Bez peněz k legendám přilez (Paladin)

Tento týden je na řadě další z řady balíčku pod záštitou seriálu Bez peněz k legendám přilez. Pro dnešní den je naším vyvoleným Paladin!

Balíček

Minioni
2x Argent Squire
2x Goldshire Footman
2x Argent Protector
2x Knife Juggler
2x Blood Knight
2x Scarlet Crusader
2x Frostwolf Warlord
2x Silver Hand Knight
2x Argent Commander
2x Sunwalker

Ability
2x Eye for an Eye
2x Hand of Protection
2x Redemption
2x Consecration

Zbraně
2x Truesilver Champion

Originální balíček se všemi statistikami naleznete zde: zde.

Myšlenka

Paladinové se v nynější metagame nachází někde v temném růžku čekající na své vzkříšení… a my mu dnes jeho zbožné přání vyplníme! Přichází totiž aggro Paladin, jehož taktika spočívá v rychlém zneškodnění soupeře pomocí levných minionů a popřípadě ve vytvoření ultra velkých minionů jako Frostwolf Warlord nebo Blood Knight. Balíček má tedy velké množství Divine Shield minionů, jenž můžete využít buď k čištění hrací plochy, nebo k nabufování již zmíněného Blood Knight. Dalším důležitým faktorem v balíčku je Knife Juggler. Ten se v balíčku kombinuje nejen s Hero Power, ale i s velkým množstvím levných minionů. Balík však neobsahuje pouze miniony. Najdete zde i silné Paladinovy spelly jako Consecration, Eye for an Eye a Redemption. V neposlední řadě je tu i Truesilver Champion, který poslouží jako dobrý board clear.

Strategie

 

Jak už napovídá deck list a název balíčku, jedná se o aggro balíček. Základem je tedy co nejrychleji zneškodnit protivníka ještě před tím, než na stůl vyhodí velké taunty a znemožní vám jakýkoliv útok na svého hrdinu. Začneme se základní rukou. Nejideálnější kombinace, které si můžete připravit, jsou dvě. Jedna spočívá v Knife Jugglerovi a několika malých minionech a ta druhá v 1-2 Divine Shield minionech a Blood Knight. Samozřejmě pravděpodobnost, že dostanete takovou ruku, je velmi mála, ale snažte se nějaké kombinaci alespoň přiblížit. Jednou z věcí, která stojí za zmínku, je fakt, že Knife Juggler se spoléhá hodně na náhodu, takže se nebojte na ni vsadit (nejlépe po ránu obětujte nějaké jehňátko). Celou hru buďte co nejvíce agresivní. Nejlépe bude, když se soupeř zmůže pouze na neefektivní čištění boardu. K doražení soupeře postačí Frostwolf Warlord nebo Blood Knight. Jako poslední bych asi zmínil málo vídanou kartu Eye for an Eye. Používejte ji v případech, kdy má soupeř na stole nějakého velkého miniona a vy díky tomu udělíte soupeři mnohdy překvapivý fatal damage.
Proti aggru Říkám to u každého rush decku a řeknu to i teď. Vždy je to závod s časem. Výhodou může být Consecration nebo Truesilver Champion na úvodní ruce, ty vám pomohou s vyčištěním plochy od nebezpečných minionů.
Proti controlu V tomto případě bude velice důležité, abyste ze začátku hry dosáhli naprosté převahy na hrací ploše. To pomůže v případě, že se na plochu dostane velký taunt. Pak už jen soupeře tlučte do hlavy.

Tipy

  • Budete muset důvěřovat Bohu náhodně vygenerovaných čísel. Knife Juggler je na náhodě založený.
  • Blood Knight bere Divine Shield i protivníkovým minionům.
  • Pokud Blood Knighta nemáte na ruce, nebojte se využít Divine Shield na čištění plochy.
  • Knife Juggler se dá dobře skombinovat s kouzlem Redemption!

Závěrem

Balíček je vcelku levný, účinný a vcelku i lehký na naučení. Já osobně jsem tento balíček zkusil na několik her a měl jsem zhruba 70% úspěšnost. Důvodem je fakt, že v nynější metagame je Paladin velmi málo rozšířený a nikdo ho nečeká. Toto je předposlední díl Bez peněz k legendám přilez. Jako posledním zástupcem bude příští týden představen Mage. Chtěl bych tímto předem poděkovat všem čtenářům a doufám, že jsem jim pomohl k dosažení co nejvyšších příček v ladderu.



Navigace: 

[Warrior] --- [Druid] --- [Shaman]
[Hunter] --- [Zoo Warlock] --- [Rogue] 
[Paladin] --- [Mage]



Naposledy upravil/a Glea'ar 04.06.2014 v 21:35:44.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet