Jaké postavy chybí v Hearthstone? Část I.

  Hearthstone    Charaktery   

S nástupem nové expanze Saviors of Uldum se do hry vrací čtyřka starých dobrých známých objevitelů. Jedná s o Reno Jacksona, Branna Bronzebearda, Elise Starseeker a Sira Finley Mggrrltona. Právě v tento moment můžeme reálně a zcela bez výčitek uvažovat, že Blizzardu skutečně dochází nápady a recyklují postavy častěji, než by bylo zdravé. Vyjma této čtyřky, se nám již zdubloval Rafaam, Hagatha, Togwaggle a Dr. Boom (ten se ve hře objevil už dokonce ve třetí formě). Můžeme ještě vzpomenout na starého známého okřídleného ničitele, Deathwing Dragonlord, který si též vysloužil dvojí zpracování. Jako poslední příklad uveďme Ragnaros, the Lightlord. Ke Světlu konvertovaný brácha Ragnarose Plamenovládce. Jestli jsem na nějakého chudáka zapomněl, tak nejspíš není důležitý. Nicméně, proč Blizzard recykluje tolik postav, když mnoho postav ze světa Warcraftu ještě čeká na své zpracování? Pojďme si nějaké připomenout.

Válka Prastarých

Řekněme, že počátek Warcraftu na Azerothu budeme datovat od Války Prastarých. Literatura nám poskytla celkem detailní popis první invaze Plamenné Legie na Azeroth, kde se celá planeta spojila v zoufalém boji proti ničiteli světů, Sargerasovi a jeho armádě démonů. Ponechme nyní stranou veškeré zvraty a postranní úmysly některých postav, připomeňme si však významné charaktery, které v této válce sehrály důležitou roli a dosud nebyly v Hearthstone zveřejněny:

Azshara

fa2jdfzzow_a801881d9bfdc799a884e1b8be7c8c81e88e1ddf_1562524748_2832.png

Neuvěřitelně nádherná a stejně tak i nebezpečná královna Vysokých Elfů. Dalo by se říci, že to byla ona, kdo způsobil celou tu paseku na tehdejším Kalimdoru. Vědoma si své nezměrné moci a krásy se jala skrze Studnu Věčnosti prozkoumávat další a další možnosti, jak více posílit svou moc. Až narazila na Sargerase. Ten jí přislíbil, že ji pojme za svou ženu a obdaří nekonečnou mocí za to, že mu připraví vstupní portál na Azeroth. Kdo ví, jak by to nakonec dopadlo, kdyby se Sargeras skutečně dostal na Azeroth. Sargeras chtěl Azsharu nejspíš pouze zneužít a pak zahodit, avšak, ta aby se asi nedala tak lacino, jelikož i nejvyšší generálové Plamenné Legie nebyli schopni vzdorovat její moci. Právě tato postava by si snad více než kdokoliv jiný zasloužil dvojí zpracování. Jedno jako královna Elfů a druhé jako Královna Nag. Zcela jasně bych ji viděl jako legendární kartu pro Mágy.

Xavius

gip9lpji8b_faadc8e7d35866810c3e895c8babb2e29d0851cf_1562524841_3623.jpg

Prohnaný rádce královny Azshary a následně po Sargerasově zásahu pekelný Satyr. Byl to právě Xavius, který Azshaře nakukal, že Sargeras je bůh, který očistí svět od nehodných a zbydou pouze vyvolení. Xavius byl silným protivníkem tehdy mladého druida Malfuriona. Ten jej nakonec po lítém boji přeměnil do stromu a věřilo se, že Xavius tímto zemřel, neboť nepřežil Rozdělení (The Sundering) Kalimdoru. Jaké bylo překvapení, že Xavius pronikl do Smaragdového snu, kde společně se Starým Bohem vytvořil Noční můru, s níž chtěl terorizovat nejen Smaragdový sen, ale i samotný Azeroth. Spojené síly okolo Malfuriona pronikly do Snu, kde se po různých eskapádách povedlo Xavia zabít a Noční můru zapudit. Zda je toto definitivní smrt Xavia není jisté. I zde se nabízí dvojí zpracování této postavy. Ještě jako Vysokého Elfa a následně jako démonického Satyra. Skvělá legendární karta pro Warlocka.

Broxigar Rudý

u2uk7g67q6_d517d44030bdf8ab8117f19f2872c282fbe6e9bb_1562525425_6512.jpg

Jeden z nejslavnějších Orků vůbec. Broxigar byl mocný válečník, který však na sklonku svého života žil s pocitem viny, neboť v jedné z bitev zemřeli všichni jeho bratři ve zbrani, zatímco on přežil. Proto hledal bitvu, ve které by zemřel hrdinskou smrtí. Řízením osudu se Brox dostal do Války Prastarých, kde vykonal oběť nejvyšší, avšak zachránil celý Azeroth. Broxigar, vybavený magickou sekerou od Cenaria, prošel skrze portál ve Studni Věčnosti a dostal se do samotného srdce Plamenné Legie (nejspíš Argus). Zde pobil stovky démonů až nakonec upoutal pohled samotného padlého Titána. Broxigar nebyl pro Sargerase ničím jiným než obyčejným hmyzem, přesto se však Orkovi podařila téměř zázračná věc. Než zemřel jediným úderem Titána, tak jej Brox zranil svou magickou sekerou. Zranění to nebylo nijak vážné, dokázalo však Titána zdržet natolik dlouho, aby spojené síly Azerothu dokázaly uzavřít portál před jeho příchodem. Broxova sekera se shodou okolností dostala skrze portál nazpět na Azeroth. Broxigar je skvělým představitelem pro legendární kartu pro Warriora. Podobně jako Tirion Fordring, i u něj by měla být jeho sekera nějak zpracována.

Kur'talos Ravencrest

k0ij6xp0yt_10f57f979ae91fe9161d708ad71013a8dc883a13_1562524882_8476.jpg

Legendární elfský velitel spojeneckých armád proti Plamenné Legii ve Válce Prastarých. Tento Elf s orlím zobákem byl velmi váženou a uctívanou personou v tehdejší době. Dalo by se říci, že byl po Azshaře nejváženější osobou. Po vpádu armády démonů na tehdejší Kalimdor, Ravencrest neváhal ani minutu a jal se vést elfské armády do boje. Byl to skvělý stratég a taktik, bohužel měl však jednu chybu. Ravencrest po celou dobu boje věřil, že Azshara je rukojmím démonů a odmítal uvěřit, že právě ona je strůjcem zkázy Kalimdoru. Tato víra se mu stala osudová, neboť jej připravila o život, kdy Azshara poslala nájemného vraha, který generála zabil. Nicméně po válce byl Ravencrest oslavován jako válečná hrdina. Kur'talos Ravencrest může být další legendární kartou pro Warriora nebo též by se jistě uplatnil jako neutrální legendárka. Kdo by nechtěl mít ve sbírce tohoto slavného vojevůdce?

Jarod Shadowsong

2ijckdzq7u_c6f95c7562474a9c8bcc6a2de1a234b24ef16a78_1562524924_987.jpg

Další skvělý velitel spojeneckých vojsk proti Plamenné Legii ve Válce Prastarých. Jarod Shadowsong byl nástupce po generálu Lord Stareyovi, který velel vojskům po smrti Ravencresta. Stareyovo vojevůdcovství netrvalo příliš dlouho, neboť to byl pyšný a hloupý lord, který věnoval více pozornosti svému odrazu v zrcadle než bitevnímu poli. Proto není divu, že při nejbližší akci Staryey zemřel. To Shadowsong byl přesný opak Lorda Stareye. Skromný mladý kapitán, ovšem skvělý stratég a dobrý bojovník. Určitou překážkou v kariéře mu byla jeho sestra Maiev Shadowsong, která mu ráda shazovala sevědomí. Nicméně, mladý kapitán to dotáhl na vrchního velitele armád Nočních Elfů. U Jaroda se může jednat o neutrální legendárku, pro Warriora, ale také bych se ho nebál zařidit k Roguně a to z prostého důvodu. Jarod je bratr jedné z nejlepších assasínek ve Warcraftovém univerzu, třeba od ní pochytil nějaké ty fígle.

Korialstrasz (Krasus)

iu78bhsqop_684acdb9354134960feb97cc7b9adbfb1d77fdd1_1562525127_5423.jpg

Průvodce Válkou Prastarých a nejvěrnější partner královny Červené dračí letky, Alexstraszy. Někdy člověk, někdy drak. Tato postava sehrála ve Válce Prastarých velmi důležitou roli, neboť jeho budoucí já bylo zasláno vůdcem Bronzové dračí letky, Nozdormem, zpět do minulosti, aby zabránil její přepsaní, čímž by došlo ke změně v budoucnosti. Krasus tedy celu dobu věděl, jaké kroky musí podniknout, aby válka dopadla, tak jak dopadla. Zároveň nesměl pozměnit chod událostí, jinak by změnil budoucnost. Krasus zasahuje do i do mnoha událostí po Válce Prastarých, tudíž je pokládán z velmi významnou postavu ve Warcraft univerzu. Je proto s podivem, že se ještě nedočkal svého ztvárnění v Hearthstone. Jako neutrální legendárka by byl skvělý.

Hakkar the Houndmaster

egmefbqk2d_e927ba562dcff131eaa44d5fba7cfbc0d966c2e6_1562525196_2764.jpg

Čtete dobře a není to překlep. Z nějakého důvodu jsou ve světě Warcraftu dva Hakkarové. Hakkar the Soulflyer již svou kartu má. Hakkar the Houndmaster byl prvním démonem, který prošel skrze portál ve Válce Prastarých. Je nazýván Psovodem (Houndmaster), neboť má na starost většinu Felhunterů v Plamenné Legii. Hakkar se později setkává s Malfurionem a ten jej zabíjí. Zajímavostí je, že v původní Válce Prastarých Hakkar válku přežil. Došlo tedy k celkem zásadní změně v minulosti, avšak na budoucnost to zřejmě význmaný vliv nemělo. Hakkar by si též zasloužil svoji kartu. K Warlockovi sedí jako p***l na hrnec.

 

Je mi jasné, že ve Válce Prastarých se objevuje daleko více významných postav, které nemají své zpracování, jako je kupříkladu Archimonde, Lady Vashj, Mannoroth a další. Většina z nich má další roli v následujících příbězích Warcraftu a v budoucnu se k nim vrátíme.

 

Co na to říkáte? Mysíte, že by si tyto postavy zasloužily svoje? Máte nějaké jiné návrhy?


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet