Rozbor SineXova balíčku

Včera jsme vám zprostředkovali rozhovor s hráčem SineXem, který v rozhovoru také uvedl svůj oblíbený balíček. Dnes Vám tento balíček rozebereme, abyste viděli, jak vlastně SineX dokázal tak jednoznačně vyhrát.
Rozhovor naleznete ZDE.

SineXův deck:

Minioni: Ancient Watcher × 2 Ironbeak Owl × 2 Sunfury Protector × 2 Earthen Ring Farseer × 2 Defender of Argus × 2 Leeroy Jenkins × 1 Twilight Drake × 2 Sylvanas Windrunner × 1 Alexstrasza × 1 Mountain Giant x 2 Molten Giant x 2 Lord Jaraxxus x 1 Spelly: Soulfire × 2 Mortal Coil × 1 Power Overwhelming × 1 Hellfire × 2 Shadowflame × 2 Siphon Soul × 2

Myšlenka

Mid-range co Warlock, jak už název napovídá, je zlatou střední cestou na poli nynější metagame. SineX tento deck vytvořil za účelem counteru Warlock-Murlock a Hunter Aggro balíčků a přiznejme si, že balíček fungoval na 100%. Jeho podstatou jsou nekompromisní a obrovské Taunty, skvělé Removal karty typu Siphon Soul nebo Shadowflame. Dále je balíček doplněn o takzvané "Value" karty, kterých se velice těžko zbavujete a na hrací ploše nadělají opravdový bordel. Za zmínku stojí také zajímavá volba legendární karet, vedle klasiky jako Lord Jaraxxus či Alexstrasza se zde objevuje i slavná Sylvanas Windrunner. Její sláva pohasla po nerfu, ale nyní se zřejmě můžeme těšit na její slavný a nemrtvými provázený návrat do metagame.

Strategie

Ze začátku hry balíček odpovídá na Aggro a Rush decky, přičemž si na ruce připravuje Giants a Legendárky, se kterými obrátí vývoj hry, jakmile se ty slavné rychlé balíčky unaví. Zvrat tedy přichází kolem 5.-7. kola. V této fázi se do hry začínají dostávat na stůl Giants, Azure Drake a vše završují Argus se Sunfury Protectorem. Vzniká tak neprostupná zeď, kterou neprorazí ani poblázněný Leeroy. Pak jen stačí udržovat na stole 2-3 velké miniony, načež po pár kolech slavíte vítězství. Skvělé na balíčku je, že si nemusí lámat hlavu s lízáním karet díky Hero Power. Poškození vybalancují healy jako Siphon Soul a Earthen Ring Farseer. No nemáte hneď chuť si tento balík vyzkoušet?

Legendární karty

Alexstrasza - v nynější metagame často hraná karta, která vám může pomoci se snížením životů protihráče nebo vás zachránit, pokud máte málo životů po počátečním tlaku. Lord Jaraxxus - karta, která nastaví Váš počet životů na hodnotu 15, daruje vám skvělou zbraň a ultimátní Hero Power, po jejímž zahrání na stůl přistane 6/6 Infernal za pouhé 2 many. Leeroy Jenkins - Finishing karta. Zahrajete ji, zaútočíte, zvítězíte (Ceasar by mohl závidět). Sylvanas Windrunner - Ach ta Sylvanas. Její sláva pominula, ale ona si stejně našla cestu, jak se vrátit. Po vyložení má soupeř co dělat, aby se s ní vypořádal s co nejmenšími ztrátami. Navíc se dá odpálit díky Power Overwhelming, což se hodí, pokud je na stole nějaký velký bastard.

Proč je balíček tak úspěšný?

Všichni už asi pochopili, co je na balíčku tak skvělé. Jsou to velké Taunty a příležitost perfektně kontrolovat vývoj hry s možností vyhodit na stůl karty, proti kterým se toho už nedá moc dělat. Jde vidět, že SineX opravdu ví, jak sestavit kvalitní balíček, a jeho postup na IEM byl tedy zasloužený.

Naposledy upravil/a Bellatrix 18.03.2014 v 22:00:22.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet