Mistrovství České republiky se blíží

Vyvrcholení první MČR sezony v Hearthstone je za dveřmi. Známe kvalifikované, známe datum, známe místo. Vše se blíží ke svému konci a ke korunovaci Mistra České republiky ve hře Hearthstone. Tento souboj svede do bojů dva nejsilnější týmy, eSubu a eEriness. Za první jmenovaný tým nastoupí slovenský zástupce Silhan. Naopak barvy týmu eEriness hájí Styxon.

Celý formát kvalifikace na konečné finále byl jednoduchý. Hráči v průběhu celého roku sbíraly MČR body, na základ kterých se sestavilo 16 hráčů. Ti se setkali na offline finále, které proběhlo v rámci Lancraftu Autumn 2014. Po dlouhé cestě Double Elimination pavoukem vykristalizovali právě tito dva zástupci.

Oba hráči mají momentálně velmi našlápnuto a jsou ve velké formě. Silhan se nedávno stal absolutním vítězem Alien Nest Hearthstone Ligy, naopak Styxon si formu načasoval ještě lépe. Na hlavním turnaji, který se hrál těsně před touto kvalifikací na Lancraftu získal skvělé druhé místo. Není tedy pochyb, že nás čeká velmi napínavé finále.

Styxon a Silhan v rozhovoru po postupu na finále MČR (zdroj: Playzone.cz)

Silhan o svém postupu pro web PLAYzone

"Som veľmi rád že som postúpil a že celosezónna snaha sa vyplatila :) aj keď to zo začiatku nevyzeralo tak ružovo, nakoniec som to dotiahol na mčr . Svoje šance vidím priaznivo pretože sa pripravujem a trénujem vždy keď sa mi dá a mám čas :)."

Styxon o svém postupu pro web PLAYzone

Jsem rád, že Hearthstone, v podstatě nová hra od Blizzardu, dostala možnost být jako jedna ze 4 her na letošním MČR, i když není vydána ani rok. A samozřejmě jsem také rád, že jsem se dokázal probojovat až do grandfinále právě této hry. Po tom, co jsem obsadil na LanCraftu 2. místo, jsem moc nevěřil, že bych dokázal projít celým winners bracketem v MČR kvalifikaci bez prohry jediného matche. Stalo se tak a ve finále se utkám se Silhanem, proti kterému si hodně věřím, ale stát se může cokoliv a ať vyhraje ten lepší.

Finále se odehraje v neděli 5. října, v rámci festivalu For Games, formátem BO7 (hraje se tedy na 4 vítězné hry). Hraje se o Ultrabook Dell XPS 12 Duo v hodnotě 43 000 Kč.

A jak tipují vítěze ostatní hráči?

Styxon:
Chemk0
CharlieShenn (St0rm)
Jirasul
Regeedz
Lakart
Faeli


Silhan:
Ixxii
D0l1k
Killjadein
Mirasek



Naposledy upravil/a Jirasul 30.09.2014 v 19:09:30.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet