Rogue Deck Preview

http://hearthstone.cz//pic//clanky/rogue/roguepreview
Vše dělají ve stínu a zezadu. Nemluvím však o žádných perverzních individuích. Po této charakteristice jistě každého WoW znalého hráče napadne jedna z herních tříd: Rogue. Legendární stealth a užití otrávených dýk z nich dělá velmi nepříjemné oponenty. Podívejme se, jestli toto platí i v Hearthstone.

Hrdina

Hrdinou, tedy přesněji hrdinkou tohoto povolání je Valeera Sanguinar. Její jméno je známo především čtenářům u nás čerstvě vyšlého World of Warcraft: The Comic. Tato blood elfka v příběhu zastává jednu z hlavních rolí. Jako dnes již bývalá gladiátorka je sběhlá v boji na blízko, oslabuje ji pouze její zbrklost. Má navíc velmi dobré konexe, jejím blízkým přítelem je například sám král Stormwindu, Varian Wrynn. Zvolení Valeery reprezentantkou tohoto povolání mě celkem překvapilo. Jistě by se našlo mnoho známějších zástupců těchto tajemných bojovníků. Například Garona Halforcen nebo někdo z rodiny VanCleefů by asi vyvolali mnohem více vzpomínek hráčů či znalců lore. Na druhou stranu, blood elfové si nyní nemohou stěžovat, že mezi největšími hrdiny Azerothu nemají svého zástupce. Orků i lidí je mezi hrdiny Hearthstone až až. I ohledně dalších rogue hrdinů má však Blizzard vrátka otevřena.

Hero Power

Své pravidelné 2 mana krystaly může Valeera využít pro vyvolání zbraně – samozřejmě dýky. S novým patchem byla původní možnost tímto Hero Power přidávat své zbrani hodnotu útoku odstraněna, je tedy nutné si vystačit jen s touto schopností.

Ability

Nadešel čas podívat se na ability, jež bude rogue využívat.

Free (základní ability, které dostanete v úvodním balíčku):

Backstab: Tradiční známá abilita. Úžasné je, že tuto kartu zahrajete zdarma! Za tuto cenu – necenu udělíte 2 poškození jednomu libovolnému soupeřovu minionovi. Je nutné dávat si pozor, abyste se zbytečně příliš rychle nezbavili všech karet na ruce, pokud je budete hrát s nulovou cenou. Ale nejlepší věci jsou zadarmo, jak se říká, a tak nad Backstabem neohrnujme nos. Deadly Poison: Jak jsem již zmínil výše, každý správný rogue je mistrem míchání jedů. Ty si pak natřou na zbraň, čímž i z rezavého kapesního nožíku vytvoří smrtící kombinaci. Tento konkrétní je navíc namíchán z velmi levných, zjevně již prošlých ingrediencí, stojí totiž pouhý 1 mana krystal. O to horší jsou jeho účinky! Zvýší útok vaší zbraně o 2. Sinister Strike: Další z velmi známých abilit. Za jeden mana krystal udělíte 3 poškození do soupeřova hrdiny. Slušný poměr cena/výkon, že? Jen škoda, že podobně nemůžete zasáhnout i miniona. Sap: Váš nebohý, nic netušící, podle pravidel hrající soupeř právě strávil celé své kolo vyvoláním silného miniona, který má dle něj rozhodnout hru. Nám pravidla nic neříkají, použijeme ošklivý trik a za pouhé 2 mana krystaly vrátíme jakkoli drahého miniona soupeřovi na ruku. A sami zahrajeme něco, co hru skutečně rozhodne – pro nás. Assassinate: A jedna specialitka na závěr. Chladnokrevná vražda. Soupeře rozhodně naštve, když jeho posíleného, již téměř nepřemožitelného miniona zčistajasna odstraníte. Tento typ abilit řadím k nejlepším, neboť si poradíte s naprosto kýmkoliv. Máte strach z velkého draka na druhé straně stolu? Takto ho za 5 mana krystalů necháte zmizet.

Common:

Fan of Knives: Ano, roguové u sebe vždy mají pěknou zásobu nožů a v případě potřeby jimi mohou mrhat. Tedy, pardon, hlavně vrhat! Tato abilita způsobí, že za 3 mana krystaly udělíte 1 poškození do každého soupeřova miniona. Škoda, mohlo to být trochu více. Sprint: Jedno z pravidel boje nám říká: „Kdo uteče, vyhraje!“ Rogue ho umí využít v praxi – pokud je vaše maličkost právě v alespoň zdánlivém bezpečí, použijte svých 7 mana krystalů a lízněte si 4 karty! Tím oponentovi rozhodně utečete a pravděpodobně váš náskok již nedožene. Na druhou stranu, když vezmeme v potaz obrovskou cenu, není tato abilita tak použitelná. Pokud v sedmém kole náskok nemáte, Sprint vás nespasí, a pokud již vedete, pomůže vám k navýšení náskoku téměř cokoliv dalšího. Vanish: "Vanish – všech minionů se zbavíš." No, tuto verzi populárního sloganu asi ještě neznáte, ale brzy poznáte. Touto abilitou se totiž skutečně zbavíte všech minionů na stole, které pošlete soupeři i sobě do ruky. Za 6 mana krystalů se tak hra opět přibrzdí. Shiv: Máme tu zase jednou schizofrenní abilitu. Tedy abilitu s více různými efekty. Za dva mana krystaly udělíte jedno poškození a líznete kartu. Zajímavá kombinace, ideální reakce na soupeřova miniona z prvního kola – nejen, že se většiny z nich (tedy těch s 1 životem) zbavíte, také naberete o kartu víc do své ruky. Betrayal: Nikdy žádnému roguovi nevěřte! Zrada je to jediné, čeho se dočkáte. Za 3 mana krystaly opoziční minion udělí po zahrání této ability poškození rovné svému útoku do svých sousedů. Tedy spojenců. Zasejte semínko nejistoty, chudák soupeř se teď začne bát vyvolávat silné miniony, kteří by ohrozili i jeho vlastní stranu stolu. Cold Blood: Pod písmenem ch se v abecedě každého rogua skrývá chladnokrevnost. Tak se také jmenuje tato abilita, která je první z řady Combo abilit. Tyto fungují na jednoduchém principu – pokud jste již před touto zahráli nějakou jinou schopnost, je její efekt umocněn. Tato konkrétní zvýší za jeden mana krystal útok jednoho z vašich minionů o 2, v případě využití Comba dokonce o 4. A to se vyplatí! Conceal: Stealth je nebezpečná abilita. Znamená, že dokud minion s touto schopností nezaútočí, nemůžete ho cílit žádnou kartou nebo útokem. Existuje spousta minionů, kteří dělají neplechu i bez potřeby útočit. Proto si Conceal, který je mimochodem zdarma, jistě najde své hráče. PS: Stealth je registrovaná obchodní známka roguů. Zneužití se trestá. Dýkou. Eviscerate: Další Combo abilita. Za 2 mana krystaly udělíte někam 2 poškození, pokud navíc použijete schopnosti Comba, budou to dokonce 4 poškození. Provedení je stejně jednoduché a smrtící, jako vysvětlení efektu ability. Shadowstep: Někdy je ideální chvíle na ústup zpět do stínu. Tedy, spíše v podání jednoho z vašich minionů, který se zdarma vrátí na vaši ruku. Proč by někdo takovou ztřeštěnost dělal, ptáte se? No, spousta minionů má zkrátka tak výhodný Battlecry efekt, že se více vyplatí zahrávat ho stále dokola, než nechávat ho na místě.

Rare:

Blade Flurry: Někdy má vaše zbraň holt již to nejlepší za sebou. Můžete ji však recyklovat! Tedy, to je lehce nadnesený pojem, ale rozhodně každý její kus využijete. Sice totiž zničíte svou zbraň, každý soupeřův minion však obdrží poškození ve výši útoku dané zbraně. A to jen za 2 mana krystaly. Headcrack: Tato karta najde své vyžití pouze jako Combo. Pak ovšem může mít velký vliv na hru – za 2 mana krystaly udělíte nepřátelskému hrdinovi 2 poškození. Pokud ale spustíte schopnost Combo, vrací se vám tato abilita zpět na ruku. Proč takto soupeře nefackovat každé kolo?

Epic:

Preparation: Příprava na boj je stejně důležitá, jako samotný boj. Nezapomeňte na to! Díky této abilitě platíte za další zahranou abilitu v tomto kole o 2 méně. Kdyby se za tuto abilitu samotnou něco platilo, lehce by postrádala smysl, je tedy zdarma. Zdá se to jako maličkost, ale zahrát silné kouzlo o 2 kola dříve, než by se hrálo obvykle, může být velkou výhodou!

Jak hrát Rogua?

Jak vidíte, mnoho abilit je závislých na spolupoužití zbraně. Pokud jejich zahrání velmi dobře načasujete, soupeř se jich jen těžce zbavuje. Vaše taktika je postavená na posilování nejen zbraní, ale také svých minionů – zejména jejich útoku. Je tedy dobré zahrnout dostatek „levnějších“ minionů, jejichž útok dokážete vytáhnout do vysokých čísel. A díky povaze abilit by správnému roguovi nemělo dělat problém zbavovat se silných minionů na straně oponenta. Ideální cestou, jak zvítězit, se zdá co nejrychleji se vrhnout na soupeře a nedat mu chvíli k nadechnutí (tzv. Rush). Což je mimochodem velmi podobné taktice všech roguů v duelech ve WoW. Zachovávejme jejich tradice! Zabíjejme rychleji, než si naše kořist vůbec útoku všimne! Ovšem fantazii se meze nekladou, a pokud chcete hrát pomalejší typ balíku, můžete. Možností je spousta.
Pokud si o Roguovi chcete počíst více, můžete navštívit http://hearthstone.wikia.com/wiki/Rogue

Naposledy upravil/a Glea'ar 24.03.2014 v 13:10:19.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet