10. díl meta reportu s Gaarou!

Dnes opět ve starém známém formátu, tak vzhůru do toho!  Nezapomeňte, že žebříček sestavený týmem DKMR je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

HUNTER

Hunter zůstává konzistentní. Nedávno se však někteří hráči uchýlili zpět k Explosive Trapám a dokonce i Wolfriderům, aby získali nějakou výhodu v mirror match-upu. Takže pokud Hunter proti vám hraje více agresivněji než je obvyklé, očekávejte i tyto karty!

WARLOCK

Stejně jako Hunter se ustálil i Warlock. Převažují hráči Zoo, kvůli někdy až neuvěřitelné efektivitě balíku a dobrým match-upům. Většina z nich hraje Ironbeak Owl kvůli Undertakerům nebo tauntům. Objevují se spekulace, že po vydání Goblins vs. Gnomes bude Zoo nejlepší "schránka" pro aggro Mech decky. Handlock je stále silný deck, ale Hunteři jej na ladderu drží v šachu. V některých verzích můžeme vidět výměny jednoho Defender of Argus za Hellfire z důvodu přístupu ke všem AOE removalům proti agresivním deckům.

ROGUE

Rogue značně stoupla popularita na ladderu, může za to především její úspěch na světovém šampionátu. Má velmi dobrý match-up proti Zoo a taky Priestovi, a proti Hunterovi, který stále hraje "Sap friendly" hrozby, jako je Savannah Highmane. Další výhodou je již zmíněný stav mezi Hunterem a Warlockem, což pro Rogue znamená další velkou výhodu, jelikož sama má s Handlockem problémy. Očekávejte zvýšený výskyt Miracle varianty na ladderu, alespoň dokud se meta nezmění.

PRIEST

Další silný deck. Má slušný match-up jak s Hunterem tak i se Zoo, stejně jako schopnost držet krok s ostatními control balíky. Mnoho Priestů se rozhodlo zapojit do hry Harrisona Jonese ke zlepšení efektivity balíku proti hrdinům využívajících zbraně. Pokud hrajete proti Priestovi, nezapomeňte na karty Shadow Madness a Mind Control.

WARRIOR

S Warriorem to je jako na horské dráze. Proti Hunterovi s Explosive Trapama má silný match-up. Jeho problém je, že se velmi rychle dostal mimo dnešní metu díky Zoo, nově hranému Miraclu a Priestovi. Většina Warriorů se na ladderu vyskytuje právě proti Hunterům, takže od nich čekejte karty jako Unstable Ghoul, Cleave, Whirlwind apod. Harrison Jones se stal jedním ze základů pro tento deck, jak již proti zmíněným Hunterům, tak i proti ostatním. Baron Geddon se také začíná objevovat častěji jako jedna z variant jak bojovat proti Zoo.

DRUID

Obě verze Druida, jak rychlá tak i Ramp, jsou na ladderu hratelné. Jeho šance proti face Hunterovi nejsou nejhorší, jelikož tyto varianty nehrají Freezing Trapy, ani Savannah Highmane. Právě zmíněný Freezing Trap dokázal každé

mu Druidovi solidně zavařit. Zatímco i face Hunter dokáže Druida porazit, pokud mu dobře přijdou karty, byla to právě ona Savannah Highmane co dodávala staré verzi Huntera druhý dech, když se Druid začínal stabilizovat. Dejte Druidům šanci, dokud je Freezing Trap mimo hru.

SHAMAN

Shaman se dostal do velkých problémů v té chvíli, kdy Hunteři přešli na Explosive Trapy. Jako jeden z těch, kteří potřebují silný board a nehrající žádný heal, proti rychlejším Hunterům jste skoro bez šance. Na druhou stranu Harrison Jones se krom Warriora pomalinku vytrácí, takže double Doomhammer verze se mohou těšit menšímu návratu.

MAGE

Mage se na Legend ranku téměř nehraje. Freeze verze je silná proti pomalým control deckům , ale proti Hunterovi téměř nemá šanci. Secret Mage se na ladderu hraje více, ale znova je zde Hunter, který jej poráží. Jediná pozitivní vy

hlídka do budoucna je ta, že i Flare se začíná pomalu vytrácet.

PALADIN

Paladin zůstává nejméně oblíbeným v současné metě. S control verzí vás čekají někdy až brutálně pomalé hry a jako bonus snad žádný dobrý match-up. Aggro verze se stále ještě nenašla. Muster for Battle, což je odhalená karta z Goblins vs. Gnomes, tohle všechno změní. Je to levný a silný spell, který Paladin potřebuje.

Balíček týdne: Miracle Rogue

Styl hraní tohoto balíku se nijak výrazně neliší od jeho dalších verzí. Snažíte se držet soupeřův board čistý a odolat jeho počátečnímu za použití vašich removal spellů. Vše se změní v okamžiku, kdy se prolíznete ke svému Gadgetzanovi. Pak by vašim cílem mělo být zahlcení soupeře levnými kouzly a efektivními miniony, dokud nebude kombo  Leeroy - Shadowstep - Cold Blood smrtící.

Speciální díl - speciální host! Dnes se nám se svým názorem představí známý hráč a streamer z Ameriky, člen týmu TempoStrom - Gaara!

Gaarův pohled na metu

Myslím si, že současná meta je velmi agresivní, nazval bych ji "Undertaker Meta". Dá se to vypozorovat i z turnajů, většina úspěšných hráčů hraje převážně Zoo a Huntera, dokonce i Deathrattle Priesta. Když jsem se společně se Strifecro připravovali na Blizzcon, udělali jsme si tabulku se všemi match-upy a z nich jsme zjistili, že aggro Hunter a Zoo je mají nejlepší. S takto dosaženým závěrem bych navrhnul rychlé tempo decky jako nejsilnější decky v současné metě. Proti takovým balíkům si nemůžete dovolit vynechat první kolo. Musíte se buď zbavit soupeřova miniona, nebo zahrát svého. Pokud nemáte žádnou možnou play v prvním kole, tak pravděpodobně prohrajete. Proto si myslím, že pomalé control decky jsou v současné měte velmi slabé.

Pokud by si chtěl někdo přečíst originál - "I think that the current meta is very aggro based , i would call it the "undertaker Meta". You can also see it in the successful tournament lineups, people play zoo and hunter mainly and even deathrattle priest. When i was preparing together with strifecro for blizzcon we made a spreadsheet with all matchups and aggro hunter and zoo had the most preferable matchups and with that conclusion i would also suggest "fast tempo decks" to be the strongest decks righ now. You can almost never afford to not do anything in 1 turn , either remove a minion or play a minion , it starts in turn 1. If you dont have a play in 1 turn, you will most likely lose the game, so i think that slow control decks are very weak right now, since they will most likely not have a play early on in the game."

 

- velké díky i Aleshovi, který byl prostředníkem v komunikaci.

 

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-44/

 



Naposledy upravil/a Kinedryl 23.11.2014 v 22:39:31.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet