Nové karty v CoN z pohledu hráče Via!

//pic/loga/curseofnaxxramas
Via, známý český hráč Hearthstone, si pro vás připravil bližší pohled na nové karty, které byly oznámeny před několika dny na Pax East! Velice děkujeme za skvělý článek, který objasní nejen začínajícím hráčům, jak dobré budou tyto karty.

Undertaker

1/2 minion za 1 mana crystal s potenciálem 2/3 na druhé kolo (teoreticky i 3/4). První pohled nabízí hned 2 srovnání. Secretkeeper, který má stejný poměr čísel a nehraje se vůbec a pak Mana Wyrm, jenž naopak patří mezi nejlepší bytosti za jedničku ve hře. Mana Wyrm má tu výhodu, že v polovině her je díky kartě The Coin vlastně 2/3 za jedna bez dalších nároků na zbytek ruky. Undertaker naopak stejně jako Secretkeeper trpí velkou náročností na první ruku + první líznutí karty, protože jako 1/2 toho moc neudělá. Tenhle samotný fakt ho podle mě vylučuje z decků, které nebudou celé o Deathrattle, protože nechat si na první kolo jednoho na ruce a dolíznout k tomu druhého + žádný Deathrattle na první kola je samo o sobě prohraná hra. Curse of Naxxramas nicméně slibuje výrazné zastoupení Deathrattle karet a vzhledem k tomu, že i ty stávající patří k těm nejhranějším (Leper Gnome, Loot Hoarder, Harvest Golem, Bloodmage Thalnos), můžeme se těšit právě na takový Deathrattle archetyp.

Shade of Naxxramas

Výborný na druhé kolo přes minci, ale i přes to bych ho jako úderníka do klasických bytostních aggro a midrange decků nedoporučil. Přidaná hodnota oproti jiným kouskům za 3 many (Harvest Golem, Scarlet Crusader) není tak velká. Je však trošičku lepší než Jungle Panther, a to samo o sobě bude stačit na to, aby Shade našel svoje místo. Ideální pro přípravu kombíček s Windfury a možná oprášíme i Paladinovo Blessed Champion kombo.





Dancing Swords

Drawback (nevýhoda) téhle karty je moc velký na to, aby mohla konkurovat tradičním minionům za tři many. Nabízí se srovnání s Warlockovou kartou Succubus, která má lepší poměr cena/výkon a stejně se nehraje, a také s kartou King Mukla, který plní pouze specifické role. Dancing Swords podle toho, co zatím víme, bude trojmanová alternativa pro Deathrattle decky s Undertakerem, případně zajímavá možnost pro Paladinovy decky s kartou Divine Favor, kde podobnou roli již zastává (mnohem lépe) právě King Mukla. Pokud se objeví více karet, které nějakým způsobem penalizují oponenta za počet karet na ruce (a vzhledem k OP warlockově abilitě něco takového čekám), přitažlivost Dancing Swords výrazně stoupne.



Nerubian Egg

Vajíčko je zatím můj nejoblíbenější kousek z nových karet. Perfektní návnada pro Silence za 2 many, s ofenzivním i defenzivním použitím. Defenzivně může plnit roli podobnou jako Ancient Watcher (přes karty, které dávají Taunt). Dopředu se pak může rozjet přes karty jako Abusive Sergeant, Cruel Taskmaster, Defender of Argus, Flametongue Totem, Dire Wolf Alpha a další. Svoje místo může najít i v decích s mass removalem typu Brawl, Hellfire nebo Wild Pyromancer a specificky Warlock bude mít radost s dalšími dvěma kousky: Void Terrorem na třetí kolo nebo Power Overhelming. Připadně může sloužit jako ochrana před sweepy typu Lightning Storm/Consecration pro Zoo deck.


Baron Rivendare

Nová legendárka mi přijde zatím nejhorší z představených kousků, což se možná změní, až uvidíme další nové Deathrattle karty. 1/7 za 4 je mimořádně špatný poměr a aby se vyplatila Baronova schopnost, je třeba pohřbít aspoň 2 Deathrattle karty, což se v kolo, kdy Baron přijde do hry, bude dít velmi vzácně a držet na stole 1/7 bytost za 4 many bude špatný plán. Tím spíš, že s novým Nerubian Egg budeme mnohem častěji vídat i Cabal Shadow Priesty.






Pro další informace navštivte článek o Curse of Naxxramas

Naposledy upravil/a Glea'ar 14.04.2014 v 18:24:26.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet