Miniature Warfare

„Otravný Shrinkemeister změnil všechny tvé Hearthstone karty na hračky! Teď jsou všichni tví minioni 1/1 a stojí jen 1 mana!“

Tento Brawl nám jasně ukazuje, že Shrinkmeister dokáže být mnohem silnější, než si kdy kdo dokázal představit. Obvykle jen sníží útok miniona o 2 na jeden turn, ale tentokrát se doslova urval ze řetězu a snížil staty všech minionů permanentně na 1/1.

Miniature Warfare je třicátý třetí Tavern Brawl. Vyšel 27. 1. 2016.

Historie Tavern Brawlu

Start:  27. 1. 2016
Konec: 1. 2. 2016

Přehled

Tento Brawl umožňuje hráčům hrát s jejich vlastními decky a classou dle jejich výběru. Během Brawlu je na všechny miniony aplikován neodstranitelný debuff, který nastaví jejich staty na 1/1 a mana cost na 1 mana. Buffy ale mohou navýšit staty minionů nad 1/1.

Debuff snižující staty na 1/1 platí jak na miniony v ruce, tak i na miniony na boardu, či na miniony vyvolané pomocí spellů a efektů jiných minionů. Minioni, kteří se zrodí z Battlecry či Deathrattle a Ressurection efektů, dostanou také debuff na 1/1. Transform efekty jsou také postiženy debuffem.
Minioni jako Twilight Drake a Frostwolf Warlord mohou mít navýšené staty díky jejich Battlecry. Jejich základní staty budou ale sníženy. To znamená, že Twilight Drake může mít například 6 životů díky svému Battlecry, ale protože jsou jeho základní staty sníženy na 1/1, tak bude mít jen útok 1.
Debuff nelze odstranit přes silence mechaniku. To znamená, že karty jako Wailing Soul nic nezmění a nevrátí miniony zpět k jejich původním statům. Buffy mohou být ale přes silence odstraněny tak jako vždy. Ragnaros the Firelord který má v tomto Brawlu 1/1, a je nabuffovaný přes Defender of Argus umře na Earth shock, který mu sebere buff na 2/2 a udělá z něj 1/1, která zemře na 1 dmg.


Strategie

- Nízká cena všech minionů dovoluje hráčům používat jinak velmi drahé miniony již od turnu 1.

- Jelikož všechny karty minonů stojí tak málo, je tedy jasné, že hráči si vyprázdní svou ruku velmi rychle.

- Card draw je proto v tomto Tavern Brawlu velmi užitečný.

- Chromaggus je jako minion velmi dobrá volba, pokud přežije do dalšího turnu anebo pokud máte v ruce card draw. Množství karet a value, kterou díky němu v ideální situaci získáte, vám dá značnou převahu nad nepřítelem.

- Warlockova Hero Power Life Tap vám sice může poskytnout dostatek karet, ale jelikož jsou vaši minioni jen 1/1, je to poněkud nevýhodné. Dát 2 životy za 1/1 miniona, který nejspíše hned umře, není prostě výhodné. 

- Když si budete vytvářet deck, tak je velmi důležité pamatovat si, že schopnosti karet jsou mnohem důležitější než jejich staty. Karty, které jsou normálně velmi hrané, mohou být proto v tomto Tavern Brawlu celkem k ničemu. Karty jako Northsea Kraken naopak získávají hodně na použitelnosti.

- Varian Wrynn je v tomto Brawlu skvělou kartou, protože jeho schopnost dát vám karty do ruky a na board a to jen za 1 mana je prostě k nezaplacení.

- Minioni, kteří vám dají Overload za jejich zahrání, jsou naopak poněkud k ničemu.

- Buffy statů a plošné removaly jsou v tomto Brawlu velmi silné.

- Minioni jako Dark Iron Skuler a Knife Juggler poskytují excelentní removal za minimální cenu.

- Battlecry damage minionů jako Elven Archer, Stormpike Commando a Northsea Kraken jsou také skvělé.

- Stampeding Kodo bude mít vždy svůj cíl pro jeho Battlecry.

- Minioni s Charge a Divine Shieldem jako Argent Commander a Argent Horserider jsou také velmi hodnotní a užiteční, protože můžou sloužit jako okamžitý removal a nabuffovaní, a chránění pod Divine Shieldem mohou dát nepříteli i solidní dávku dmg.

- Spelly jako Whirlwind, Fan of Kniwes, Arcane Explosion, Explosive Trap a Holy Nova jsou ve většině případů zaručené board cleary. Takový Flamestrike by byl ve většině případů na ty 1/1 miniony značný overkill za 7 mana :D.

- Spelly jako Shiv a Mortal Coil jsou také extrémně efektivní v tomto Tavern Brawlu.

- Karty, které vyvolávají další miniony, vám poskytnou obrovskou value a board control.  Murlock Tidehunter, Razorfen Hunter a Echoing Ooze vám dají 2 miniony, a to není vůbec na škodu. Dr. Boom, Haunted Creeper, Wobbling Runts vám dají 3 či 4 miniony za jednu kartu. Onyxia je také hodně dobrá.

- Alexstraza může srazit životy nepřítele na turnu 1 na 15!

- Dreadsteed vám může dát nekonečnou value, protože je 1/1 jako všichni ostatní minioni a nikdy nezemře.

- Imp-losion je také poněkud silný spell, který může zabít nepřátelského miniona a ještě vám dá 2-4 miniony pro vás.

- Muster for Battle je v tomto Tavern Brawlu opravdu značně nechutný spell, který vám na board dá 3 miniony a zbraň, se kterou můžete nepříteli zabít 4 miniony, což vám dá obrovskou výhodu v boji o board control. V kombinaci s Knife Jugglerem  se tady bavíme o šíleně silném combu.

- Minioni jako Stormwind Champion, Anubisath Sentinel, Cenarius, Temple Enforcer, Houndmaster a Keeper of Uldaman vám umožní výhodně tradovat proti nepříteli a buffovat vaše miniony.

- Hobgoblin má v tomto Tavern Brawlu obrovskou value, protože nabuffuje vše, co zahrajete.

- Power Word: Shield, Explorer´s Hat, Velen´s Chosen, Mark of the Wild, Avenge, Mark of Nature jsou také velmi efektivní. Power of the Wild, Competetive Spirit a Mal´Ganis jsou také skvělé. Blood Imp, Boneguard Lieutenant, Floating Watcher a Kvaldir Raider jsou dobrými zdroji buffů. Questing Adventurer může být také velmi efektivní, pokud po něm zahrajete hodně karet.

- Shade of Naxxramas zahraný na počátku hry může vyrůst až do nečekaných rozměrů.

- Síla buffů zvyšuje hodnotu minionů se silence jako například Ironbeak Owl a Spellbreaker. Díky obrovskému množství minionů na boardu, ke kterému v tomto Tavern Brawlu dochází často, najdou karty jako Frostwolf Warlord a Enhance-o-Mechano velké uplatnění.

- Snížená cena minionů zapříčiňuje, že Shadowstep combo je úplně zadarmo, což může být velmi užitečné, pokud hrajte Battlecry miniony. Spelly jako Vanish a Sap jsou ale naopak velmi neefektivní.

- Hero Powers jako Fireblast, Shapeshift a Dagger mastery fungují skvěle při odstraňování nepřátelských minionů. Totemy ze Shamanovy Hero Power Totemic call jsou vždy 1/1.

- Mnoho silných minionů, kteří se normálně až tak moc nehrají, je díky tomuto Brawlu mnohem více hratelných. Ragnaros the Firelord zahraný na turnu 1 dá vašemu nepříteli jistých 8 dmg do face. Alexstraza mu srazí HP o 15. Dr. Boom je také velmi dobrý díky jeho Boom Botům. Kel´thuzad je také skvělá karta. Onyxia je také úžásná, protože vám dá 7 minionů. Cabal Shadow Priest je v tomto Brawlu extrémně silná.

-Decky, které se snaží využívat spelly, jsou také posíleny, protože Malygos i Archmage Antonidas stojí 1 mana.

 

Tipy na jednotlivé karty

Mirror Image automaticky vyvolá 2 1/1 miniony s tauntem místo dvou 0/2 minionů.
Silence neodstraní 1/1 debuff
Arch-Thief Rafaam je v hodně decích, ale většina her se nedostane na 10 mana, takže není až tak skvělý, jak se může zdát.
Standout Cards from Miniature Warfare
Hobgoblin buffuje všechny zahrané miniony
Dr. Boom vám dá za 1 mana 3 miniony a jeho tokeny můžou udělat pořádnou paseku
Stormwind Champion solidní buff pro celý board
Onyxia zaplní váš board za 1 mana
Rhonin Arcane missles z něj mají v tomto Brawlu obrovskou value jako board clear. Můžete je také využít do comba.
Alexstraza již zmiňovaných 15 dmg do nepřítelova face
Mukla's Champion dokáže solidně nabuffovat váš board

 

Minioni, které můžete využít jako board clear
Dread Infernal
Abomination
Baron Gedon
Explosive Sheep
Unstable Ghoul

Pokud hrajete za Priesta, Warriora či Paladina 
Justicar Trueheart

Decky

OTK Priest deck

 

Malygos Rogue

 

Kibblerův Druid

 

Další verze OTK Priesta

 

Token Druid



Naposledy upravil/a Tetrisek 28.01.2016 v 17:13:16.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet