Ze hry zmizí klíčové slovo Enrage!

  Enrage    Keyword    Slovo   

Vývojáři si pro nás připravili novinku v podobě odstranění slova ‚enrage‘ z devíti karet. Nemusíte se ovšem obávat, zmizí pouze již zmíněné slovo. Efekt jako takový ve hře zůstane. Jde tedy hlavně o změnu popisků některých karet.

 

Peter Whalen se v posledním oficiálním příspěvku na webu Hearthstone rozepsal, proč se snaží ve hře udělat větší pořádek a proč bylo právě toto klíčové slovo odstraněno. Důvodem je hlavně fakt, že právě enrage nebyl jinak hojně využívaný efekt a do hry bylo přidáno pouze devět karet, které toto slovo obsahovalo.

Ukázka odstranění Enrage textu.

 

Ač se klíčové slovo odstraní, efekt zůstane stále aktivní, pouze se změní popis karty. Například karta Angry Chicken bude mít popis: „Has +5 Attack while damaged“.  Stejný osud postihne i dalších osm karet:

 

Peter v příspěvku také zmínil, že klíčová slova mají být něčím speciálním a mají dát kartám nový rozměr. Přiznává také, že jich je ve hře mnoho, přičemž v každém novém herním přídavku přidají alespoň jedno nové klíčové slovo. Klíčová slova mohou být často i užitečná, protože pomáhají k rychlejšímu chápání nových herních mechanik nebo mohou být použity ke kratšímu popisku karty. 

 

Enrage jako takový znamená, že pokud bude karta zasažena, získá novou schopnost. Důvodem, proč toto klíčové slovo Blizzard moc nepoužíval, je fakt, že minioni v Hearthstone se na stole moc dlouho neudrží, hlavně ti, kteří byli již poškozeni. Zaměřili se tak spíše na karty, které spouštěly nějakou další reakci a vydržely na stole delší dobu. Namátkou například Acolyte of Pain nebo Rotface.

 

Pokud to vezmu sám za sebe, tak když jsem poprvé viděl kartu, která obsahovala enrage, vůbec jsem si nespojil toto klíčové slovo s tím, že po poškození vyvolá podobnou akci. Ostatně i ve World of Warcraft je enrage mechanika řešena trochu jinak - většinou se objeví po určité době souboje nebo jakmile se boss dostane pod určitá procenta svého zdraví.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet