Aggro Freeze Mage DeckGuide

Aggro Freeze Mage:

Alfou a omegou agresivního balíku je především správný mulligan. Pakliže od prvních tahů hry nebude schopni vytvořit na soupeře dostatečný tlak, vaše šance na výhru rapidně klesají. Věřte, že do startovní ruky se vám nejvíce vyplatí hrstka vašich levných minionů a rozhodně i nějaký ten spell nebo jiný pomocník k nalízání dodatečných karet, protože agresivní balíky s velkým zástupem levných spellů a potvor z ruky vyhází všechny své karty v několika málo úvodních tazích. O ideálních mulliganech si povíme později. V této části si popíšeme klíčové mechaniky, které vám zaručí úspěšné souboje právě s balíkem pro agresivního mága. Od počátku budujte tlak s vašimi malými nepříjemnými miniony, téměř veškeré poškození, které jste schopni vyprodukovat, směrujte od nepřátelského obličeje a od tahu 3 začínejte pomalu ale jistě kouzlit. Forgotten Torch a Fireball nejsou jen finišery, ale kouzla, která sráží nepřátelského reka na dostřel vašeho závěrečného burstu. A co že do něj budete potřebovat? Jeden Frostbolt a dvakrát Ice Lance za pouhé 4 many ukousnou 11 bodíků z nepřátelského "healthpoolu". Vaší hlavní strategií tedy bude vyvinout dostatečný tlak v úvodních kolech souboje - hlavně skrze vaše malé miniony, které bude soupeř muset rozhodně tradeovat, boj o board tedy nebude vaší prioritou. Nepřátelské Taunt miniony můžete pohodlně ignorovat poté, co soupeře dostanete pod hranici 15 "hápéček" a budete jen čekat a spořit karty pro váš závěrečný burst. K nasbírání nutných karet budete muset občas i lehce pozdržet soupeře, ať už pomocí vašich Frost Nov či přes velmi užitečný Ice Block (jen pozor na Kezan Mysticy).

Karty:

 

Mana Wyrm:

Tento minion bude těžit z každého spellu, který zahrajete. Již od začátku tak nutíte soupeře k likvidaci téhle malé, ale nebezpečné 1/3, která má velký potenciál narůst.

Leper Gnome:

Leper Gnome patří mezi miniony, kteří jsou v agresivních balících jako doma, v tahu jedna jsou solidním dropem, který má velmi užitečnou Deathrattle schopnost, která dělá to, o co vám jde nejvíc - sráží oponentovy životy.

 

 

 

 

Loot Hoarder:

Věřte, že aggro decky mají velký problém z prolizem. Loot Hoarder je proto ideální minion, který za dvě many umí slušně kousnout nepřátelského hrdinu a v případě své smrti vám poskytne i nějaký ten proliz.

Mad Scientist:

V tomhle decku jedete Scientistu kvůli solidním statům, ale hlavně nasazení jediného secretu vašeho balíku - Ice Blocku. A to proč? Při hledání závěrečného burstu se vyplatí vědět, že jste nedotknutelní a přežijete alespoň o jedno kolo více.

 

 

 

Bloodmage Thalnos:

I na legendárku se v tomhle decku dostane - a protože hrajete agresivní balík, potřebujete miniona, který umocňuje hlavní mechaniky vašeho balíku. Takže spell damage a proliz rozhodně využijete.

Coldlight Oracle:

Když už jsme u prolizu - Coldlight Oracle vám poskytne dvě karty z ničeho nic, je pravda, že stejný obnost karet přihrajete i soupeři. Za tuto zápornou vlastnost však alespoň dostanete na board miniona, který vám pomůže v agresivním tlaku.

 

 

Frost Nova:

Pro hledání závěrečného burstu rozhodně využijete jakékoliv kolo navíc. Proto je Frost Nova skvělým prostředkem, který zbrzdí nepřátelskou stranu boardu a koupí vám nějaký ten čas navíc.

Fireball:

Finišer a zároveň nejdražší karta tohoto balíku. S Fireballem kolikrát neotálejte do posledních kol zápasu, ono srazit soupeře dostatečně nízko a pak jen čekat na další kombinaci burst spellů prostě funguje - hlavně když máte v decku mechaniky pro nalízání karet a i nějaká ta zdržovadla, co vám koupí pár tahů navíc.

 

 

Replacementy:

Věřte, že tento balík patří mezi levné aggro decky, tudíž nasbírat většinu karet by nemělo být problémem. Samozřejmě, že Ice Block se vám bude nahrazovat těžko, ale věřím, že většina obdivovatelů kouzelnického řemesla si tento epický spell již pořídila. A pokud vám ve sbírce chybí Bloodmage Thalnos nezoufejte - i takový Kobold Geomancer ho umí svérázně nahradit.

Strategie:

Od prvních kol tlačte na nepřátelského hrdinu, neváhejte s hraním Mana Wyrmů, Leper Gnomů či Loot Hoarderů. Všechny tyto miniony bude váš soupeř muset likvidovat. V ideálním případě vám tyto potvory pomohou rázně snížit počet soupeřových životů. Mad Scientista pro nahození vašeho jediného secretu v decku je také velkým pomocníkem. Samozřejmě, že při vysokém počtu levných karet budete potřebovat konstantní proliz, který vám zaručuje jak Coldlight Oracle, tak Arcane Intellect. Rozhodně alespoň jednu tuto lízací kartu hledejte při mulliganu. Fireball zahraný, když ne pro doražení, tak alespoň pro pořádné potrápení soupeře, se samozřejmě vyplatí. Po drtivém úvodním tlaku budete na vaší ruce muset nastřádat dostatečný burst k úspěšné devastaci protivníka, proto uvážlivě využijte Frost Novy a schovávejte se za Ice Blocky. To vám poskytne několik extra kol k završení vašeho smrtícího komba, které se ve velkém počtu případů bude skládat z mrazivých spellů, jako jsou Frostbolt a Ice Lance. Užitečným pomocníkem je také legenární Sir Finley, kterého budete chtít hrát pro jeho schopnost nahrazení vaší Hero Power užitečnější Rexxarovou Steady Shot. Bohužel ne vždy se vám podaří vysnít si právě tuto agresivní schopnost, v takovém případě lovte alespoň druidovu či warločí Hero Power.

Závěrem:

Chcete svůj postup ladderem co nejvíce uspíšit a neštítíte se sáhnout i po proklínaných aggro balících? Chcete soupeře překvapit a nehrát za profláknuté Face Shamany nebo Face Huntery? Zvolte Aggro Freeze Mage, snad vám prokáže dobrou službu.

Chcete se podívat i na další DeckGuide návody? Zavítejte na náš rozcestník a vyberte si balík podle vašeho gusta:



Naposledy upravil/a Tetrisek 03.03.2016 v 15:32:44.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet