Rozhovor s Lotharem, spoluhráčem RDU

Lothar patří k velmi zajímavým hráčům. Hned v první ranked sezóně se mu podařilo získat Legend rank s Control Hunterem. Dále se zúčastnil i spousty turnajů, ale to nejdůležitější mu pořád uniká. Výhra. Žádny turnaj doposud bohužel nevyhrál, což ho motivuje k neustálému zlepšování hry. Tento rok je navíc odhodlaný vyhrát Dreamhack v Bukurešti za každou cenu, takže se z jeho strany máme určitě nač těšit.

2p: Můžeš nám říct, jak si se ke hraní Hearthstonu dostal a co vše si musel podstoupit, než jsi se stal profesionálním hráčem?

Lothar: Hearthstone jsem začal hrát hned poté, co za mnou přišel můj kamarád s tím, že Blizzard uvolnil uzavřenou betu. On totiž moc dobře věděl, že jsem profesionálně hrál WoW TCG, takže mi rovnou nechal i klíč, abych si ho vyzkoušel. Popravdě jsem však vůbec netušil, že na něčem jako je HS se vůbec dělá. Nicméně přechod z WoW TCG na HS nebyl zas tak těžký a pokud si vzpomínám dobře, svůj první turnaj jsem absolvoval hned pár dní poté, co jsem dostal klíč (Mimochodem, v té době jsem vůbec netušil, co to kraftění karet vůbec je).

2p: Novinky o vašem týmu jsou vzrušující! Co od vás můžeme tento rok očekávat?

Lothar: Zaměřujeme se na kompetitivní scénu. Našimi hlavními cíli jsou tedy přirozeně turnaje a ladder, přičemž každý v našem týmu je velmi dobrý v taktikách a logice hry, takže od nás můžete čekat i spoustu streamů a také návodů, které budou cíleny jak na nováčky, tak i na již zaběhlejší hráče.

2p: Co považuješ za své největší úspěchy v tvé dosavadní kariéře?

Lothar: Ještě nemám bohužel žádný vyhraný turnaj (pracuji na tom :D), ale jsem velmi pyšný na to, že dokáži udělat z ničeho něco. Hrál jsem otevřené kvalifikace, cestoval jsem za každým Dreamhack turnajem, atd. Teď se však připravuji na Dreamhack 2015, který chci za každou cenu vyhrát.

2p: Vytvořil jsi spoustu zajímavých decků a variací (teď mně napadá třeba Mage). Můžeš nám popsat svůj nejoblíbenější deck?

Lothar: V rané fázi bety jsem byl známý díky vytvoření Control Huntera (Pyromancer, Acolyte, Geddon a Rangnaros), který byl po dlouhou dobu můj nejoblíbenější. S tímto deckem jsem navíc získal legend rank ve vůbec první ladder sezóně, což o něm dost vypovídá.

2p: Jaká karta je podle tebe nadhodnocená?

Lothar: Řekl bych, že Troggzor. Na druhou stranu jsem ho však viděl na ladderu pouze jednou, což bych před vydáním vůbec neřekl.

2p: Jaký je tvůj názor na současnou metu, a jak podle tebe mohou hráči získat nějakou výhodu?

Lothar: Poté, co se objevili nové variace, je meta velmi variabilní. Na ladder se připravit prakticky nemůžeš, protože každý hráč přichází s něčím novým, což mně jen utvrzuje v tom, že vyhrávat na ladderu je oproti minulosti mnohem těžší.

2p: Jaká karta je podle tebe nejvíce „broken“?

Lothar: Innervate (potom co Wild Growth a další byly zlevněny na 0 mana krystalů)

2p: Co by HS podle tebe potřeboval, aby se stal ještě lepší hrou?

Lothar: Určitě lepší ladder a pokud by to bylo na mně, určitě bych se do hry snažil zakomponovat nějaký „casual mode“. Přeci jen je v HS dost hráčů, kteří si jdou zahrát HS jednou za čas pro zábavu.

Jako v případě RDU i Lothara můžete sledovat na jeho twitch kanále.



Naposledy upravil/a Kinedryl 26.01.2015 v 09:51:21.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

GoonVe
Lukáš Ondrovčák

GoonVe je autorem 6 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet