Warrior - představení

  warrior    garrosh    grommash   

 

V Hearthstone se nachází celkem 9 různých povolání. Jedním z nich je warrior. Je to povolání velmi typické nejen v Hearthstone, ale taky ve všech dalších hrách. Vůbec nejde o to, zda hrajete Skyrim nebo snad staré dobré Dračí Doupě, válečníka najdete zkrátka všude. Je tomu taky i v Hearthstone? Na to se podíváme v tomto článku.

Ve spoileru naleznete obsah článku, pomocí kterého se můžete přesunout na jednotlivé sekce.

Hrdina

V současnosti se můžete s postavou warriora setkat ve dvou podáních. Prvním je velmi ikonický a známý Garrosh Hellscream. Ještě ikoničtější je však jeho otec, se kterým jsme se setkali již ve Warcraft 3, kde nás také opustil. Avšak v Hearthstone jej můžeme nalézt stále. Grom je totiž legendární kartou pro warriora. Nicméně zpátky ke Garroshovi. Poprvé jsme se s ním mohli setkat na Outlandu, kde žil v hanbě, protože znal příběhy o svém otci, který se jako první napil Mannorothovy krve a přesvědčil k tomu ostatní. Nicméně po návštěvě Thralla se přidal k Hordě a vedl ji v Northrendu do boje proti Pohromě. V Cataclysm se stal náčelníkem Hordy. Rozhodl se jednou provždy uštědřit Alianční špíně tvrdý úder. To však vyústilo v mnoho problémů, které vyvrcholily v Mists of Pandaria, kdy byl závěrečným bossem celého datadisku. Přestože nebyl zabit, ale odveden k soudu, dostal se pryč a mohl tak vzniknout datadisk Warlords of Draenor. Pokud vás zaujal jeho příběh, můžete si jej přečíst na WoWfan.cz.

idp8ckqabecszh7_1493512949.png

Magni je druhým hrdinou pro warriora. Na rozdíl od Maiev či Morgla si jej musíte koupit za reálné peníze. Ve hře stojí $9.99 a spolu s ním získáte i cardback. Ve spoileru naleznete představovací video tohoto trpaslíka.

A kdo vlastně je Magni? Král trpaslíků, kteří jak víme... jsou ohromně nebezpeční na krátkou vzdálenost. Jak se však tímto králem stal? Byl nejstarším ze tří královských bratří, tedy se králem měl stát. Neustále v něm však hlodaly pochyby, kterých se však později zbavil a nyní již není pochyb, že byl dobrým vůdcem. Již jím však není a má jiné povinnosti. Chcete se o něm dozvědět více? Pak si můžete přečíst článek zde.

36bur0w9kjzmhi1_1493512949.png

Hero Power

Identita každého hrdiny je v Hearthstone určena jeho specifickými kartami a také jeho Hero Power. Hero Power je schopnost, kterou lze použít každé kolo jednou (existují karty upravující toto chování) a stojí 2 many.

V případě warrioraje tato schopnost Armor Up!, tedy přidání si 2 armoru. Válečník je tedy zamýšlen jako někdo, kdo hodně vydrží a bude soupeři zatápět až v pozdější fázi hry. Takoví válečníci se zcela jistě najdou, avšak není tomu tak vždy, jak si ukážeme na jeho balíčcích.

l50pbixl9njlwvi_1493512949.png

Schopnosti

Warrior je hodně různorodým povoláním a v průběhu času se u něj vystřídaly snad všechny typy balíčků. Můžeme nalézt velice agresivní a brutální warriory, ale také pomalejší balíčky, které se drží defenzivního stylu. Vymyslet se dá spousta věcí, některé fungují lépe a jiné hůře. Co je však hlavní devízou warriora a dělá jej tím, čím je?

Armor

Nikdy není dost brnění a warrior to velmi dobře ví. Získávat tyto životy navíc může hned několika způsoby. První z nich je již zmíněná Hero Power. Další jsou jeho karty, zejména tedy Shield Block a také Ironforge Portal. V dobách největší slávy Control Warriora se dalo získat velké množství armoru.

g0t68qds0mrarrb_1493512960.jpg

Poslední možností, jak získat armor, jsou minioni. Spoustu armoru se dá nabrat pomocí Alley Armorsmithů nebo také Armorsmithů. Jinou možností, která má však své podmínky, je Ancient Shieldbearer. Dá vám toho dost, ale musíte hrát C'Thuna.

Jsou tu ještě synergie s armorem. Obecně je lepší, když máte na výběr, mít nějaký armor a méně životů, protože pak lze využít Shield Slam.

Quest + Taunt

Blizzard se opravu hodně snažil, abychom začali hrát Taunt Warriora. Máme tu karty jako Stolen Goods, které vám naboostí miniona s Tauntem. Rovněž máte přístup ke spoustě karet s Tauntem, většina z nich má hodně defenzivní statistiky a některé mají nově bonus do útoku v soupeřově kole. Jedná se například o Tar Lorda, ostatní karty tohoto typu jsou již neutrální nebo pro jiné povolání.

Nesmíme však zapomenout na quest, pro jehož splnění potřebujete zahrát 7 Taunt minionů a poté dostanete do rukou samotný Sulfuras, mocnou zbraň pána ohnivých elementálů - Ragnarose.

Damaged mechaniky

Jistě znáte příběhy o berserkerech. Čím více je zraňujete, tím více jsou rozdráždění. Warrior umí velmi dobře pracovat se zraněními a skrze kombinace karet jako Ravaging GhoulSleep with the Fishes se lze vypořádat poměrně slušně s nepřátelským boardem.

Co když ale není vaším cílem vše vyčistit, ale chcete mít nějaký prospěch z přežití miniona - ať už svého nebo nepřátelského? Pak tu jsou jiné možnosti. Slam vám lízne kartu, pokud daný minion přežije. Velmi podobně funguje také Battle Rage, které ale líže kartu za každý poškozený charakter. Nebo vám někdo zranil miniona a vy jej chcete posílit? Není problém. Stačí použít Rampage.

Zbraně

Co by to bylo za válečníka, kdyby neuměl používat zbraně? V Hearthstone jich nalezneme celou hromadu a spousta jich náleží právě Garroshovi potažmo Magnimu. Mají hotový arzenál zbraní a ne každá je využívána k rozmašírování oponenta na kaši. Pro takové účely se nejčastěji využívá Arcanite Reaper případně Fiery War Axe, která se ale na rozdíl od své větší sestry nevyužívá pouze pro tento mírumilovný účel.

Pokud chcete raději udržovat nepřátelský board co nejmenší, pak můžete velmi dobře využít služeb legendárního Gorehowlu, který měl v rukou Grommash Hellscream a poté i jeho syn Garrosh.

Taktiky a balíčky

Jak již bylo zmíněno, můžete potkat mnoho druhů warriora. Nejčastější je však velice agresivní a nebezpečný Pirate Warrior, který nám životy znepříjemňuje již poměrně dlouho. Pak je tu však jeho opak, který naopak využívá nových možností warriorova Questu. Poslední balíček se již tolik nehraje avšak i na něj lze narazit, tak nebuďte překvapeni.

Pirate Warrior

Velice rychlý balík spoléhající se na to, že vás dostane dřív, než se pro něj stanete hrozbou. Hodně využívá synergií s piráty, ale cizí mu nejsou ani zbraně, které obvykle míří přímo do vašeho face, aby vám z něj udělaly kaši, kterou ani ten nejlepší chirurg už nedá dohromady.

dqd040d4pg0es58_1493512960.jpg

Quest Warrior

Pokud chcete pěkně propečeného protivníka, pak je Quest Warrior přesně pro vás. Jak jinak můžete protivníka propéct až na kost než pomocí DIE, INSECT!, což je odměna po zahrání již zmiňované legendární zbraně samotného Elemental Firelorda, Ragnarose.

h6dgt5yjkxuzpyj_1493512960.jpg

Tempo Warrior

Již téměř zapomenutý balík, který se někteří hráči znovu snaží oživit. Jak již název říká, stojí hlavně na tom, že se snažíte získat převahu nad soupeřem svým ohromným tempem. Přestože tento balík již není tak obávaný jako předchozí dva, je na něm něco velmi dobrého.

Stačí hrát Garroshe ve Wildu a poté si můžete užívat skvělého pocitu a rozkazovat aliančním puzzlím (aneb Varian Wrynn po zásahu Gul'dana). Na tuto možnost Varian reaguje i v Heroes of the Storm. Na další Varianovy hlášky se můžete podívat na našem dalším webu Heroesfan.cz. Zde vidíte balík na standard.

qgs5l6ap2iyp9d7_1493512960.jpg


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Darklifer
DarkLifer

Darklifer je autorem 99 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet