Naxxramas Board

Spolu s vydáním Curse of Naxxramas se můžete těšit také na nový board, na kterém se budou bitvy uvnitř slavné nekropole odehrávat. Už jsme si mohli hrát s katapultem, vytrhávat peří gryphonovi nebo házet vědro do studny. Ale co že nás to vlastně během hraní čeká tentokrát?

Pohled na board

Když se podíváme na celou hrací plochu, opět vidíme zcela klasické rozložení možných interakcí do čtyř různých rohů. Jak možná někteří zkušení hráči World of Warcraft poznali, jedná se o symboliky čtyř hlavních částí Naxxramasu.

V levém horním rohu nacházíme jakousi lebku, která vypadá jako hlava liche, končící v rybníčku zeleného slizu (nebo něčeho horšího?). To je narážka na Plague Quarter, na který si zatím musíme počkat, přestože pouze týden.

To Construct Quarter, který vidíme nahoře vpravo, bude na řadě až jako jeden z posledních. Způsob, jakým funguje onen stroj, který tento prostor zaplňuje, bych raději příliš nerozebíral, ale věřím, že lebka na něm nakreslená mluví tak nějak za vše.

Levý spodní roh už je všem jistě dobře známý Arachnid Quarter, který mohou hráči navštívit už nyní. Pavoučí kokony a pavučiny jasně naznačují, čeho se zde máte bát.

A jako poslední vidíme v pravé spodní části boardu létající obelisk, který znázorňuje Military Quarter. Zde například narazíte na různé rytíře smrti, stále loajální Lich Kingovi, proto se nejprve musíte pořádně vyzbrojit.

 

Plague Quarter

Zde se jistě poměrně vyřádíte. Nachází se tu hned několik různých povedených interakcí. Například obyčejné kliknutí na čelo lebky vyústí v poněkud dutý zvuk. Inu, tato lebka asi příliš rozumu nepobrala. Co se týče slizu, klikání v něm způsobí šplouchance, které asi příliš z vás nepřekvapí. A kdyby se vám náhodou zdálo, že sliz dochází (což by bylo skutečně jen zdání), stačí ho držením levého tesáku trochu dopustit.

Kromě lebky se zde nacházejí také načervenalé houby. Nedivil bych se, kdyby uvnitř ukrývaly nějakou ošklivou infekční chorobu, každopádně pokud si troufáte, můžete je nechat vypustit výtrusy. Stačí na ně opakovaně klikat. A pokud patříte mezi zlatokopy, jistě si nezapomeňte všimnout také drahokamu v z našeho pohledu levém oku, který se občas zablyští. Stačí párkrát kliknout a vypadne vám rovnou do náruče.

Construct Quarter

Zdejší přístroj toho umí také poměrně dost. Každého jistě zaujme ventil, kterým můžete otáčet. To bude mít dva různé následky, podle toho, zda jste nechali krytky (jedna s lebkou na potrubí, další na přístroji, od začátku otevřená) otevřené, nebo zavřené (ovládáno klasickým klikem). Pokud jeden z nich necháte otevřený, pouze se vám ze stroje zakouří. Ale při zavření obou krytek vám začne být produkován sliz a ten potrubím vyteče ven.

Zároveň si všimněte také dvou maličkostí. To, že klikání na sliz způsobí šplouchance, asi nikoho nepřekvapí. Na tu druhou už ale nemusí přijít každý. Povšimněte si totiž druhého šroubku zleva na vrcholu konstrukce. Obyčejný, že? Ale párkrát na něj klikněte a on vyletí díky velkému tlaku ven. A skončí až v Plague Quarteru!

Arachnid Quarter

Co byste asi čekali od části boardu, která je věnována pavoukům? Nechte mě hádat – pavouky. A ano, je tomu tak. Jistě si hned na první pohled všimnete pavoučích vajec, která jsou všude kolem. Klikání na ně způsobí zpočátku pouze jakési čvachtavé zvuky, ale při opakování tohoto úkonu nakonec vajíčka zničíte a vyvoláte malé pavoučky.

To je ovšem pouze ta méně strašidelná část tohoto Quarteru. Určitě si všimnete červených očí ve tmě, které se občas objevují. Co byste řekli, že to je? Po kliknutí mohou nastat tři varianty. Tou nejmírumilovnější je pouhé zmizení očí, mnohem zajímavější je pak možnost, kdy se na vás vyřítí několik netopýrů. A poslední variantu pro vás nechám jako malé (velké?) překvapení. Pouze upozorňuji, nic pro osoby s arachnofobií.

Military Quarter

Zde to vypadá celkem nudně. Zkrátka se tu nachází obelisk a nic víc. Klikejte na něj opakovaně a můžete ho dokonce rozbít. Prasklinu lze ale velmi efektním způsobem odstranit. Když podržíte kurzor stisknutý na obelisku, začnete ho jakousi elektrickou silou opravovat, a to až do původního stavu. Určitě se na něm mnozí z vás vyřádí.

 

Tak co říkáte na nový board? Je zajímavější, než ty předchozí, nebo ho považujete za nudný? A který efekt vám přijde nejzábavnější?



Naposledy upravil/a Kinedryl 28.07.2014 v 18:26:20.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Sir Finley Mrrgglton 29.07.2014 09:37

Ako presne donútiť toho Nerubiana vyliezť?

ecoo 27.07.2014 20:29

Toto jsem už našel sám, ale zajímalo by mě, jak se dá trhat peřéí gryphonovi?

Radiaw 27.07.2014 19:55

Čekal jsem, že alespoň každé křídlo bude mít jiný deck..

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet