HCT World Championship 2017 - Známe vítěze!

  HCT    Turnaj    Amsterdam   

Vyvrcholení herní sezóny 2017 je za námi! Nejdůležitější turnaj celého roku zná svého vítěze! Celý poslední den jsme pro vás sledovali a přinášeli aktuální informace. Kdo vyhrál?

Popis zápasů z posledního dne najdete ZDE.

Finálový souboj se odehrál mezi Fr0zenem a Tomem60229 (dále Tom). Oba hráči postoupili ze základních skupin se dvěma výhrami a jednou prohrou. Tomovi se v Play-off ovšem dařilo o něco lépe. Zatímco Fr0zen vyhrál oba zápasy, které předcházely samotnému finále, se stavem 3-2, Tom postuoval se stavem 3-1.

5ix56qvzcf_9662167bcd2c290b6a96e226c3e5e3951b7e7e49_1516561305_2511.jpg

První dvě kola byla pro Toma značně nepříznivá. V jednom jeho protivníka zachránil Ice Block, ve druhém se mu prostě nedařilo, a tak oba dva zápasy dobrovolně vzdal. Málokdo již čekal, že by se stav mohl otočit.

Tom60229 pravděpodobně sebral zbytky sil a znovu se začal rvát o vítězství a svému protivníkovi již nedal šanci.

Poslední hra se začínala za stavu 2-2 a osud tomu chtěl tak, aby pro oba hráče zbyla jediná možnost Decku – ani jeden z hráčů totiž do té doby v rámci zápasu nedokázal vyhrát za Jade Idol Druida.

A komu se to povedlo nejlépe?

rq7nvim0ex_9e490f34afb353966a39ba970377b675a8fc51cd_1516560831_467.jpg

VÍTĚZEM JE TOM60229!


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

DancingPajk 25.01.2018 08:36

Hraju Hearthstone asi třičtvrtě roku a sledoval jsem mistrovství. Bylo to zajímavé sledovat, ale jak je psáno výše, bylo to až moc o náhodě. Když měli skoro všichni v podstatě stejné decky, tak to bylo nudné. Fandil jsem v závěru turnaje Fr0zenovi, protože jako jeden z mála přišel s Magem, čímž se trochu odlišil od standardu Druid-Warlock-Rogue-Priest. Hodně jsem se bavil, když v prvním finálovém zápase zrušil Tomova Jade Druida, protože s ním mám vždy v ranked play problémy, nemám ještě moc karet. Ale bylo tam vidět, že to je moc o kartách, které přijdou - pokud by mu nepřišly Skulking Geist a pak ten Arcane Artificer, tak je v pasti. Na druhou stranu vím, že je to karetní hra, ta bude o náhodě vždy.
BTW vsadil jsem (neuváženě ) na Kolenta a nepřišel mi ani jeden balík. Vám přišly balíky za sázky na championy?

Jax 25.01.2018 11:51

Vyčkejte a balík určitě přijde.Minulý mistrák mi přišel s týdenním zpožděním.

Sebastian 25.01.2018 12:09

Tak, tak, vyčkej, pack dojde, stejně jako mně, já dal taky Kolenta Nicméně já moc dobře vím, o čem ta hra je, z těch lidí, co hráli mohl vyhrát úplně každý, takže jsem sázel na toho, koho mám z těch 16-ti nejraději, což byl Kolento.

Frajda#2225 22.01.2018 16:25

Za mě je výhra Tom docela tragédie. O kvalitách hráče nemá cenu spekulovat, je to špička, ale teda ten nick a to že neumí anglicky a měl tam toho překladatele, tak to ceremoniálu dost ubralo.
Nehledě na ten fail s těma konfetama po 2 vítězství Frozena

Frozen by to tam jinak rozsvítil, tak nějak by mi to tam sedlo daleko víc.

Co se týče her. Utvrdilo mě to v jednom. Pokud hraje špičkovej hráč proti špičkovýmu hráči, tak štěstí na karty má v HS tak obrovský vliv, že je to rozhodující faktor a není to už o skillu.

Pokud bychom dneska odstartovali stejný turnaj se stejnými lidmi, decky a skupinami a stejnými lineupy, tak jsem si jist, že výsledek by mohl být úplně opačný, což je podle mě moc špatně.

Jedu v HS už 3 rok a toto MS mám tento pocit jako nikdy předtím.

Erja 22.01.2018 17:54

Vlastně jsi docela dobře vystihl mé pocity.
Obzvláště ve finálovém souboji šlo vidět, že to bylo totálně o haluzi. Oba hráči jsou špičky a nešlo o to, kdo má lepší deck a kdo s ním umí lépe čarovat, ale bylo tam nespočet momentů, kde hru obrátilo to, jaká karta v ten daný okamžik přišla. Na kamerách, které snímaly samotné hráče, šel velmi často vidět takový výraz vysvobození, když si vytáhi tu správnou kartu.
Skill je především to, že se člověk na takový turnaj dostane. Samotný turnaj je prostě random. Nepřijdou Ti žádné možnosti pro první dvě kola a rovnou můžeš kliknout na Concede...

Co se týče té angličtiny - přišlo mi to poněkud úsměvné. Na druhou stranu je Tom z úplně jiné jazykové skupiny a angličtina pro Asiaty bývá nesmírně těžká. Možná se jen styděl, zvládá ji pouze pasivně nebo si nebyl jistý. Možností je i to, že skutečně anglicky neumí - k HS to pro něj není nutnost, jelikož HS je přeložený i do tchajwanštiny.

Jax 22.01.2018 15:24

Ahoj.Sledoval jsem celý turnaj (i letní) Některé souboje byly fakt o nervy ( zvlášť to vražedné tempo).Já vsadil na evropana " Orange " ( i v létě) i když se Evropě moc nedaří.Letní vítěz " Surrender " je zajímavý týpek, který jak vidno jede na doraz a vykládá karty na stůl.Dá se o něm zjistit něco víc? Jinak " Tom " je jiné kafe.Naprostý kliďas.Žádná nervózní mimika v obličeji o tom jak důležitý je ten zápas.Vyčkává a potom spustí vlnu tsunami.Jeho protivník " Frozen " mu byl důstojným soupeřem ve finále,ale emoce s ním cloumaly jak boční vítr s náklaďákem.Dá se i o těchto hráčích zjistit něco víc?

Erja 22.01.2018 18:03

Když Fr0zen prohrával druhý finálový zápas, tak ten WTF výraz byl docela znatelný. Až mi ho bylo líto. Tom jel jako stroj.
Mým skrytým tipem byl spíše Hoej. Na jarním šampionátu zabodoval a měl velký potenciál se probojovat minimálně ze skupiny. (Kromě toho, že je to sympaťák a má narozeniny ve stejný den. )
Každopádně na Toma jsem se také chtěla podívat trochu pod drobnohledem.

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet