HTSS má svého prvního vítěze

O uplynulé sobotě získala soutěž HTSS svého historicky prvního šampióna. Martin Bureš hrající pod přezdívkou Takeno dokázal v turnaji 8 nejlepších hráčů porazit všechny své soupeře a stanul na stupni nejvyšším - stal se vítězem úvodní sezóny Hearthstone turnaje středních škol.

Učebna na finále HTSS
Probíhající turnaj

Vše začalo v poklidné sobotní ráno, když pořadatelský tým HTSS spolu se známou komentátorskou dvojicí Petr "CzechCloud" Žalud a Martin "Dol1k" Doležal dorazil na Soukromou podnikatelskou školu, kde se ten den konalo finále první sezóny populární soutěže HTSS. Díky předchozí dvoudenní přípravě už bylo snadné připravit poslední věci pro turnaj, nabriefovat oba komentátory a my už tak mohli jen očekávat příchod prvních hráčů.

Prvním z nich byl "domácí" hráč Takeno, který dorazil ve velmi optimistické náladě, pozdravil se s oběmi osobnostmi české HS scény a pak se již začal připravovat na turnaj. S postupem času se počítačová učebna zaplnila a krátce po 10. hodině byly zahájeny první zápasy.

Od začátku turnaje bylo poznat, kdo bude patřit mezi favority turnaje. Nejlepší hráči z kvalifikačních turnajů udávali tempo i v základních skupinách finále a s příchodem play-off jsme mohli začít tipovat finálové hráče.
K opravdu rozhodujícím zápasům došlo v semifinále play-off. V prvním zápase se proti sobě ocitli 2 nejlepší hráči SPoSŠ, kteří si tak zopakovali finále kvalifikace před několika týdny. I zde rozhodla o vítězi až poslední hra, ve které Takeno porazil Bobichese 2-1. Druhé semifinále proběhlo mezi vítězi turnaje z Gymnázia a Průmyslovky. Onekrigg, jehož bratr patří mezi přední české hráče Hearthstonu, se výsledkem 2-0 stal druhým finalistou.

3. místo proběhlo mezi Lukášem z Gymnázia a Robinem "Bobychesem" z podnikatelky. Robin, kterému vítězství na vlastní škole uteklo jen u kousek, byl v rozhodujícím duelu tím lepším a po páté hře se mohl konečně zapsat mezi 3 nejlepší hráče HTSS.

Finalisté HTSS
Finále HTSS mezi Takenem a OneKriegem

Finále soutěže, které na streamu sledovalo přes 900 diváků, bylo napínavé až do posledního okamžiku. Martin, hrající pod přezdívkou Takeno, patřil beze sporu mezi hlavního favorita této sezóny. Radek, nebo spíše OneKrigg, jak je znán mezi HS hráči, šel do finále ale s jasným úmyslem - vyhrát. Za podpory stovek diváků jsme až do páté hry sledovali souboj mezi těmito hráči, kdy až pátá hra dala určit šampiónovi Hearthstone turnaje středních škol, kterým se stal Martin "Takeno" Bureš, hrající v barvách SPoSŠ.

Nejlepší hráči HTSS
Nejlepší hráči HTSS, zleva: Martin Bureš, Radek Mahdal, Robin Berlov, Lukáš Simulík

Krátce po skončení turnaje Takeno obdržel pozvánku do českého týmu Iron Team Gaming, kterou přijal a jeho kariéra na domácí HS scéně může dále pokračovat pod záštitou nového týmu.

Nejlepší hráči 1. sezóny Hearthstone turnaje středních škol:

Odkazy:



Naposledy upravil/a HTSS-Jump 11.02.2015 v 23:30:19.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet