Fujitsu Ligu zničilo duo z Fraternitas!

Nedávno proběhly velké změny v týmu Fraternitas, o kterých jste se mohli dočíst v našem článku. Všechny jistě zajímalo, jak se Fraternitas bude dařit pod vedením nového kapitána a jestli budou aktivní! Na tuto otázku máme odpověď, protože nedělní Fujitsu Ligu ovládl právě tým Fraternitas!

Daniel "Pt44h" Kýr a Pavel "Scruffy" Janík se v neděli zúčastnili 72. Fujitsu Ligy. Od obou hráčů se čekalo něco velkého, protože po nich nedávno slehla zem a dost lidí si myslelo, že už s Hearthstone skončili. Jenže to se nestalo, protože v neděli předvedli skvělou jízdu, neboť se oba potkali až v samotném finále!

Nemůžeme říct, který z těchto dvou hráčů měl těžší část pavouka, protože Pt44h musel projít například přes svého týmového parťáka - Romasika nebo Honzu z týmu Necroraisers. Naopak Scruffy hned v prvním kole potkal Findana z týmu Inside Games nebo Welfarera, kterému se poslední dobou dost daří.

Každopádně z této dvojice mohl být pouze jeden vítěz, kterým se stal samozřejmě kapitán - Pt44h. Možná se Scruffy bál, že pokud vyhraje, tak by ho mohl čekat bench, ale to už se nikdy nedozvíme. My jsme pro vás získali Pt44hovo vyjádření a decklisty, které v neděli hrál.

Daniel "Pt44h" Kýr:

"Poslední týden jsme strávili se Scruffym, Vanikem a Aimikem na WoWku, protože mě HS vůbec nebavilo, ale pak jsme se nějak hecli (zvlášť kvůli neustálému HS spamu od Vanika na TSku) a pustili jsme v neděli Fujitsu for fun. Nakonec z toho bylo FTS finále. Kdybych měl nějak popsat průběh turnaje: v prvním kole jsem neměl freewin FeelsBadMan, potkal jsem neznámého hráče Nugetku2001 a následovala rychlá třínulka. V druhém kole na mě čekal Palouk, který do nedávna reprezentoval Necroraisers, tomu se ale podařilo mi vzít jen jednu hru. Takže jsem šel na MagMcMecka, který před zápasem prohlásil, že si jde pro tu prohru a tak se také po dvaceti minutách i stalo. V top osmičce jsem potkal svého teammata Romasika, série byla dost těsná, ale nakonec jsem vyhrál 3-2. V semifinále jsem hrál s NR.Honzou69, asi mým nejtěžším soupeřem za celý turnaj, ale nakonec v rozhodující hře Nzoth pally vs jeho Aggro Shaman jsem dobře hodil kostkou a dva Doomsayeři ve starting handě Honzu olepšili. Ve finále jsem se potkal s teammatem a členem Diablo i WoW sekce Fraternitas - Scruffym a topdecklý žlutý Ragnaros znovu v N'zoth Paladinovi tentokrát proti Scruffyho Freeze Mágovi v podstatě rozhodl o vítězi - all skill, all calculated. (smích)
Celý turnaj jsem odehrál s lineupem Zoo Warlock, Aggro Shaman, N'zoth Paladin a Control Warrior, který jsme dali dohromady se Scruffym a Vanikem 10 minut před turnajem, decklisty máte pod článkem až na Warriora, který je tak olepšený a tuší až za roh, že si ho necháme se Scruffym pro sebe. (smích)"

Pt44hova fanpage: facebook.com/Pt44hHS

Na druhém místě se umístil Scruffy a na třetím Honza69 z týmu Necroraisers. Nyní se podívejme na Scruffyho shrnutí a decklisty.

Pavel "Scruffy" Janík:

"Vzhledem k letním měsícům a aktuálnímu stavu mety jsem poslední dobou na Hearthstone trošku zanevřel. Tento víkend jsme se společně s Pt44hem domluvili, že zkusíme nějaký comeback a zahrajeme si momentálně jediný zajmavý online turnaj v cz - Fujitsu ligu. Druhá sezóna začala teprve před pár týdny, a tak je ještě velká šance se probojovat do aktuální top 16. Zvolili jsme totožný lineup: Control Warrior, N’zoth Paladin, Zoo Warlock a Freeze Mage (kterého nakonec Pt44h nahradil Aggro Shamanem).

Neměl jsem žádná velká očekávání od svých výkonů, a když jsem viděl v prvním kole svého soupeře Findana, aktuálně jednoho z nejlepších českých hráčů, pomalu jsem se loučil s comebackem. První kolo, stejně jako všechny ostatní, se však neslo ve stejném duchu. Většina hráčů hrála Zoo Warlocka, na kterého byl můj lineup perfektně připraven a jediným možným problémem byl mirror. Díky troše štěstíčka jsem dokázal vyhrát každý zápas Zoo vs. Zoo a dostat se tak až do finále, kde na mě čekal Pt44h a ukázalo se, že zvolený lineup byl velmi efektivní a že FTS Hearthstone pořád žije. (smích)

Samotné finále probíhalo spíše v přátelském duchu, kdy každá hra byla velmi vyrovnaná a záleželo na draw a nějakých těch Ragnaros 50/50 střelách. I přes to všechno jsme se za stavu 2:2 dostali do matchupu Freeze vs. Zoo (ve kterém mám asi 80% winrate). 20 % je ale pořád dost a tak dostávám od Pt44ha olepšeno a odnáším si alespoň nějaké drobné a 20 bodů, které mě posunují do top 16 aktuální tabulky Fujitsu Ligy.

Decklisty nejsou ničím zajmavé až na warriora. Ten má v současné metě velmi mnoho variant, a tak není divu, že jsem si jej za celý turnaj díky banům zahrál jen jednou. Z toho důvodu si decklist nechávám pro sebe.

Nakonec bych ještě chtěl poděkovat Vaníkovi, který stojí za tím, že zase hraji Hearthstone, a taky za pomoc při vytváření tohoto nejvytušenějšího lineupu."

Scruffyho fanpage: https://www.facebook.com/ScruffyHS/?fref=ts

Co stojí za úspěchem těchto dvou silných hráčů? Stojí za tím několikrát zmiňovaný Vanik nebo skutečně našli recept na momentální metu? #VanikTheProphet 



Naposledy upravil/a Tetrisek 20.07.2016 v 15:00:56.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet