Troldenovy problémy s vízem - dostane se na BlizzCon?

Známý Hearthstone YouTuber Andrey „Trolden“ Nolden, který se proslavil zejména svojí Funny and Lucky Moments, má problémy s vízovou povinností do Ameriky. Trolden dostal oficiální pozvánku od Blizzardu za účelem natáčení přímo na místě. Americká ambasáda odůvodňuje odmítnutí na základě toho, že YouTube není médium, kterého by ho opravňovalo získat novinářské vízum. Sám Trolden si však myslí, že za vším může být jeho ruská národnost.

Jeho tvorba je v HS scéně velmi oblíbená, čehož si všímá samotný Blizzard, proto byla Andreyovi poslána oficiální pozvánka na BlizzCon 2014, když však šel na americkou ambasádu v Praze (kde momentálně bydlí), byla jeho žádost odmítnuta i přes onu pozvánku.

„Zaměstnanci ambasády byly zmatení, když viděla pozvánku a zaplacené cestovní náklady od Blizzardu, pravděpodobně proto, že nejsem skutečný zaměstnanec Blizzardu, což je zřejmě nutné, abych získal vízum.“

Trolden se snažil vysvětlit, že žádá o vízum za účelem návštěvy Spojených států jako reprezentant médií. To bylo také zamítnuto z podstaty jeho práce. Přestože výroba videí je v současnosti jeho hlavním příjmem a na YouTube má přes 230 tisíc odběratelů, mu bylo řečeno, že „YouTube není opravdovým médiem a proto ani on není opravdovým žurnalistou“. Toto téma není osobnostím gamingu cizí, spoustu velkých jmen eSportu narazila na podobný problém při cestování do Států.

„Ptal jsem se jich, jestli by byl rozdíl, pokud bych žádal o jiný druh víza, odpověď však zněla, že výsledek by byl stejný – odmítnutí.“

Přestože jeho zaměstnání bylo uvedeno jako hlavní důvod odmítnutí, tak si Trolden myslí, že jeho ruské občanství je hlavním důvodem. „Mám potvrzeno, že hodně ruských a ukrajinských fanstránek čelí stejnému problému a zřejmě nepojedou na BlizzCon,“ říká Nolden. „Pokud bych byl českým občanem, tak bych takové problémy neměl a už bych ve Spojených státech byl.“ Případ ještě není úplně uzavřen. Přímá žádost Blizzardu o vízum pro Troldena je podle ambasády jedinou nadějí na vyřešení tohoto problému. YouTuber uvedl, že zaměstnanci Blizzardu už se touto variantou zabývají.

Pro Troldena však poslední dny nejsou pouze tak chmurné, jak by se mohlo zdát. Nedávno se na své Facebookové stránce pochlubil stříbrným buttonem, který Google rozdává YouTuberům, jenž překročí hranici 100 tisíc odběratelů! Za celou naší redakci gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů!

Zdroj: Gosugamers.net



Naposledy upravil/a Kinedryl 26.10.2014 v 18:24:29.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet