Herní měna v Hearthstone

Goldy

První herní měnou jsou goldy. Zlaté, kulaté nesmysly, za které můžete nakupovat další expert packy, obsahující dalších 5 karet do vaší sbírky, či si odemknout přístup do arény. Jejich získávání je jednoduché - čím víc hrajete, tím víc jich získáte. Za splněný daily quest, který dostanete na začátku každého dne ovšem pouze jeden, můžete získat 40 zlaťáků. Dále je pak možné získávat goldy za odehrané hry. Samozřejmě za předpokladu, že vyhráváte, protože poměr zisku herního zlata k výhrám je 1:1 a goldy jsou vám vyplaceny až po dosažení pěti výher. Výhry nemusí být samozřejmě vyhrány za sebou ani ve stejný den či se stejným balíčkem. Jak je tedy zřejmé, mimo daily questy se jedná o celkem neefektivní získávání herní měny, pokud nemáte opravdu nabušený balík, se kterým jste schopni soupeře vypráskat do desíti minut. Z arén je možné také obdržet nějaké to zlato, ovšem vzhledem k tomu, že do samotného vstupu do arény je třeba investovat (ať už právě goldy nebo reálnými penězi), málokdy se vám povede vydělat z arény něco nad rámec vstupního vkladu. Chybí tady ještě zmínit to nejdůležitější, a to, kolik tedy věci, za které je možno utratit goldy, stojí. Expert pack je možné pořídit za rovných 100 goldů a žádné množstevní slevy se zde nevyskytují, protože expert pack lze za goldy pořizovat jen po jednom kuse. Vstup do arény je ještě o něco dražší a vyjde vás na 150 goldů. Goldy se také nedají získat jiným způsobem, než vyhranými hrami, tudíž není možné si je kupovat nebo převádět z reálných peněz.

Reálné peníze

Protože Hearthstone využívá herního modelu free to play, můžete využít i možnost nákupu některých herních srandiček za reálné peníze. Konkrétně to jsou vstupy do arén a expert packy, věci, které můžete získat i běžným hraním, za utržené goldy. Nekoná se tedy žádná z apokalyptických vizí některých proroků na Blizzardích a jiných fórech, že hra bude pay to win. Je sice pravdou, že za reálné peníze budete mít karty rychleji a budete jich mít více, za předpokladu, že jste ochotní do hry nacpat enormní množství peněz, ale i tak vás může porazit s přehledem člověk, který do hry neinvestoval jediné euro. Ceny Blizzard nastavil přívětivě, za vstup do arény zaplatíte 1.79€, což je něco lehce pod 50 Kč. U nákupu expert packů se cena liší podle množství, které kupujete. Minimální množství packů, které se dá ve storu sehnat, jsou dva, maximálně jich můžete najednou pořídit až čtyřicet. Ceny jsou následující:
  • 2 Packy - 2.69€ (70 Kč)
  • 7 Packů - 8.99€ (230 Kč)
  • 15 Packů - 17.99€ (460 Kč)
  • 40 Packů - 44.99€ (1150 Kč)
(Ceny v korunách jsou orientační a závisí na současném kurzu.) Pokud tedy zamýšlíte kupovat ve velkém, rozhodně se vyplatí kupovat velké množství najednou, než po troškách. Jen na koupení čtyřiceti packů najednou oproti kupování po dvou ušetříte zhruba 250 Kč. Všechny nákupy za reálné peníze můžete realizovat pomocí kreditních karet, Battle.net balancu nebo PayPalu. Pokud chcete využívat platby přes PayPal, je potřeba si vytvořit účet a spárovat ho jak s účtem vaší banky, tak s vaším Battle.net účtem. Pak už vám po zadání hesla ke svému účtu ve hře nic nebrání ve veselém utrácení peněz získaných z brigády, kapesného nebo důchodu vaší babičky.

Arcane Dust

Poslední věcí, nebo chcete-li surovinou, která vám umožní získat nové karty do vaší sbírky, je Arcane Dust, který se získává ničením nepotřebných karet a elegantně tak řeší problém s nadbytečnými kopiemi některých karet, které získáváte v expert pacích. Rozložit je možné jakoukoliv kartu kromě těch s raritou Basic. Právě pomocí Arcane Dustu můžete za předpokladu, že ho máte dost, vytvořit jakoukoliv kartu včetně legendárních nebo Golden. Od rarity karty se také odvíjí cena v Arcane Dustech, která je potřebná na výrobu. Arcane Dust se nedá získat jinou cestou, než rozkladem jiných karet nebo v balíčku obdrženém za dokončenou arénu. Pokud by vás zajímaly jednotlivé ceny výroby karet, případně kolik obdržíte za zničení karty, přečtěte si článek Crafting systém od Zekusina.


Naposledy upravil/a Bellatrix 21.09.2013 v 18:56:46.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Javorovej 22.09.2013 15:32

Mě se líbí, že pokud to mám spárované s Bnetem, tak nákup balíčků je jen o napsání acc hesla a platba potvrzena a můžu rozbalovat.

Aenorr 21.09.2013 17:50

Já právě kartu přiřazenou nemám, WoW GT platím přes Game karty ale mám tam spárovaný účet na PayPalu kvůli D3 aukci, tak mi to právě hodilo tohle. Dopíšu to tam

Ellendway 21.09.2013 17:47

Itharael
Dá se platit i normálně kartou, nejenom PayPalem
Kartou se platí primárně, když je přidaná na účet. PayPal to ani ve hře nenabídne (vyzkoušeno).

Ellendway 21.09.2013 17:46

XiND3R
Můžu se zeptat kde berete ty luxusní obrázky? :-)
Přímo ze hry

XiND3R 21.09.2013 17:42

Můžu se zeptat kde berete ty luxusní obrázky? :-)

Itharael 21.09.2013 16:31

Dá se platit i normálně kartou, nejenom PayPalem

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet