Tavern Brawl: Battle of Tol Barad

„Magická stvoření utíkají z Tol Baradu! Zahraj miniona a dostaň náhodný spell za cenu miniona. Spell bude ale zadarmo!“

Battle of Tol barad je dvacátý čtvrtý Tavern Brawl. Vychází 25. 11. 2015.

Historie Tavern Brawlu

Start:   25. 11. 2015
Konec: 30. 11 2015

Přehled

V tomto Brawlu si hráči vytvářejí svůj vlastní deck pro jakoukoliv classu. Pokaždé, když zahrajete miniona, dostanete náhodný spell jakékoliv classy v ceně zahraného miniona, ale daný spell bude stát 0 many.
Například:
1. Za zahrání Flame Impa můžete získat například Power Word Shield
2. Za zahrání Piloted Shreddera mužete získat Fireball
3. Za zahrání Ysery dostanete vždy Tree of Life
4. Mountain Giant zahraný za 3 many vám vygeneruje spell za 3 many, takže například Shadow Bolt
Všechny tyto spelly ale budou stát 0 many!

Poznámky

Ceny zahraných minionů ovlivňují sílu spellů, které dostanete. Čím dražší minion, tím dražší a silnější spell dostanete. Pokud zahrajete Summoning Stone a zahrajete jakýkoliv z vašich spellů, co stojí 0 many, dostanete miniona v hodnotě původní ceny spellu. V normálním módu byste dostali miniona v hodnotě aktuálně zahraného spellu po slevě, takže byste dostávali miniony, co stojí 0 mana. Summoning Stone se v tomto Brawlu tedy chová jinak než v normálním herním módu a je mnohem silnější.
Loatheb je v tomto Brawlu velmi hodnotná karta, jelikož jeho efekt zdraží všechny spelly nepřítele o 5 mana. Spelly, kterých má každý hráč většinou plnou ruku a stojí 0 mana, budou nyní stát 5, takže váš nepřítel bude moci zahrát maximálně dva.

Nedostatek spellů s velkým mana costem nám umožňuje předvídat, jaké spelly dostanete za zahrání velmi drahých minionů (7 mana a výše).
Sezmam spellů:
7 mana: Crush, Everyfin is Awesome, Flamestrike, Sprint
8 mana: Lay on Hands, Twisting Nether
9 mana: Tree of Life
10 mana: Pyroblast, Anyfin Can Happen, Mind Control
(Everyfin is Awesome a Anyfin Can Happen přibydou tento týden s otevřením dalšího křídla nového adventure The League of Explorers.)

Zahrání 9 mana cost miniona Ysery tedy vždy vyprodukuje Tree of Life, jelikož ve hře není žádný jiný spell za 9 mana. Zahrání miniona za 8 mana jako je Rangaros the Firelord, vždy vyprodukuje Lay on Hands nebo Twisting Nether. Spellů s nižším mana costem je velmi mnoho, takže je v jejich případech težké dělat predikce.
Za zahrání 1 mana cost miniona máte ale šanci získat paladinské secrety.
Za zahrání 2 mana cost miniona máte šanci získat hunterské secrety.
Za zahrání 3 mana cost miniona získate mágovské secrety.

Strategie

Hrát miniony podle mana curve může být nezbytně důležité. Je totiž skvělé moci zahrát každý turn jednoho miniona a jeden spell zadarmo. Druid je dobrá classa pro tento Brawl, protože díky Innervate a Wild Growth může snadněji hrát velké miniony a získávat tak silnější spelly. Spelly v decku pro tento Tavern Brawl by ale měly být omezeny na absolutní minimum. Já osobně jsem hrál úplně bez nich, protože za každého miniona, kterého jsem zahrál, jsem dostal spell a ještě k tomu za 0 mana, tak proč se obtěžovat hraním pouhého spellu, který mi nedá nic?

Do svého decku se pokuste zakomponovat miniony, kteří dokáží využít to množství spellů za 0 mana, které budete pořád dostávat. Flamewalker, Questing Adventurer, Gadgetzan Auctioneer, Summoning Stone, Mana Wyrm, Mana Addict a Archmage Antonidas budou dělat poměrně šílené věci, pokud s nimi na boardu zahrajete hodně spellů.

Svého protivníka můžete značně poškodit tím, že budete hrát karty, jako je Loatheb a Troggzor the Earthinator či jiné troggy, kteří získávají útok pokaždé, když váš nepřítel zahraje spell. Millhouse Manastorm je v tomto Brawlu dokonce i hratelný, protože za 2 mana dostanete 4/4 tělo a jeho Battlecry, který vašemu protivníkovi zlevní všechny spelly na 0, vlastně nic moc neudělá, protože všechny spelly vašeho protivníka už 0 dávno stojí (pokud tedy nějaké v decku nehraje, což se v tomto Brawlu moc nestává).


Asi nejhranější classy

1. Mage – je nespíše nejhranější class tohoto brawlu a jeho minioni mají velkou synergii se spelly, které stojí 0 mana a Flamewalkeři, Mana Wyrmové a Archmage Antonidas se pro vás můžou stát obrovským problémem. Určitě se vám také může stát, že potkáte Mechmage, pro kterého je tento Brawl velmi výhodný.
2. Warlock – potkal jsem většinou velmi agresivní Zoo verzi, která se snaží hrát velmi levné miniony a doslova jimi zaplnit board.
3. Druid – bude vyhazovat větší a silnější miniony, kterých má tato classa spoustu a snaží se dostat dopředu s manou pomocí karet jako Darnasus Aspirant
4. Priest – snaží se hrát na value a boj se může hodně protáhnout. Potkal jsem Priesty, kteří hráli Djinni of Zephyrs a snažili se je buffovat přes ostatní miniony. Mnohdy také hrají Thoughtsteal, protože přes něj dostanou 2 karty z vašeho decku = v případě tohoto Brawlu nejspíše 2 miniony a tudíž i 2 spelly.
5. Hunter – agresivnější verze Huntera se určitě objeví a nebo narazíte na Beasthunery, kteří se budou snažit hrát control styl hry.
Warriora, Shamana, Rogue a Paladina jsem skoro nepotkal.

Silence

Silence je v tomto Brawlu velmi důležitý, jelikož váš nepřítel bude možná hodně buffovat miniony, anebo budete potřebovat zneškodnit Summoning Stone.
Ironbeak Owl bych dal určitě do každého decku, protože nikdy nevíte, kdy váš nepřítel šíleně nabuffuje některého ze svých minionů, či kdy budete muset okamžitě zneškodnit Summoning Stone či Flamewalkera.
Ironbeak Owl = levný silence a může vám dát removal spell za 2 mana, Spellbreaker = není to až tak dobré jako Ironbeak Owl kvůli jeho vysoké ceně, ale můžete z něj dostat spell. díky kterému se zahrání tohoto miniona vyplatí, Keeper of the Groove je určitě povinností pro každého druida.

Removaly

Jelikož budete hrát nejspíše minimum spelů, tak by se hodilo mít nějaký removal na silné miniony.

Big Game Huntera bych dal určitě taky do každého decku, protože je dost velká šance, že nepřítel bude mít v jeho decku nějaké miniony s velkým mana costem = tedy nejspíše i velkým útokem. Potkat totiž Rangaros the Firelord či Dr. Booma není až tak neobvyklé. 

Deathwing by se mohl jevit jako úžasná karta, ale problém je, že vyhodí z vaší ruky všechny karty a to i spell, který dostanete po jeho zahrání. Na získání Pyroblast, Anyfin Can Happen či Mind Control po zahrání Deathwinga můžete tedy rovnou zapomenout.

Discover, beasti a pavouci

Díky nové discover mechanice a některým minionům můžete mít obrovský přísun karet.
Jeweled Scarab vám zaručuje, že budete hrát podle curve, dává vám dalšího miniona a v důsledku z něj získáte 2 spelly (1 minion za 2 many a spell v hodnotě 2 mana zadarmo, 1 minion za 3 many a spell v hodnotě 3 mana zadarmo).
Tombspider stojí 4 mana, takže z něj dostanete spell za 4 mana a ještě si můžete vybrat libovolného beasta v mnoha různých cenových kategoriích. Je nutnot dodat, že pokud hrajete Druida nebo Huntera, tak můžete mnohdy dostat něco jako Gahz'rilla, Savanah Higmane nebo Malorne.
Webspinner vám umožňuje hrát podle curve, dá vám 1 mana cost spell, a pokud nedostane silence a zemře, tak vám dá další Beast a tudíž i další spell. Je zde šance, že dostanete silného legendárního miniona anebo něco menšího, co vám bude hezky sedět do mana curve.
Ball of Spiders můžete získat z minionů za 6 mana, anebo si jej můžete dát do decku jen tak. 3 Webspinneři vám dají 3 miniony k zahrání a tudíž i 3 spelly.

Zdražování a zdržování

Potkal jsem několik hráčů, kteří hráli agresivní decky s levnými miniony a do toho používali Mana Wraith, aby zpomalili postup hráčů, kteří hrají dražší miniony.
Nerub'ar Weblord by mohl sloužit k podobnému účelu, jelikož hodně hráčů hraje miniony s Battlecry. Potkal jsem jej ale jen jednou, a nebylo to zase až tak efektivní.
Loatheb se hodí v tomto Brawlu vždy, protože zdraží spelly vašeho protivníka.

Milling

Hodně hráčů hraje velmi drahé karty, a proto mají mnohdy plnou ruku. Dát nepřiteli nucený card draw jej může připravit o několik karet a jelikož v tomto Brawlu dostane každý hráč za zahraného miniona spell, tak ztráta dvou minionů znamená i ztrátu dvou spellů.
Coldlight Oracle proto může být zajímavým taktickým prvkem, kterým se můžete snažit sabotovat snahy vašeho nepřítele.
Dancing Swords jsou silný 3-drop a pokud je vaším záměrem donutit protivníka tahat více karet, tak se vám tato karta bude určitě hodit.
Grove Tender může Druidovi vypomoci s jeho mana curve, jelikož Druid chce být většinou co nejdříve v late game, anebo jej můžete využít k millování nepřítele.
Deathlord sice nepřítele nemilluje, ale po své smrti mu násilím vytáhne miniona z decku a vloží jej na board. To znamená, že příjde jak o jeho případný Battlecry, tak také o jeden spell, který by za zahrání miniona dostal. Na Deathlordy, kteří stojí proti vám, si dávejte rozhodně pozor, a pokud nechcete přijít o spell a Battlecry vašeho miniona, tak jim raději dejte silence.

Healování

Antique Healingboti pro jejich heal za 8 a spelly v hodnotě 5 mana se určitě vyplatí.
Brann Bronzebeard pro jeho Battlecry, který můžete kombinovat s Antique Healingbot a vyléčit se tak za 16. Branna lze samozřejmě kombinovat i s kartami jako Tombspider, který vám tak dá 2 karty.
Ysera a všichni ostatní minioni, kteří stojí 9 mana, vám vždy dají Tree of Life, který stojí 0 mana a můžete ho zahrát kdykoliv, kdy bude potřeba. I kdyby váš protivník zahrál Loatheba, tak tento spell zahrajete a bude stát 5 mana.

Co váš protivník určitě neuvidí na boardu rád

Dr. Booma pro případný Crush = removal, Everyfin is Awesome = buff všeho na boardu, Flamestrike = board clear, Sprint = card draw.
Sylvanas Windrunner vytváří na boardu poněkud strašidelnou přítomnost, se kterou se váš nepřítel bude snažit vypořádat
Kel'Thuzad oživuje vaše miniony a dá vám Lay on Hands, Twisting Nether … jak by ho váš protivník mohl vidět rád?

Čarovný zlý kámen a aukcionář

Summoning Stone je možná největší hrozba, jakou váš protivník může na boardu mít. Už jen tím, že tento kámen zahrajete, dostanete spell, kterým můžete okamžitě vyvolat silného miniona. Díky této kartě můžete mít obrovskou value a zaplňovat board miniony. Rozhodně bych tuto kartu doporučil dát dvakrát do každého decku a připravit si na ni také patřičné silency či removaly.
Gadgetzan Auctioneer je oblíbenou kartou pro tento Brawl. Já ji ale moc nepřišel na chuť. Většinou jsem měl vždy plnou ruku karet. Přibližovat se Fatigue se mi taky moc nechtělo. Gadgetzan Auctioneer je určitě hrozba, ale ani zdaleka jej nelze porovnat se Summoning Stone, který je v tomto Brawlu největší a nejodpornější zlo.

Příběh

Tol Barad, vyslovováno (Tohl BAR-ahd), je zpustošené ostrovní královstí, které se nachází na západ od Gilneasu. Více než před jedním tisícem a dvěmi sty lety postavil král Arathor citadelu Tol Barad. Během Druhé války byl Tol Barad strategickou pozicí pro jednotky Aliance. Horda viděla Tol Barad jako překážku na cestě k Východním královstvím a uspořádala na Tol Barad velký útok. Aliance nebyla na takovou agresi připravená a byla z ostrova vystrnaděna. Citadela byla zničena a stala se symbolem brutálního vítězství Hordy. Zůstalo jen pár původních obyvatel.

Po druhé válce zůstaly na ostrově jen zčernalé trosky, na které byl melancholický pohled. Poté přišli čarodějové Kul Tirasu a obsadili ostrov s novým cílem. Vysoké zdi byly znovu vybudovány z kamenů zjizvených válkou. Tentokrát ale neměly tyto mohutné zdi chránit Tol Barad před světem zvenčí, ale měly chránit svět před tím, co bylo v Tol Baradu. Mágové vytvořili mystické vězení pro nejmocnější kriminálníky. Původní obyvatelé ostrova se spojili s mágy a přísahali, že zločinci a stvoření v Tol Baradu už nikdy nebudou chodit po světě. Tak vznikli Dozorci Tol Baradu, v kterém byli dokonce uvězněni i mocní démoni.

Garrosh Hellscream poslal elitní válečníky známé jako Hellscream's Reach na Tol Barad a dal jim za úkol uzmout ostrov od lidí. Strážci ostrova bojovali proti hordě udatně, ale na ostrově se mezitím začalo dít něco zlovolného. Vězeňské stráže začaly zabíjet samy sebe navzájem, propouštěly vězně z cel, šílenství šířící se mezi vojáky a nemrtví vstávající z hrobů, duchové bojující své poslední souboje pořád do nekonečna… to vše se dělo na Tol Baradu.



Naposledy upravil/a Jerryky 07.01.2016 v 07:40:36.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet