Premier ANHL - 4. hrací týden

Ve středu se odehrály další duely z naší Premier ANHL. Jejím hlavním sponzorem je firma Alienware a finalisté celé ligy se mohou těšit na lan finále v Nestu, což je ideální místo pro všechny hráče, kde strávit svoje volné víkendy.

 

 VannilaTitan [0:2] jckl

Do souboje nastupoval jckl v jasné pozici outsidera, ale rozhodl se pro odvážnou volbu decku, kdy si zvolil Hand podobu verzi Warlocka. Tím ale nastala poměrně úsměvná situace, když jsme sledoval mirror souboj těchto decků.

Hra měla poměrně pomalý rozjezd, soupeři si drželi čistý board, životy se pohybovaly okolo 15, hru ale rozseklo jcklovo 9. kolo, v kterém si topdecknul Leeroye a hru pro sebe dokončil, čímž postavil Vanillu do nepříjemné situace, kdy musel counterovat Handlocka.

To se rozhodnul provést Shamanem. Jedním z klíčových momentů bylo 4. kolo, kdy jckl Hellfirem vyclearoval 4 miniony, čímž uklidnil hru a směřoval jí do late game, kde má rozhodně navrch. Vanilla se ještě rozhodl zdorovat v momentu, kdy opět zaplnil board miniony, na což ale jckl opět měl odpověď v podobě Shadowflamu a hru už nepustil, čímž si jckl ve čtvrtém týdnu připsal první výhru.

„Konečně jsi překonal svojí smůlu a připsal sis první výhru v lize, navíc proti silnému soupeři Vanillovi. jsi spokojený se svojí hrou?“

Jckl: "Tak jsem určitě rád, že se mi konečně podařilo vyhrát a neskončilo to tradičně 1:2. První mirror zápas handlock vs handlock jsem měl poměrně brzy na ruce leeroy combo, takže ho stačilo dostat jen trochu dolů a nedovolit mu zatauntovat, což se mi podařilo a bylo vymalováno. Druhou hru mě counteroval shamanem, kde jsem měl opravdu štěstí, že mu nepřišel earthshock. Dvakrát jsem mu smazal board a nezachránil ho už ani Alakir. Vanillovi patří určitě můj respekt, že se nesnížil k něčemu jako je Zoo nebo Hunter a budu se těšit na další setkání s ním."

 


H3llscreamGG [2:0] Esosek

Hra nám odstartovala pěknou divočinou, kdy se H3llscream s ničím nepáral a vyrukoval na Esoska s ZOO deckem. Naopak Esosek si pro nás připravil zajímavý deck, který sám nazývá Miracle Shaman, jenž sází na synergii Auctioneera a levných spellů s pomocí Mana Addict.

I přes Esoskovu snahu clearovat board, v níž mu pomohl i Lighting Storm a další spelly se H3llscreamovi dařilo sráže soupeřovi životy až do pozice, kdy byl schopný ho dorazit kombinací Leeroy, Power Overhelming, Soulfire. Poněkud škoda, že Esosek nedostal pořádnou příležitost nám tento deck předvést, místo toho si musel lámat hlavu, co zvolit proti agresivní ZOO.

Pro tento účel si zvolil Miracle/Malygos Rogue, který se díky spellům jako Deadly Poison, Backstab, nebo minionům jako SI Agent má jak vypořádat s early agresí Warlocka. To nám ale Esosek nepředvedl ani ve druhé hře a nestačil na nastolené tempo a H3llscream si připsal již druhou 2:0 výhru tohoto hracího dne.  

 "Gratuluji k výhře. Přejel jsi jednoho z lídrů ligy přesvědčivě 2:0. Můžeme teď na špičce očekávat tebe?"

H3llscreamGG: „Díky. K výhře jsem použil novou verzi zoo, se kterou přišel můj nový spoluhráč z iNfected HornyDaTop. Vylepšuje winrate proti deckum co maji dobry boardclear. To se mi vyplatilo hned v první hře. Druhou hru Essosek nezvolil dle mého názoru správný counter, a tak se mi podařilo získat první 2:0 výhru. Určitě se budu snažit získat více výher a dostat se mezi top hráče v premier lize.“

 


 

CzechCloud [2:0] Silhan


Do hry jsme se bohužel kvůli technickým potížím dostali později, ale právě včas na to abychom stihli vyvrcholení úvodní hry. V té jsme měli možnost sledovat Silhana, jak zkouší svojí doslova legendární verzi Druida, která je přeplněná legendárními kartami, doplněna spelly a Alarm Boty a vyslána do boje. Naopak CzechCloud zvolil Control Warriora. Klíčový moment byl, když Alarm Bot vyhodil Silhanovi do hry Deathwinga, kterého si ale Cloud zkopíroval Faceless Manipulatorem a ještě dorazil Big Game Hunterem, na což Silhan neměl odpověď.

Od Silhana přišel jako logický counter Handlock. Další control vs control hra s sebou nesla i další pomalý začátek, který ale mohl symbolizovat pověstný klid před bouří. Většinu hry se zdálo, že Silhan tahá za kratší konec. To vyústilo v silný missplay v 10. kole, kdy zazmatkoval s utíkajícím časem a zbytečně přišel o miniona. To se nakonec potvrdilo i v závěru, který se hrál do poslední karty, kde Silhan prostě neukontroloval Warriora a byl poražen poměrem 0:2.

"Gratuluji k trošku hořké výhře. Jaký je to pocit porážet své kolegy z týmu v lize? Čekal jsi takhle hladkou výhru?“

CzechCloud: „Naše bratrovražedný souboje jsou vždycky taková sázka do loterie. Částečně o zápase rozhodla první hra, kdy si Silhan vzal funny Druida s Alarm Botem a a já měl zrovna na ruce reakci. Za výhru 2-0 jsem velmi rád a těším se na další zápasy.“

Na další živě komentované duely se můžete těšit již zítra, v sobotu 31. 5. Od 18 hodin se nám představí dvojice Killjadein vs Alesh, po té nastoupí ke svému duelu mentoRisen proti Mirrarimu. Vše můžete sledovat živě na oficiálním streamu The Nest: www.twitch.tv/the_nest



Naposledy upravil/a Jirasul 30.05.2014 v 13:19:51.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet