Welfare zazářil v Katowicích!

  Katowice    IEM    eEriness   

O víkendu si Martin "Welfare" Fryč, hráč týmu eEriness, udělal výlet do Katowic, kde se zúčastnil finále menšího Hearthstone turnaje, na který se dostal skrz online kvalifikaci. Konkrétně se jednalo o event pořádaný firmou Alienware a hrálo se o několik tisíc korun!

 

Welfare se zde dostal až do samotného finále, kde se utkal s polským hráčem ManiFimem. Finále pro něj vypadalo velmi špatně vzhledem k tomu, že prohrával 0:2. Avšak celý zápas ještě dokázal zdramatizovat, když otočil na 2:2. Bohužel to na polského hráče nestačilo a Welfare prohrál 2:3 a odvezl si tak skvělé 2. místo a 3 000 kč s herní myší od Razeru!

 

My jsme pro Vás samozřejmě tohoto hráče vyzpovídali a jsme první, kdo Vám přináší žhavé informace a zážitky ze světového města gamingu!

 

k8u85p9yc93aq2v_1488903874.jpg

 

Ahoj, pro čtenáře se nám trochu představ, kdyby nevěděli, kdo jsi.

 

Ahoj, mé jméno je Martin Fryč a na scéně vystupuji pod nickem "Welfare" (alá, kdo je Welfare?). Momentálně hraji za tým eEriness karetní a skill hru Hearthstone.

 

***

 

Určitě víš, proč s tebou chci dělat rozhovor, ale možná to neví někteří čtenáři, takže nám napiš, kde jsi byl o víkendu a jak jsi se tam vůbec dostal.

 

No, tak o víkendu jsem si zajel do Katowic, kde se konala největší gamingová akce v Evropě a to IEM Katowice. Samozřejmě jsem tam nejel jen tak, ale kvůli tomu, že jsem se probojoval do finále side eventu od Alienware. Jak asi fanoušci a hráči Hearthstonu ví, tak tento rok nebyl Hearthstone jako main hrou a nahradil jí StarCraft 2 (což mi přijde jako škoda, ale to je asi na jinou diskuzi), a tak se právě Alienware rozhodl udělat alespoň menší turnájek s menším prize poolem. Přes double elimination kvalifikaci o počtu cca 250 hráčů jsem se dostal až do finále, které se přesunulo právě do Katowic na stánek Alienu. V kvalifikaci to bylo dosti složité, cestou jsem potkal nějaké profi hráče z Polska, ale také Mattyho z Inside Games.

 

***

 

Jaký jsi měl pocit, když jsi zjistil, že pojedeš do jednoho z největších gamingových měst a zahraješ si tam?

 

Pocit to byl super, mnohem víc mi šlo o to, že jsem mohl na té akci být, než o nějaký prize pool. Jestli někoho zajímá esport, tak Katowice jsou určitě destinací, co musí alespoň jednou navštívit. Akorát si předtím vezměte kurz polštiny.

 

***

 

Jaký byl podle tebe nejtěžší zápas? Zkus jej prosím popsat našim čtenářům.

 

Tak to vím naprosto přesně, nejtěžší zápas byl ten, který jsem jako jediný prohrál a to ještě v online části proti MaNiFimu, kterého jsem potkal znovu v Katowicích. Ta série se dá popsat celkem lehce, hrál control decky, tudíž stačí tato slova: "Vždycky reno na 6. maně BabyRage".

 

***

 

A ještě mě zajímá jedna věc. Před rozhovorem jsi mi řekl, že tvá cesta byla trochu autistická. Jak je to možné?

 

Tomu jsem se chtěl tak trochu vyhnout. Cestu jsem měl dá se říci strašnou, nejdříve jsem v pátek v noci jel vlakem do Olomouce, abych odtud mohl vyrazit autem s kamarádem přímo do Katowic. No, to nebylo tak jednoduché. Jeden neměl data a druhý skoro vybitý telefon, po pár špatných odbočkách jsme nakonec trefili na dálnici a pak už jen projeli celé Katowice, než jsme to našli. Cestou zpět jsem jel vlakem z Katowic, bohužel jsem si samozřejmě před cestou nezjistil, kde je vlakové nádraží. Tak jsem si řekl, to nebude těžké, zeptám se lidí a oni mi poradí. 15 lidí v náhodném věku a náhodného pohlaví, které jsem oslovil, neumělo anglicky. Jediná záchrana byla recepční v hotelu, díky ní jsem se dostal do Prahy.

 

***

 

Nyní máš prostor pro vzkaz našim čtenářům. Já ti děkuji za tvůj čas a samozřejmě gratuluji ke krásnému druhému místu!

 

Mějte se fajn, vyčkávejte na novou expanzi a učte se polsky! Ještě bych rád poděkoval Tobě za rozhovor a celému eEriness a jejich partnerům za podporu.​​​​​​​


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet