Premier ANHL - 5. kolo, polovina ligy

S novým týdnem přichází i další týden Alien Nest Hearthstone Ligy a logicky s ním i její nejvyšší divize – Premier liga. Jedni z nejlepších hráčů na naší domácí scéně se nám představí v pěti soubojích. Liga se svým pátým kolem přehoupne přes polovinu, to rozhodně znamená větší tlak na samotné hráče, teď už se hraje o každou výhru. Tento týden s sebou nese jednu zajímavost, už jsme si v naší Premier lize zvykli na vzájemné duely hráčů týmu eSuba. Tento týden však vyšel los takovým způsobem, že uvidíme hned dva takové duely. První dva duely se odehrají již dnes 4. června od 18 hodin, na další se můžete těšit v neděli 8. června opět od 18 hodin. Všechny zápasy budou živě komentovány a přenášeny na streamu www.twitch.tv/the_nest


Nicméně vám ještě dlužíme ohlédnutí za duelem mentoRisen vs Mirrari. Tento duel byl poněkud hektický, měli jsme možnosti vidět velmi zvláštní momenty. Příkladem může být situace, kdy mentoRisen na svém Druidovi hrál kombo na lethal, ale chybělo mu 1 dmg, Mirrari i přes to hru vzdal. Další zajímavostí je i mentoRisenův Handlock s Frost Elementalem, na kterého jsme se po hře i zeptali. MentoRisen nicméně hru zvládnul v poměru 2:1 a drží si již po 4 kola neporazitelnost.

„Gratuluji k výhře. Zaujal mě Frost Elemental v tvém decku, jedná se o tvůj nápad a jakou plní funkci? Kdo myslíš, že by mohl tvojí neporazitelnost přerušit?“

mentoRisen: „Dakujem, aj ked po prvej hre to vyzeralo biedne. Trochu som musel pocas hry krotit moje dcery, tak som hral yolo Leeroya. Co podla mna nebol missplay sanca bola 1/9, co je mensia ako ked discartuje soul fire. Frost elemental je tam miesto alextrazy. Vo vela matchupoch je ovela uzitocnejsi, pretoze sa moze hrat ak ste pozadu v tempe. Ale e to ale moj napad, videl som to na Reynadovom streame. Co sa tyka neporazitelnosti, urcite su v lige lepsi hraci ako ja, ale ja som mal kus stastia s Aleshom aj Silhanom.“


VanillaTitan vs Silhan

Hned takový bude první dnešní duel. Silhanova výkonost v poslední době není taková, s jakou by mohl být spokojený a rozhodl se pro radikální změnu, kterou máte možnost vidět na první pohled při pohledu na jeho novou fotku. Jestli svůj vous opravdu obětoval bohu RNG, to už zůstává čistě otázkou spekulací. Ani Vanilla, který byl před začátkem ligy pasován na jejího favorita, nepředvádí zatím v lize oslnivé výsledky a bude chtít rozhodně postoupit výše.

Tip výsledku podle Jirasula: 2:0

Příjde mi, že Silhan v poslední době už ligu vypustil, možná za jeho výkonem bude trochu i týmové režie, kdy už tuší, že v lize nemá velké šance na úspěch. Proto si trošku drze troufnu tipnout Vanillovu hladkou výhru.

Tip výsledku podle TanakhTa: 2:1

 


mentoRisen vs Esosek

Duel, který označím za „šlágr“ kola. Souboj prvního místa s třetím. MentoRisenovo první místo je sice v bezpečí i po případné 0:2 prohře, ale Esosek si jistě brousí zuby na jeho neporazitelnost, kterou by rád utnul. A kdo jiný by to měl být než právě zástupce týmu eEriness.

Tip výsledku podle Jirasula: 1:2

MentoRisen musí padnout! Je sice hezké, že nejvyšší lize vládne dosud neznámé jméno, což může sloužit jako motivace pro všechny hráče, nicméně i pro zajímavost a napínavost ligy do posledních kol si přeji mentoRisenovu prohru. A kandidátem na trůn by mohl být právě Esosek, který, doufám, dnešní bitvu zvládne.

Tip výsledku podle Tanakhta: 0:2


CzechCloud vs Alesh

U těchto borců je zajímavé jejich postavení v tabulce, kdy CzechCloud momentálně okupuje skvělé druhé místo, naopak Alesh se krčí až na místě sedmém. Před začátkem ligy by každý tipnul pořadí těchto dvou hráčů přesně obrácené. Abychom Aleshovi tak nekřivdili, je pravda, že má ještě jeden zápas k dobru.

Tip výsledku podle Jirasula: 1:2

Pro Aleshe je tenhle týden, kdy odehraje dva zápasy (dohrává duel proti Killjadeinovi, který se neodehrál kvůli Aleshově nemoci), ideální možností, jak ještě zavelet k útoku na přední příčky. Případné dvě výhry by ho katapultovaly v tabulce. To je velká motivace, proto věřím spíše jemu.

Tip výsledku podle Tanakhta: 1:2


H3llscreamGG vs Jckl

Jckl se v lize vysloveně trápí, hry prohrává těsně, ale prohrává. Naopak H3llscream si drží slušné páté místo, na kterém by ale jistě dále pracoval. Tento duel bude zajímavý z hlediska výběru decků, jelikož víme, že H3llscream nemá daleko k žádnému z nich, neostýchá se vzít ku příkladu ani ZOO, ke kterému má jckl velký odpor.

Tip výsledku podle Jirasula: 1:2

Jckl v minulém kole přejel 2:0 VannilaTitana, což by ho mohlo velmi povzbudit a nastartovat jakýsi comeback z nižších příček. Stejně tak ale H3llscream zvládl svůj poslední duel na výbornou. Velmi vyrovnaný duel, který podle mého rozhodne úvodní hra.

Tip výsledku podle Tanakhta: 1:2


Killjadein vs Mirrari

Mirrari stále čeká na svojí výhru, zatím odešel ze svých her čtyřikrát s hlavou skloněnou. Jeho šance v lize jsou již prachmizerné, motivací pro něj by mohlo být porážet soupeře, aby alespoň „vypomohl“ svým týmovým kolegům. Naopak Killjadeinovi se poměrně daří. Jak jsem psal u Aleshe, tak i jeho čekají dva zápasy a tento týden je pro něj důležitý.

Tip výsledku podle Jirasula: 1:2

Jako jsem předpověděl přetržení šňůry u mentoRisena, věřím, že se tak stane i u Mirrariho.  

Tip výsledku podle Tanakhta: 1:2



Naposledy upravil/a Kinedryl 10.06.2014 v 16:41:27.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Kublai 05.06.2014 19:14

Ahoj, chtěl jsem sledovat ligu, mám follow na twitch účet Nest, ale live stream ani záznam jsem tam neviděl. Chápu, že to není ELH, jen mně zajímá jestli se dívám správně... Dík.

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet