Premier ANHL - Odehrán první hrací den

//pic/loga/anhl_logo
Je za námi první hrací den Premier ANHL a přinášíme vám výsledky všech čtyř duelů i s ohlasy jejich vítězů. Zároveň v článku najdete nejlepší play prvního hracího dne.

jckl [1:2] mentoRisen

V první mezinárodní česko–slovenské bitvě proti sobě nastoupili jckl s Roguem a mentoRisen vyrukoval s brzo nerfovaným Hunterem. Pro celou hru bylo zřejmě klíčové třetí kolo v podání Huntera, kde mu přišla snad nejlepší možná karta z Animal Companion a to Misha, která kompletně zastavilo tolik potřebné tempo Rogue, což ještě o to více umocnil Stampending Kodo a od té doby hru mentoRisen kontroloval. Do druhé hry tedy musel jckl přijít s jinou classou, naopak mentoRisen si musel ponechat deck. Jckl se rozhodl jít do férového souboje Hunter vs Hunter, jen s tím rozdílem, že si zvolil agresivnější podobu, takzvaného „Face Huntera“. Jak sám mentoRisen po hře uvedl, tak pro vývoj hry měl nejzásadnější vliv okamžik, kdy měl jckl aktivovanou trapu a mentoRisen se rozhodl ji ignorovat. Celou hru jckl zakončil klasickou Hunter hrou, kde vyvolal smečku psů, kteří protivníka rozsápali. Proto přišla třetí rozhodující hra, kde se role obrátily, jckl si musel ponechat Huntera, mentoRisen zvolil Druid, konkrétně jeho „token“ podobu. Když jsem mluvil o obrácených rolí, tak jsem je myslel doslovně. MentoRisenovi se hra povedla natolik, že díky Innervate stal prakticky agresorem on sám a diktoval tempo hry od začátku do konce a zaslouženě zvítězil.

Pozápasové ohlasy vítěze – mentoRisen:

Gratuluji k výhře v úvodní hře. Jsi spokojený se svým výkonem? Jaké jsou tvé pocity ze hry? MentoRisen:„Pred prvým zápasom som mal veľkú trému, tak som rád že som si nezrobil hanbu. Spokojný ale nie som, hral som zle:) Zrobil som zopár riadnych missplayov, hlavne v druhom zápase som necheckol freezing trap najprv. Prvý match som prekvapivo lahko vyhral aj keď proti rogune je to ťažké. Face versus sunshine hunter je tak 50/50 podľa draw. S token druidom mám tak 80% úspešnosť proti face hunterovi, tak som si v treťom matchi celkom veril. A vyšlo to. Už sa teším na daľši zápas na Silhana.“

Silhan [1:2] Esosek

Silhan odstartoval překvapivým deckem, Druidem, který v sobě má legendárku Malygose. Esosek si hned do první hry vzal svůj pravděpodobně nejsilnější deck – Miracle Rogue. Silhan si ze začátku držel board control a byl v dobré pozici, naopak Esoskovi nepřála ruka a velkou část early game neměl co hrát. Hru zlomil druhý Gadgetzan, díky kterému si Esosek nalízal velké množství karet a už hru nepustil. Do druhé hry si Silhan jako counter zvolil Huntera. Esoskovi velkou naději dělal velký 6/6 VanCleef, kterého se ale Silhan zbavil pomocí Hunters Marky. Ze hry se stal závod o rychlejší zabití soupeře, ve kterém má Hunter většinu času navrh a Silhanovi se povedlo srovnat na 1:1. Ale Esosek byl na turnaj vzorně připravený a pro hru proti Hunterovi si zvolil nejlepší možný deck – control Warriora. V tomto matchupu má Warrior navrh a Silhana čekala těžká hra. Velké pobouření v chatu na streamu vyvolala skvělá play od Silhana, kdy perfektně přečetl Esoskův úmysl, kdy si zkopíroval svého Frothing Berserkera s úmyslem na ně další kolo zahrát Arguse. Toto čtení hry od Silhana si podle mého zaslouží status hry týdne. Bohužel ani tento skvělý přehled mu nepomohl k výhře a slovenský zástupce byl ve své první hře udolán.

Pozápasové ohlasy vítěze – Esosek:

Gratuluji k výhře v úvodní hře. Jsi spokojený se svým výkonem? Jaké jsou tvé pocity ze hry? Esosek: „Díky:). Spokojený jsem byl, ale když jsem se zpětně díval na záznam, tak mi došlo, že jsem ve druhé hře udělal malou chybičku, která mi prohrála hru. Ale výhra je samozřejmě super začátek, hlavně když jsem mohl counterovat Silhanova huntera :)“

CzechCloud [2:1] H3llscreamGG

Třetí zápas byl v anketě na Facebooku zvolen nejzajímavějším zápasem dne a opravdu bylo na co koukat, jedna z nejvyrovnanějších bitev plná zvratů. V úvodní hře jsme měli možnost sledovat souboj Huntera v podání H3llscreama proti Druidovi v rukách CzechClouda. Celá hra měla poměrně pomalý vývoj a dostala se až do velmi pozdní fáze, kde Druid většinou už neprohrává a Cloud získal výhodu první výhry. Do druhé hry si po neúspěchu s Hunterem zvolil H3llscream Warlocka, konkrétně jeho ZOO podobu. Jak to u tohoto agresivního balíčku bývá, povedl se mu výborný a rychlý začátek, s kterým se Druid musel vyrovnat, což se mu ale za celou hru nepovedlo a zápas směřoval do závěrečné rozhodující hry. Guldanovu Zoologickou zahradu se CzechCloud rozhodl eliminovat control Warriorem, dalším control deckem. Tato hra byla velmi kontroverzní a byla doprovázena zajímavými zvraty. Hra se přelívala z jedné strany na druhou až nakonec z celého duelu vyšel šťastněji Cloud.

Pozápasové ohlasy vítěze – CzechCloud:

Gratuluji k výhře v úvodní hře. Jsi spokojený se svým výkonem? Jaké jsou tvé pocity ze hry? CzechCloud: „V jedné větě bych řekl, že jsem to zahrál jak Pražák po lahvi vodky. V druhé hře jsem si nechal na ruce čtyřdrop proti Warlockovi, protože jsem očekával Handlocka nebo Oddlocka a nakonec se mi to vymstilo, protože jsem se vůbec nestihl rozjet. V třetí hře jsem se snažil hrát natolik kontrolně, až jsem to přehnal a zůstal mi coin na ruce do 13. kola. Navíc jsem mohl pomocí Azure Drake a Whirlwindu vyclearovat celý field, ale nechal jsem soupeři Arguse, který mě málem zabil. Obecně si myslím, že diváci ode mne už viděli to nejhorší, co mohli a od teď to půjde jenom nahoru.“

Alesh [2:0] Mirrari

Poslední hru dne prováděly drobné technické problémy, takže nám bohužel utekla první hra, proto jsme se zeptali vítěze první hry, Aleshe, na její průběh: „Na streamu jsme bohužel minuli tvojí první hru. Můžeš nám jí prosím tě krátce přiblížit alespoň slovně?" Alesh: „Určitě. První moje hra byla ZOO vs Handlock. Otevíral jsem se ZOO, protože jsem věděl, jak moc Mirrari zná moje decky a věděl jsem, že na ZOO nebude připravený a taky, že ano. Hra byla rychlá, protože jsem měl coinu, Mirrarimu nepřišel taunt giver a tudíž i přes hellfire ve 4. kole jsem hru ukončil v 6. kole.“ I druhou hru se ZOO Alesh hravě zvládnul a uštědřil tak svému týmovému parťákovi nepříjemnou porážku 2:0.

Pozápasové ohlasy vítěze – Alesh:

Gratuluji k výhře v úvodní hře. Jsi spokojený se svým výkonem? Jaké jsou tvé pocity ze hry? Alesh: Děkuju, spokojený s výkonem jsem tak 50 na 50. 2:0 je hezké, ale hrál jsem Zoo a tudíž tam nebylo moc co vymýšlet a tudíž tam není být moc na co spokojený. Navíc jsem musel porazit svého spoluhráče z týmu a to tu výhru dělá trochu hořkou.
Poslední hra prvního hracího týdne (VanillaTitan vs Killjadein) se odehraje o víkendu.

Play týdne:

Hrou týdne jsem zvolil skvělé čtení hry v podání Silhana, kde odhadnul situaci na výbornou, i když Argus není zrovna hranou kartou v decku Warriora. Bohužel ani to mu nepomohlo k výhře, nicméně, well played! Play nejdete zde: http://www.twitch.tv/m/501586

Naposledy upravil/a Kinedryl 09.05.2014 v 14:11:50.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet