Přicházejí veliké změny některých karet!

Před samotným vydáním Whispers of the Old Gods si Blizzard pozval do města Irvine, kde společnost sídlí, známé hráče, kteří se právě díky Hearthstone proslavili. Blizzard těmto hráčům odhalil nějaké návrhy, které budou pravděpodobně obsaženy v novém přicházejícím módu Standard, a také Blizzard odhalil nějaká ze svých tajemství, jež plánuje do budoucnosti. I přes to, že designéři byli opatrní, se do světa dostaly nějaké náznaky toho, co bychom mohli v novém módu vlastně očekávat. Žádný z návrhářů nepotvrdil, že nebyly změněny žádné konkrétní karty, z čehož vyplývá, že s příchodem módu Standard opět můžeme očekávat nějakou změnu/nerf určitých karet. Vše, co se níže dočtete, jsou pouze spekulace, nic není oficiální. Tak se na to pojďme podívat!

 

Rogue

Blizzard považuje karty, které jsou u rogue v basic setu, za velice silné, a tak klade veliký důklad na to, aby nová příchozí expanze neobsahovala další karty, které rogue udělají ještě silnější. Už jen když si vezmeme například kartu Tinker’s Sharpsword Oil, která je dokonalou kombinací do Oil Rogue, kdy jste díky této kartě byli schopni vyvinout takové poškození, že jste svého soupeře byli schopni zabít v jednom kole (tzv. OTK = One Turn Kill), kdy měl ještě plné životy. Je dosti možné, že rogue projde teď velkým nerfem, a to takovým, že bude téměř nehratelná (už jen tím, že zmizí Tinker’s Sharpsword Oil bude Oil Rogue nemožné hrát), ale na druhou stranu ji Blizzard nerfuje třeba proto, aby na ni později mohl přidat zase nějaké silné karty!

 

Master of Disguise

Další kartou, která by mohla projít možnými úpravami, je Master of Disguise. Protože tato karta není obsažena v žádných constructed balících, tak je dosti možné, že projde již zmíněnou úpravou, aby se začala hrát.

 

Druid

Vývojáři také experimentovali s dvěma kartami, které jsou core kartami pro druida, různě je zkoušeli měnit či nerfovat. Vývojáři z Blizzardu si brali příklad z balíku Double Combo Druid, kde si také pohrávali s kartou Druid of the Claw. Vývojáři si také pohrávali s různými silnými kartami, které se v druid balících nehrají, a tak se je snažili upravit tak, aby v nadcházející metě byly hratelné. Hodně nemilé pro mnohé hráče bude úprava Ancient of Lore, nad kterým si vývojáři a designéři také lámali hlavu. No, doufejme, že tuto kartu nám nechají!

 

Silence karty

Naši přátelé z Blizzardu nám hru opravdu chtějí velice znechutit! Proč? Protože když je proti vám hráč, dejme tomu priest, který si svého Deathlorda nabuffuje na 32/32, tak by přeci nebylo fér mu ho jednou kartou, jako je třeba Ironbeak Owl nebo Keeper of the Groove, silencenout, že? Co z toho vyplývá? Pravděpodobně nás čeká úprava silence třeba jen taková, že kartě zůstanou životy a útok buffnuté, nicméně může zmizet třeba Deathrattle. Nechme se překvapit, každopádně to bude jistě bolestivé!

 

Healing karty

Vývojáři a návrháři z Blizzardu jsou rádi, že do Standard módu společně s ostatními kartami nebude putovat Antique Healbot. Co to znamená? Že opět budou oživeny class karty, z čehož plyne, že např. takový hunter bude téměř ztrácet možnost se healovat. Ovšem, jsou tu takové karty, ale ne tak silné, jako je právě Antique Healbot.

 

Leper Gnome

Nerf? Buff? Tenhle malý, dovolím si říct, zmetek, který prakticky disponuje jakožto karta staty 4/1 je velice silná karta a jistě by byla chyba ji dále buffovat! Takže pojďme všichni společně doufat, že jeho Deathrattle bude změněn třeba dejme tomu na 1 damage místo 2.

 

Old Murk-Eye

Tato karta nebude nijak změněna, nerfnuta či buffnuta, zůstane zkrátka taková, jaká je. Co z toho plyne? Anyfin Can Happen Paladin deck (dále jen „Anyfin Paladin“) bude stále poměrně tuhým soupeřem! Je pravda, že kdyby Blizzard tuto kartu nějakým způsobem změnil, tak to pro Anyfin Paladina bude docela rána, každopádně kartu si užijete pouze v módu Wild, do módu Standard s námi už nebude putovat.

 

Dr. Boom & Piloted Shredder

Tyto dvě silné karty pocházející z expanze Goblins vs. Gnomes budou s největší pravděpodobností procházet nerfem. Dr. Boom se stal core kartou téměř každého decku a Blizzard si usmyslel, že je tato karta příliš silná, a tak ji nějak změní! Změnou by měl projít také Piloted Shredder Pokud Dr. Boom  projde nějakým nerfem, je dosti možné, že už ho nebudeme vídat v tolika hrách, jako ho vídáme do teď. Anebo hráči, jako jsem například já, kteří budou věrni módu Standard, ho nebudou vídat vůbec!



Naposledy upravil/a Tetrisek 26.03.2016 v 18:42:23.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Sebastian 25.03.2016 21:30

Stankey323
*so Shamanom
Shamana hrát můžeš, musíš mít teda koule a bejt fakt skvělej hráč, protože aggro shaman s double doomhammerem je hustě těžkej deck

Stankey323 25.03.2016 19:35

Stankey323
Súhlasím, Rogue potrebuje urgentne boost, nie ju ešte nerfovať... aktuálne je to spolu s druidom najneobľúbenejšia klassa.
*so Shamanom

Stankey323 25.03.2016 19:35

Sebastian
Jóó, rogunu je třeba nerfnout, je moc silná, proto jí nikdo nehraje, protože ty free winy nikoho nebaví...
Súhlasím, Rogue potrebuje urgentne boost, nie ju ešte nerfovať... aktuálne je to spolu s druidom najneobľúbenejšia klassa.

Sebastian 25.03.2016 18:53

Jóó, rogunu je třeba nerfnout, je moc silná, proto jí nikdo nehraje, protože ty free winy nikoho nebaví...

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet