Hodnocení několika karet od Parduba!

Zhodnocení několika karet od Jakub "Pardub" Pardubský z Inside Games. Vyhrál Wangl Championship, nedávno byl 4. na Tavern Hero kvalifikaci, a aktivně obsazuje přední příčky na Gfinity cupech. 

Kara Kazham!

Tato karta zajisté naštve 2 typy lidí. Za prvé ty, co nemají rádi Zoolocka (ale kdo by ten balík mohl nemít rád?), protože je dost velká šance, že se v tomto aggro decku najde místo pro SvíčkoKošťátko. Za druhé nebudou mít radost ti, co se snaží přesvědčit své přátele nehráče, že Hearthstone je stejně seriózní karetní hra jako třeba poker.

In fact jsou 6/6 staty za 5 man rozdělené do 3 bytostí/kreatur/minonů (?), což samo o sobě není zlé.

Protect the King

Na první pohled to vypadá jako absolutní garbage. Vyplatí se jen ve chvíli, kdy soupeř má nejméně 3 miniony na stole. Ale to se vám stane jen proti Zoolockovi, Token Druidovi nebo shamanovi a zároveň je to náchylné na jakýkoliv AoE effect. Budoucnost to může mít leda s kartou Bolster. Blizzard se očividně snaží dotlačit k realitě synergie, které jim nevyšly u předchozích expanzí => Taunt Warrior, Discard Warlock.

Prince Malchezaar

RNG legendárka, která absolutně záleží na metě. (Předpokládám, že mluvím o použitelnosti v competetive. Buď víte, že čekáte control soupeře, a pokud tuto kartu nemáte v decku, víceméně jste prohráli, nebo očekáváte, že soupeř hraje cancer a představa, že místo Brawlu/Twisting Nether/Holy No..w/e .. líznete klidně Yseru, vám vnukne nápad otevřít si solné doly. Ale mechanika "at start of the game" je určitě zajímavá a staty jsou za 5 krystalů luxusní.

Pompous Thespian

K téhle kartě lze říct jen... Stejně jsme tě neměli rádi Frostwolf Grunte. Do arény určitě dobrý 2-drop, ale nemyslím, že najde využití v competetive.

Silverware Golem

Ben Brode jde za svým snem a tlačí nám další Discard synergii ve warlockovi. A obávám se, že se jeho sen stane skutečností. Odrotuje Imp Gang Boss a tohle je 3-drop, který ho dost možná nahradí. Zatím to vypadá, že meta zůstane ve stylu "Me go face".

Medivh, the Guardian

"Thats a nice weapon you got there, would be a shame if something happened to it." - Harrison Jones after One night in Karazhan release. Né vážně, karta je to dobrá, ale pokud se bude hrát v každém balíčku => bude se hrát v každém balíčku Harrison => nebude se hrát Medivh nikde.  Ale představa, že váš Harrison bude moct ukousnout ruku i priestovi je lákavá. Reálné využití mě moc nenapadá. Spelly jsou class karty a ty bývají v průměru low cost, což znamená, že staffka nebude mít skoro žádnou value. Leda spelly jako Flamestrike, Twisting Nether nebo Brawl představují lákadlo.

Další informace o adventuře One Night in Karazhan naleznete ZDE.

 



Naposledy upravil/a Tetrisek 07.08.2016 v 18:42:35.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet