Hearthstone DeckGuide - Dragon Spell Priest (Un'goro)

  Priest    Dragon    Un'goro   
Dragon Spell Priest se snaží skloubit to nejlepší ze standardního dračího Priesta, který využívá síly a synergií šupinatých monster a zajímavého Lyra Priesta, který si ruku doplňuje náhodnými spelly vlastní classy právě díky legendárnímu elementálovi. Na nedostatek karet, které generují další zdroje, si tenhle balík rozhodně stěžovat nemůže. Jeho největší slabinou však může být velmi slabá early game, do které vám nedorazí potřební minioni s podpůrnými spelly tak, abyste zvládali držet hrací plochu pod kontrolou a připravovat svá cenná late game komba. Právě pozdější fáze hry mohou být pro soupeře zdrcující - Medivh, Lyra, Elise a všelijací draci, které jste schopni potahat skrze Netherspite Historiana, umí vytvořit neuvěřitelný tlak, se kterým si oponent nebude vědět rady.
 

 

Karty:

 

 

Shadow Visions:

Kouzlo, pomocí kterého budete lovit kopie vámi žádaného spellu přímo ze zbytku vaší knihovny.
 

Burgly Bully:

Nepříjemný 5-drop, který vám má umožnit posbírat nějaké ty Coiny pro pozdější Lyra value.
 
 
 

 

Drakonid Operative:

Priestův nejsilnější dračí minion, který vám do ruky přihodí jednu ze soupeřových karet a položí na board statné tělo.
 

Lyra the Sunshard:

Legendární elementál, se kterým si užijete tunu zábavy. Jen pozor na přeplnění vaší ruky a následné pálení karet.
 
 
 

 

Elise Traiblazer:

Skvostný minion, který do zbytku vašeho balíku vloží jeden balík k rozbalení, ze kterého vám padne 5 náhodných Un'goro karet.
 

Medivh:

Legendární mág, který vám umožní díky nasazenému Atieshi přivolat až 3 miniony odpovídající mana costu vámi zahraných kouzel.
 

 

Strategie:

V rámci early game se budete snažit o prolízání podstatné části vašeho balíku, contestění celého boardu a value tradeování vašich minionů. Úvodní mulligan by měl obsahovat karty, jako je Northshire Cleric, Radiant Elementa, Power Word: Shield či Shadow Word: Pain. Vaším plánem není zatlačit soupeře, co nejrychleji to jenom půjde. Hrajete reaktivní balík, který nemá problém přejet svého oponenta díky všem extra kartám, které jste schopni dostat při partii do ruky. Midgame jste schopni ustát díky všem vašim dračím kartám, kterým jasně vévodí Drakonid Operative či Twilight Drake a do závěrečné late game vytěžíte maximum z Medivhovy staffky a také legendární Lyry, která umí vyčarovat zázraky. Stranou opodál nezůstane ani Eliste Trailblazer, jejíž Un'goro Pack skvěle synergizuje se dvěma Shadow Visions, kterými tenhle balík disponuje. Balíků můžete tedy v průběhu jedné hry otevřít vážně hodně. Největší překážkou v pohodovém ladderování budou jednoznačně agresivní balíky, pro které musíte dobře mulliganovat. Drtičem tohoto Priesta je pak bezesporu Quest Roguna, kterou však v nedaleké době čeká zajímavý nerf, který by přeci jenom mohl nahrávat Priestovi "do karet".
 

Závěrem:

Dragon Spell Priest patří mezi drahé a relativně náročné balíky na hraní. Často budete stát před složitým rozhodováním, jehož odměnou vám však budou velmi zajímavé hry, u kterých se budete královsky bavit.
 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet