Blizzard reaguje na změnu artworků

  Hearthstone    Blizzard   

Blizzard počátkem července změnil artworky u osmi karet a to z důvodu odstranění násilí a sexismu. Komunita na to reagovala kritikou, že se Blizzard podřizuje trhu Číny, kde panuje tvrdá cenzura, ale je zde zase velký potenciální trh. Blizzard se tedy rozhodl vydat oficiální prohlášení, aby předešel všem spekulacím.

Blizzard zdroj

Změny, které jsme v nedávné době provedli, vyšli z rozhodnutí, že chceme, aby artworky všech karet vizuálně více odpovídaly současnému art designu. V době, kdy Hearthstone začínal, jsme převzali mnoho artworků z karetní hry World of Warcraft: Trading Card Game. Hearthstone se však začal postupně vyvíjet svojí vlastní cestou, kdy vzhled, postavy a duch celé hry se začal odlišovat od světa Warcraftu, ačkoliv jsme s tímto světem stále úzce spjati a za to jsme rádi. Je však zapotřebí říci, že snažíme vdechnout každé hře její vlastní unikátní design a charakter.

 

Dále se k celé záležitosti vyjádřil i designér Dave Kosak, který se snaží vyvrátit spekulace, že za změnou artworků by měla stát cenzura v Číně.

Dave Kosak zdroj

Prošli jsme veškeré karty, které byly vydány a chtěli jsme, aby všechny měly úroveň, kterou požadujeme. Není to snad kvůli nějakým omezením či mezinárodním regulacím nebo něco podobného. Pouze chceme, aby naši designéři byli spokojení se všemi kartami, co existují.

 

Nicméně Kosak potvrdil, že změna artworků byla zamýšlena zejména kvůli odstranění sexismu a násilí. Designérka Liv Breeden (čti DoBrýden) se pak nechala slyšet, že například Headcrack prošel změnou, protože byl příliš temný a nečitelný.

Liv Breeden zdroj

Rozhodnutí určitě nebylo ovlivněno vnějšími vlivy, ale tím, že bychom rádi udrželi určité standarty, které v současnosti považujeme za dobré.

 

Ať tak či onak, pravda bude někde mezi. Karty, které prošly změnou jsou ve hře od samého počátku a je tudíž s podivem, že až nyní jsou na závadu. Nicméně, jestli vývojáři chtějí Hearthstone více přiblížit mladšímu publiku, je tento krok zcela legitimní, ačkoliv ruku na srdce. V dnešní době, kdy sex a násilí vidí každé dítě v televizi, si myslím, že jsou tyto změny trochu přehnané.

 

Co si myslíte vy? Stojí za změnami artworků pouze snaha přiblížit hru mladšímu publiku? Nebo se Blizzard podřizuje čínskému trhu? 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Vencino 06.07.2019 09:04

nevim no, mě se zdá, že tim grafickym stylem chtěj nalákat na hru děti...
ale sou tam dvě nebo tči karty, kerý sou hezčí než starý, zbytek ovšem ne e

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet