Y-games již tento víkend!

  Ygames    eSport   

 

Y-games je velká LAN akce, kde se poperou přední cz/sk týmy o peníze a důležité MČR body. Na této akci jsme byli i minulý rok, když se zároveň jednalo o Mistrovství Slovenské republiky, proto můžeme říct, jak to probíhalo. Zároveň předem říkám, že veškeré případné problémy s článkem směřujte přímo na mě, autora článku.

 

Prvně se podíváme na zkušenosti s minulou akcí, které jsem se zúčastnil. Měl jsem poměrně velké očekávání, neboť jsem čekal, že to bude náhrada za Lancraft, který byl velmi populární a hráči si jej vždy užili. Už první informace, že je dohodnutá spolupráce s taxi službou, která Vás 2x odvezla zadarmo na akci, byla perfektní. Samotná akce na oko vypadala fakt perfektně. Před budouvou bylo spoustu stánků s občerstvením a auto, které pouštělo zajímavou hudbu, na kterou si musel každý poklepávat nohou. 

Mistrovství Slovenské republiky - ML.RybkaPipka
Mistrovství Slovenské republiky - ML.RybkaPipka 


Teď se však přesuneme k těm negativům. Byla možnost zakoupit si VIP místnost, kde Vás nikdo nebude otravovat. To vydrželo možná tak dvě hodiny. Poté se do místností narvaly děvčata okolo patnácti let, které chtěly ulovit jednoho z hráčů, aby měly ve své skříňce další trofej v podobě dresu organizace. Následně se tam narvali i náhodní návštěvníci celé akce, takže byla místnost během chvíle plná a bylo tam nedýchatelně - připadali jsme si jak uprostřed Sahary, kde máme ještě na zádech obří radiátor nastavený na maximální teplotu.

 

Samozřejmě bylo i zpoždění, ale to se děje téměř na každé akci. Mohu říci, že se to neděje snad jen na akcích, které pořádá Topgaming. Pouze hráči League of Legends byli na akci poměrně dlouho do noci, ale s tím se musí počítat. 

 

Nyní se však dostaneme k části, která je nejdůležitější. Jde o samotné výhry ve hře Hearthstone. Do samotného finále nikdo nevěděl, o co se vlastně hraje. Až se rozhodlo o finálové trojici, tak teprve pak hráči dostali tašky s různými předměty. První místo dostalo techniku, která byla v hodnotě cca 2700 Kč. Druhé a třetí místo dostalo tašku, kde byly předměty z místního krámku - čtěte: trička, hry, plastový Pokéball a spoustu dalších věcí, které rozhodně nesplňují kvality Mistrovství Slovenské republiky.

Mistrovství Slovenské republiky - Eclot.Martim a iG.Valdaboy


Nyní se však podívejme na blížící se ročník, který nás všechny zajímá nejvíce! Už od začátku se celá akce potýkala s různými problémy. Tím myslíme komentáře různých hráčů a organizací. Nejznámější problém byl u hry CS:GO, kdy došlo hned k několika změnám ve formátu různých kvalifikací a zároveň týmy, které se nevešly do celkového počtu účastníků, neměly dostat své startovné zpátky, i když by si vůbec nezahráli. To nakonec skončilo tak, že se otevřelo více slotů a zahrají si všechny týmy. Najednou to jde, že?

 

Přesuňme se však ke hře Hearthstone, která nás zajímá nejvíce. Tentokrát jsme se dozvěděli veškeré ceny už několik dní předem! Na první pohled to vypadá opravdu famózně, ale možná tak pro hráče, kteří bydlí kousek od samotné akce. Pokud byste chtěli jet z České republiky, tak počítejte s tím, že musíte vyhrát, aby se Vám vůbec vrátily náklady, které investujete do účasti na této akci. Za první místo dostanete 250€, což je 6750 kč a počítejte s tím, že se z toho i něco asi strhne. Takže jediné, co si odvezete jsou MČR body a třeba i nějaké to tričko nebo hra z minulého století. Třeba se to někomu vyplatí, ale jen pokud máte nouzi o nedostatek návštěv cizích zemí nebo Vám chybí tričko na spaní.

 

Nicméně třeba se tento ročník povede lépe a organizátoři se poučili z předchozích chyb. Tentokrát bude třeba více adminů, kteří budou něco vědět a nebudete muset s dotazem ohledně výher chodit za pěti různými lidmi, kteří Vás vždy pošlou za někým jiným. Po několikátém kolečku mezi adminy jste se totiž cítili jako na centrifuze. 
 

Pokud se chcete na tuto akci podívat, tak si pište do diáře datum 22. - 23. duben! V Bratislavě bude opět velká eSport akce a mohlo by to stát za to! Pro diváka je tato akce ideální, neboť se může podívat na zápasy spousty známých hráčů, setkat se s oblíbenými streamery nebo youtubery a dokonce si zahrát na konzolích různé hry. Hráč se však musí zamyslet nad tím, zda se mu tato akce finančně vyplatí.

 

Na závěr se můžete podívat na video od youtubera MichaelAverage, který popsal minulé Y-games očima pozvaného hosta!

 


První fotka je z oficiální facebookové stránky Y-games a druhá je z facebookové stránky organizace Inside Games.
 

 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet