Ohlédnutí za finále HSWC kvalifikace

Česká kvalifikace ja za námi a od teď nás budou reprezentovat již čtyři lidé v kvalifikačním evropském turnaji, ze kterého postoupí nejlepší čtveřice na Blizzcon 2014! Tím čtvrtým je hráč týmu eEriness, Nibbler! Ten prošel téměř hladce skrze celý winners bracket a obhájil svou suverenitu také v grand finále, ve kterém se utkal s Miráskem v šesti napínavých zápasech, které jste mohli sledovat na streamu. Nibblerovi samozřejmě gratulujeme, protože probojovat se skrze všechny online turnaje a ještě vyhrát offline turnaj chtělo hodně sil a také času. Jak dopadli ostatní zápasy si můžete prohlédnout ZDE.

Trojice nejlepších hráčů turnaje

Fotky z turnaje budou dostupné během příštího týdne, jakmile je fotograf projede a upraví. To samé platí pro decklisty, které budou zveřejněny spolu s fotkami. Pokud vás zajímá, kdy bude dostupný záznam, tak vás mohu ujistit, že jakmile se vrátíme z Gamescomu, na který jedeme již zítra (pondělí).

Nějaké statistiky a zajímavosti

  • Účast na online turnajích - 423 hráčů.
  • Hřáči, kteří získali nejvíce bodů (ani jeden z nich se nedostal dále, než do 2. kola).
    • Hellscream - 75
    • Esosek - 70
    • Gyrgontex - 55
  • Stream z finále sledovalo zhruba 4300 lidí.
  • Mirásek se dostal do finálového turnaje až při hledání posledního hráče, protože skončil na 17. - 19. místě.
  • Nejoblíbenější pití na offline turnaji se stala malinovka.

Krátký rozhovor s Nibblerem

Redakce: Ahoj, spousta lidí tě jistě zná, ale i přesto tě musím požádat, zda se nám můžeš představit.

  • Zdravím, jmenuji se Tomáš, jsem z týmu eEriness a mám přezdívku Nibbler.

Redakce: Vyhrál jsi celkem s přehledem celý finálový turnaj na kvalifikaci o postup na Blizzcon. Jak je to možné? Připravil sis nějaké speciální balíčky, se kterými porazíš všechny soupeře, nebo tě soupeři podcenili?

  • Neřekl bych přímo s přehledem. Většina her proti Miraskovi, se kterým jsem hrál nejen finále, ale i semifinále, byla velmi vyrovnaná, a stačilo málo k tomu, aby je vyhrál ten druhý, ať už to byly hry, které jsem nakonec vyhrál já nebo on. Radši než připravování speciálních balíků volím balíky, které mám dobře nahrané. Je ale zároveň pravda že všechny mé decky jsou tak trochu speciální, nikdy nekopíruji decklisty, ale stavím si balíky sám a postupně je upravuji, jak se mi zdá vhodné. Trochu mě mrzí, že mi byl každý zápas zabanován handlock, se kterým mám nahráno jednoznačně nejvíc a který mi také prakticky sám vyhrál úterní kvalifikaci na tento turnaj. Na tomto turnaji mi nejvíce her vyhrál kontrolní paladin a miracle rogue, nejhorší výsledek jsem měl s midrange druidem.

Redakce: Finálový zápas byl BO7, bál jsi se tolika zápasů nebo sis byl jistý, že vyhraješ, stejně jako předchozí zápasy? Jak se ti vůbec hrálo proti soupeřovi?

  • Bylo hezké, že nám do finále přibyla hra navíc a s ní i jeden balík, což znamenalo, že i když jsem hrál se stejným soupeřem, zápas byl úplně jiné. Já otevřel novým balíkem, on ho pak counteroval novým balíkem a tak jsme nehráli žádné stejné hry. Více her jsem se nebál, ale být si jistý výhrou není možné. Byl to dlouhý turnaj a s přibývajícími hodinami klesala má schopnost hrát dobře a u soupeře zas přibývala frekvence s jakou se koukal na hodiny, aby nezmeškal vlak. Proti Miraskovi se mi hrálo velmi dobře, hry byly napínavé, vyrovnané a pro všechny kteří neviděli stream doporučuji se kouknout na záznam, který bude k dispozici zhruba za týden.

Redakce: Poslední otázka, těšíš se na evropskou kvalifikaci? Budeš se na ní nějak speciálně připravovat, sledovat protihráče a postavíš proti nim nějaký speciální balíček?

  • Na evropskou kvalifikaci se samozřejmě těším a připravovat se na ní budu. "Sledování" protihráčů ale nevidím moc reálně, neboť jich bude víc než 200. Balíky -  nemám tušení jaké budu hrát, na to je ještě dost času. Mám v plánu začít pořádně testovat, až budou k dispozici všechny karty z Naxxramasu, do té doby se nedá předvídat, jaké balíky budou dobré.

Redakce: Děkuji ti za rozhovor a držím palce v dalším postupu!

  • Taky děkuji, na evropské kvalifikaci se budu snažit vyhrát, abych pak mohl na Blizzconu reprezentovat Česko i svůj tým eEriness.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem účastníkům celé akce za pevné nervy při hraní, které bylo dost náročné. Dále pak SkillZone týmu za skvělé zázemí a ochotu, Dee Thanovi za komentování, ale hlavně Blizzardu za tuto příležitost a spoustě dalším lidem, kteří se jakýmkoli způsobem aktivně angažovali na kvalifikaci! Věříme, že příští ročník bude zase o něco lepší a větší.

A úplně poslední zpráva - 6. 9. 2014 si zapište do kalendáře, proběhne v pořadí již čtvrtý Blizzfan cup. Více informací již brzy!



Naposledy upravil/a Kinedryl 14.08.2014 v 17:49:55.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet