Rozbor karet z nové expanze The League of Explorers:…

Přinášíme vám rozbor karet z nového adventure. Komentáře jsou obohaceny o názory z review streamera a komentátora Kripparriana.

Kripp na některé karty udělal dokonce i druhou review. První review se snažil udělat co nejdříve a němel moc času se nad kartami zamyslet, protože byl na Blizzconu. Tak se stalo, že některé z karet značně podcenil, a proto k nim přidal druhý komentář.

Warrior


Warrior dostává nové karty, které by mu měly opět rozšířit možnosti jeho control stylu hry. Oba noví Warriorovi minioni využívají taunt mechaniku. Dát mu  více minionů s tauntem je nejspíše snaha Blizzardu  o to, aby hráči více zapojovali do hry karty, jako je Bolster nebo King‘s  Defender. Poslední Warriorova karta, zbraň Cursed Blade, je spíše jen k pláči.

Obsidian Destroyer je solidní 7-drop, který funguje stejně jako Hogger. Na konci vašeho turnu vyvolá 1/1 Scaraba s tauntem. Minion je sám o sobě silný,  a dokud bude žít, tak bude zaplavovat board otravnými zatauntovanými potvorami. Pro classu se slabými chargujícími miniony, jako je Face Hunter,  bude tato karta možná noční můrou. Big Game Hunter si s ní ale poradí velmi snadno.

Kripparrian: Je to skvělá karta do arény, v constructed to bohužel značně counteruje BGH. Pokud se tato karta osvědčí, budou ji lidé hrát. V souvislosti s tím ale začnou hrát také BGH, aby ji counterovali. 

 

 

 

 

 

 

Fierce Monkey je 3-drop, který rozhodně neurazí. To, jak užitečná tato karta bude, se ještě uvidí, ale někteří hráči možná přijdou na způsob, jak ji využít ve  stále více defenzivně orientovaném Warriorovi. Jako 3-dropový taunt nevydrží tolik, co např. Deathlord, ale zase nemá drawback efekt, který by dal vašemu nepříteli miniona z jeho decku na board. Je rozhodně silnější než Tauren Warrior, Ironfur Grizzly i Silverback Patriarch. Lil' Exorcist je zase značně situační a její efektivita záleží na tom, jestli váš nepřítel hraje Deathrattle  miniony. Za 3 mana má jen o 1 HP méně než Sen‘jin  Shieldmasta.

Kripparrian: Je to skvělá karta do arény. Control Warriorům podle Krippa chybí 3-dropy. Fierce Monkey  tento problém řeší. Z karty je obecně nadšený. Dokonce se mu líbí i to, že se jedná o Beasta.

 

 

 

 

Cursed Blade je doslova dvojsečná zbraň. Umožňuje Warriorovi čistit board už na turnu 1 i bez The Coin a Fiery War Axe. Problémem této zbraně je, že dokud ji máte nasazenou, tak dostáváte dvojnásobné množství dmg. Takže například zabití Knife Jugglera vás vyjde na 6 životů. Další nevýhodou je nižší útočné číslo a velká Durability. Tato zbraň nezabije ani Snowchuggera, a  pokud s ní zůstanete zamrazení a nezbavíte se jí, tak toho budete určitě litovat. Fireball za 12 HP, anebo  jeden Kill Command za 10, zní poněkud hrozivě.

Kripparrian: Odpad!

 

 

 

 

 

Warlock

Warlock dostává zajímavé, a do jisté míry nevyzpytatelné, nové karty. Jak moc užitečné tyto novinky budou, nám ukáže čas. Všechny tyto nové karty ale působí spíše jako pro Zoo Warlocky a obdobné agresivnější verze Warlocka. Takový Handlock v těchto nových kartách nejspíše moc užitku nenajde.

 

5/5 za 1 mana? Ano, prosím! Objevuje se zde ale menší úskalí. Na boardu musíte mít 6 minionů, aby se z této 1/1 stala 5/5. Pro Zoo Warlocky to nebude asi až tak velký problém. Imp-losion, Imp Gang Boss, Haunted Creeper a levní minioni zajišťují Zoolockovi vždy solidní board presence. Tato karta zahraná bez toho, aby dostala svůj 4/4 buff,  je ale jinak asi stejně užitečná jako předražená Wisp. Můžeme tedy očekávat, že se bude hrát vždy až ve vyšších turnech a společně s ní na board přistane i další minion. V podstatě by Reliquary Seeker měla dát Zoo ještě více tempa a agrese. Je ale hodně situační a šance, že si ji efektivně zahrajete, často nebude asi úplně veliká. Sea Giant by asi mohl být lepší volbou.

Kripparrian: Otřesná karta, nevypočitatelná. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Curse of Rafaam je karta nejspíše založená na Hero Power Chromagguse jakožto jednoho z bossů v Blackrock Mountain. Určitě si dobře pamatujete, jak moc otravné bylo, když vám do ruky létaly karty, které jste museli odhazovat a stálo vás to drahocennou manu. Tato karta si v některých situacích určitě získá svou value, protože dokáže narušit curve vašeho nepřítele, který si bude muset zvolit mezi tím, jestli si kartu nechá a dostane 2 dmg, nebo jestli ji odhodí, ale přijde tak o 2 many v daném kole. Pokud máte plný board a váš nepřítel jej musí clearnout, tak si můžete být jisti, že si Cursed! raději nechá v ruce a přetrpí pár dmg do dalšího kola, které pro něj bude příhodnější na odstranění této karty. Je to rozhodně velmi zajímavá a zábavná mechanika pro Warlocka a otravná pro ty, kdo dostanou Cursed! do jejich ruky. Karta bude mít ale rozhodně větší užitek v případě, že vyhráváte a tlačíte vašeho protivníka do defenzivy.

Kripparrian: Karta vypadá špatně, ale pokud by se jednalo o Face Spell Warlocka, může být dobrá. Možná je na ní něco zajímavého, ale nevidí to tam.

Kripparrian – opravná review: Kripp řekl, že tato karta stojí za nic. Podle jeho slov si ale neuvědomil, že díky této kartě můžete zabít nepřítele na jeho turnu. Můžete tím tedy obejít Ice block, který se nespustí během protivníkova turnu. Tato karta je podle něj velmi dobrá proti Freeze Magovi a je mnohem lepší než Kezan Mystic. Kripp poté uvažoval nad tím, jak je tato karta dobrá i pro ostatní classy a změnil na ni svůj názor. Díky této kartě dáte nepříteli 2 dmg a ten musí utratit 2 mana, aby se zbavil jakéhokoliv dalšího dmg. Karta je tedy dobrá v jakémkoliv agresivním Warlock decku. Pokud hrajete za Zoo a máte na boardu hodně minionů, tak obvykle začnete tapovat okolo turnu 4 nebo 5. Místo prvního tapu zahrajete tuto kartu. V tomto období hry jste většinou hodně napřed před nepřítelem a váš protivník musí dělat zoufalé plays, aby se vrátil zpět do hry, což mu může zabránit odstranit tuto kartu z jeho ruky. Pokud hodně lidí bude hrát Freeze Maga, tak bude Zoo tuto kartu nejspíše hrát.

 

Dark Peddler bude opět k užitku spíše agresivním Warlock deckům. Karty, které ale můžete z Battlecry Dark Peddlera získat,  jsou dostatečně lákavé. Pokud jsem to pochopil dobře, tak můžete dostat jakýkoliv spell či miniona, který stojí 1 many, máte tedy dvě karty v jedné. Právě s tímto Battlecry efektem si můžete vybrat jednu ze tří karet, kterou vám Discover poskytne. Karta je rozhodně zajímavá, a pokud přes ni  opravdu půjde získat například Leper Gnomači dalšího Flame Impa, tak by se mohla stát značným přínosem pro Warločí balíčky.

Kripparrian: Dá vám 1 cost Warlock a neutral miniony a Warlocké spelly, fun pick, není overpowered. Cool karta, ale není to nijak úžasné a dost silné. 

 

 

 

 

Rogue


Rogue získává celkem dobré karty, které jej mohou posílit a třeba se díky nim začne opět hrát více na ladderu. Fanoušci Rouga je určitě budou chtít vyzkoušet. Je otázka,  jak budou pasovat do současných decků. Možná kvůli těmto novým kartám vznikne nový typ Control Rouga, který bude hrát Deathrattle  miniony.

 

Tomb Pillager má obrácené staty jako Chillwind Yeti, stojí stejně many, a  když zemře, tak dostanete The Coin  . Coiny jsou snem každého Rouga kvůli combům. Konečně se objevuje minion, který má mnohem větší šanci vám obstarat Coin, na rozdíl od nespolehlivého Cutpurse, který většinou umře hned, jak se objeví na boardu. Pokud Tomb Pillager nedostane silence, anebo ho nepotká jiný zlovolný osud jako například Hex… a jenom hezky poklidně umře, tak máte Coinu v ruce. Ve výsledku tato karta stojí jen 3 many. 1 mana by se vám z ní měla v ideálním případě vrátit zpět a umožnit vám zahrát combo.

Kripparrian: Podle Krippa to není zase až tak dobré, ale je to dostatečně „cool“, a do arény je to rozhodně hratelné a užitečné.

 

 

 

 

 

Pit Snake je za mě velmi nešťastná karta. Poradí si s ním kdejaká Hero Power. Jelikož má být tato karta zabiják minionů, ale bude nejspíše vždy odstraněna nepřátelským hrdinou, či spellem ještě dříve než vůbec zaútočí… je vlastně k ničemu. 100% mág nebude mít s Pit Snakem žádný problém. Samozřejmě určitě někdy přijde situace a funny a lucky moment, kdy nebude mít jeden z hráčů jak Pit Snakea odstranit a on vyhraje jeho protivníkovi hru, ale v drtivé většině případů bude Pit Snake asi stejně nebezpečný jako užovka. Patient Assassin úlohu zabijáka minionů plní mnohem lépe, protože má Stealth. Ale ani Patient Assassin se nehraje, protože jej odstraní klidně i Whirlwind, Wild Pyromancer či Arcane Explosion.

Kripparrian: Karta má podle něj opět cool efekt, ale pochybuje, že to lidi budou hrát. Jsou jiné lepší agresivní karty. Celkově podle něj ale není Pit Snake až tak špatný.

 

 

 

Unearthed Raptor působí jako velmi silný minion. Na svou cenu má poměrně dobré staty a jeho Battlecry je doslova šílený. Můžete kopírovat jak Deathrattle Sylvanas Windrunner, Piloted Shreddera, Haunted Creepera, Bloodmage Thalnose, Tomb Pillagera, Feugena a Stalaga, Nerubian Egg, Leper Gnoma, Sludge Belchera a mnoha dalších. Jsem obrovským fanouškem této karty, a podle mě o ní určitě hodně uslyšíme.

Kripparrian: Super karta do Control Rouga, může být dost dobrá na to, aby ho vrátila zpět do hry. Sen je zahrát Nerubian Egg a pak Unearthed Raptora. Je to prostě úžasná karta. Kripp se těší, až si ji vyzkouší.
 



Naposledy upravil/a Lumik 19.11.2015 v 14:57:16.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

TigiBird 19.11.2015 16:47

Turns out it's preeeeety goood!!Nejvíc jsem nadšený asi z toho Raptora, podle mě by to mohlo pomoct ne Control, nýbrž nějaké nové Midrange Roguně..

Durango 18.11.2015 00:41

Dvojitá mezera - protože občas váš text nedává smysl tak moc, že od sebe utíkají i slova. (via Korektor)

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet