Warlock - představení

  Gul'dan    Discard    Handlock   

Úvod

Warloci, kouzelníci, kteří využívají sil Plamenné legie ve svůj prospěch a na bojiště povolávají mocné démony. Jsou to přesně oni, kdo věří, že účel světí prostředky. Ať je to obětování svých minionů, karet nebo dokonce svého života, jsou odhodlaní udělat pro vítězství naprosto cokoliv.

Lore pozadí
Gul'dan je jediný hratelný hrdina za Warlocka. Byl jedním z nejmocnější warlocků, které kdy Azeroth poznal. Gul'dan nejdříve jevil velký talent pro šamanismus, avšak postupem času se jeho mocichtivá a ambiciózní povaha skloubila s jeho slizkým charakterem. Zradil svůj lid s vidinou velké moci, přešel na stranu Plamenné legie a začal se naplno věnovat temnému učení. Pokud Vás Gul'dan zaujal a chtěli byste se dozvědět více, stačí kliknout zde.
 

mdj2xjklydksq7a_1492727643.png



Ve spoileru ilustrační video ze série Harbingers s českými titulky od kolegů z WoWfan.cz (Video pojednává o Gul'danovi z alternativní reality).


Hero Power
Každý hrdina v Hearthstone má svoji vlastní, jedinečnou Hero Hower. Tu můžete zahrát pouze jednou za kolo a stojí 2 many. Existují také karty, které Hero Power ovlivňují, například schopnost zahrát Hero Power víckrát za kolo nebo dokonce získat vylepšenou či naprosto jinou Hero Power.
V případě Warlocka je to Life tap - za dvě many a 2 HP si líznete kartu.


fv4hr41bsleubtw_1492727643.png

Schopnosti

Warlock je opravdu všestranné povolání nabízející zábavu jak pro začínající hráče, tak i pro veterány. Warlockovy karty mají většinou skvělý efekt, mají rozumný mana cost, avšak často mají "háček" v podobě negativního efektu, se kterým hráč musí počítat.

Démoni

Warlock má jako jediné povolání vlastní démony. Démoni jsou speciální skupina minionů, pro kterou má warlock speciální synergie. Například Demonfire nebo Crystalweaver. Warlock má také jedinečnou legendární kartu - Lord Jaraxxus. Ten nahradí Gul'dana, změní Vaši Hero Power a nastaví Vaše HP na 15.

Discard
Další charakteristickou skupinou karet warlocka jsou karty s Discard mechanikou. Tyto karty mají na svou sílu malý mana cost, velmi dobré staty, avšak musíte za ně zaplatit náhodnou kartou či kartami z vaší ruky. Takovými kartami jsou například Darkshire Librarian, Succubus nebo Doomguard.

Sebepoškozování

Self-damage mechanika je jedna z klíčových věcí, která dělá warlocka warlockem. Zaplatíte sice vlastním zdravím, ale záleží na tom, když nepřítel dopadne hůř? Typické karty jsou Hellfire, Dread Infernal nebo Felfire Potion.

Balíčky a taktiky


Budget Zoo

Zoo balíčky chrlí jednoho miniona za druhým, jsou plné levných minionů a spellů je zde velmi málo. Tento druh balíčků je velice agresivní, pokud vyhraje, stane se tak v průběhu několika prvních tahů. Balíček je vhodný zejména pro začínající hráče, protože v sobě nemá žádné epic ani legendary karty. Dokonce zde nenajdeme ani karty z adventur.
 

uxjrgov071l249l_1492727669.jpg


Handlock

Handlock je naopak balíček, který se zaměřuje na control. Udržuje vládu nad boardem až do pozdní části hry, kdy nepřítele rozdrtí svými silnými miniony.
 

uyqjm6ie31uyl8r_1492727669.jpg


Quest Warlock

Dalším druhem balíčku, který se může zdát podobný Zoo Warlockovi, je Quest Warlock. Quest Warlock se snaží splnit svůj quest Lakkari Sacrifice, který pernamentně otevře portál vyvolávající 2 impy se staty 3/2 každé kolo.
 

vx00k12uj0hpi3x_1492727669.jpg


Není zde Váš oblibený deck, podělte se o něj s námi! Líbil se Vám tento článek? Ohodnoťte jej a sdílejte.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet