně zpomalí. Po své smrti navíc vyplivne užitečného 1/2 Slimea s Tauntem. Prostě minion, kterého budete chtít hrát co možná nejvíc (od toho máte Duplicate).

Emperor Thaurissan:

Legendární minion z prvního křídla Blackrock Mountain, který na konci vašeho tahu sníží manacost všech karet na vaší ruce o jednu manu. To vám ve svém důsledku umožní velmi efektivně zahrát několik zajímavých minionů a spellů v jednom tahu a zcela si tak zajistit boardcontrol.

 

 

 

Replacementy:

Berte v potaz, že tenhle balík sestává z unikátních minionů, jejichž vlastnosti nejsou snadno k nahrazení - pokud nemáte Ragnarose, zvažte Alexstraszu nebo Dr. Booma. V případě takového Doomsayera nebo Explosive Sheep však těžko můžete sáhnout jinam.

Strategie:

Vaše strategie je od samého začátku jednoznačná. Držet hrací plochu pod vaší kontrolou a přežít až do samotného konce (ve velkém množství případů až do fatigue stádia hry). Rozhodně na ruce schovávejte Frostbolty pro likvidaci malých soupeřových potvor. Acidic Swamp Ooze proti silným hrdinům, které využívají solidního zbraňového arsenálu. Deathlorda či Explosive Sheep proti zoo a aggro deckům. Spoléhejte na své Belchery a Animated Armory, když vám nepřátelský hrdina půjde po krku. Antique Healboty hrajte v momentech krajní nouze - ideálně je šetřete do komba s Brannem Bronzebeardem pro jejich dvojnásobnou "value". Vaše Discover miniony hrajte uvážlivě - na začátku hry si vymyslete strategii, kterou přizpůsobíte typu nepřátelského decku - a podle toho vybírejte právě ty karty, které vám pomohou tuto strategii následovat (proti sveřepému aggru se vám může hodit druhý Ice Block, kdežto proti Control Warriorovi, který spoléhá na tunu armoru, můžete uplatnit silný burst spell). Za Duplicate se snažte schovat vaše drahocenné miniony, jako jsou Sludge Belcher, Animated Armor či Antique Healbot. Hrajte pečlivě, pomalu a opatrně - rozmýšlejte své playe svědomitě a Armor Grinder Mage vás odmění nádhernými, dlouhými hrami, které skončí vaším vítězstvím.

Závěrem:

Pokud holdujete silným control deckům, milujete dlouhé a napínavé hry, Armor Grinder Mage je balík, kterému jednoznačně podlehnete. Jeho pořizovací cena také nesahá k závratným výšinám a kupodivu moc legendárek k jeho efektivnímu hraní nepotřebujete.



Naposledy upravil/a Tetrisek 10.01.2016 v 20:48:53.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet