První přípravný turnaj se odehrál v Plzni

Kdysi se lízal mariáš jako na běžícím páse. Ještě předtím korzovali dinosauři světem jako velcí páni. Souvislost? V naší době už málokdo vyzve soupeře k jedné mariášské a přerostlí tlustokožci také vyhynuli před pěknou řádkou let. Ale všechno zlé je pro něco dobré. Zatímco jedna karetní hra mizí ze světel reflektorů, jejímu druhu není tak úplně konec, stejně jako v přírodě dodnes můžeme vidět odkaz pravěkých ještěrů. Jednou nadejít čas na éru nového karetního balíku musel. Éru Hearthstone.

HTSS učebna

Blizzarďácká hitovka se zmocnila žezla zprvu možná až překvapivě rychle a snadno. Na stranu druhou dílna Blizzard Entertainment, která vypustila HS karty do světa, je sledovaná fanoušky, bez sebemenší nadsázky, jako hlavní podezřelý z NCIS od dob počátků World of Warcraft, ne-li dřív. Těžko se divit, že davy skočily po dalším produktu ověřené značky.

Kralování Heartstone v karetních salóncích se značně liší od doby výše zmíněného předchůdce za Františka Josefa. Jeden stolek nestačí a jen stolek už vůbec ne. Starší generace lamentuje, „ty děcka už nevystrčí paty z domu, pořád jenom sedí za počítačem…“ – pravda, hra možná krapet vaše rodinné příslušníky zklame, protože vás přilepí k obrazovce monitoru o to víc. Ale nevěste hlavy! Pokud vám rodiče, přítelkyně, přítel, babička, děda, pes, křeček, oběd – oběd?! – vyhrožují, že vám počítač vypnou, je tu alternativa, která je snadno ukonejší. Dokud se pyšníte statusem středoškoláka, můžete si vždy dojet na Hearthstone turnaj středních škol! Vaši blízcí budou skákat tři metry dvacet, že konečně vyrazíte na čerstvý vzduch, pyšně vás poplácají po rameni, možná slza ukápne a takový detail, jako že vás zanedlouho slupne učebna plná počítačů, je ve výsledku naprosto nepodstatný a není proto důvod se jim o něm zmiňovat. Co ale dělat, když se turnaj ne a ne objevit ve vašem blízkém okolí?

HTSS v Plzni

Je pravda, že HTSS se letos soustřeďuje na Liberecko. Co pak mají dělat Hearthstone nadšenci ze zbytku republiky? Moravák by si asi vlezl na jednu (skleničku) nebo na jeden (sud) do sklípku na zapití smutku. Taková Plzeň by taky měla podporu moku, tentokrát z chmele. Ale ne všichni středoškoláci z věkových důvodů na toto řešení dosáhnou. A co teprve fakt, že v dlouhodobém měřítku by se koštováním udupaných hroznů nic nezměnilo – tedy alespoň do té doby, než vznikne magnetická přitažlivost mezi alkoholem a Hearthstone. To by ale nesměla mít jistá ochotná parta lidí v názvu „skill“, aby něco nešlo.

SkillCraft tým je skupinka zkušených jedinců z herního a především turnajového prostředí starající se o HTSS, a která se rozhodně nemá čas nudit. I přesto si ale vedení HTSS našlo čas na řešení palčivé situace. Tým těchto pořadatelů si uvědomuje, jak moc celá republika netrpělivě a dychtivě natahuje ruce k jejich turnajům, proto na scénu nastoupily přípravné turnaje. O ty se může přihlásit kterákoli ze škol, a po splnění podmínek ze strany vaší školy (viz odkaz ) se SkillCraft rád objeví u jejích hlavních dveří, aby vám dodal řádnou turnajovou atmosféru, zkušené vedení a v neposlední řadě i ceny. Právě tímto způsobem k turnaji přišla jako první Plzeň a její Střední odborné učiliště elektrotechnické.

Pondělní ráno tedy opět zastihlo SkillCraft při přípravě hráčského ringu. Jejich práci tentokrát dorazilo otestovat více hráčů, než v této sezóně HTSS kdy SkillCraft na jednom turnaji pospolu viděl. Milé překvapení ve formě čtyřiceti sedmi soutěžících byl jasným příslibem napínavé podívané, zároveň s tím vysoká účast vytvořila pořadatelům zprvu vrásky na čele. Snad i počítačům se děsem stáhly kabely, protože z přesily čtyřiceti sedmi ku dvaceti by jistě i vám vyletěly obrátky ventilačního systému nad normál. Ale ne nadarmo SkillCraft úspěšně pořádá již druhým rokem tyto Hearthstone turnaje pro středoškoláky. Krátce po poledni se tedy rozdaly karty a karban hned vzápětí tekl serverem rychleji, než whisky teče proudem.

Finále uvítalo tváře, které mezi původními favority sice nebyly, ale o to víc se postaraly o napínavé vyvrcholení Hearthstone odpoledne. V posledním zápase se utkal Filip Důchovec s Tomášem Čelakovem, kterého nakonec porazil 2:1.

Předávání cen na HTSS

Na výherce čekaly výhry nejen od pořadatelů, ale i od samotné hostící školy, která celému HTSS vyšla ochotně ve všem vstříc. Zatímco se výherci mohou tedy již kochat svými úlovky, nová a pro ně budoucí konkurence má k dispozici další HTSS, protentokrát pražský. Ten se bude konat příštího týdne. Neváhejte tedy přijít, anebo SkillCraft požádat o návštěvu na vaší škole.

 

 



Naposledy upravil/a HTSS-Jump 08.01.2016 v 00:03:23.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet